Czy nie tak miało być? A może właśnie tak miało być... 13.12 to chyba ten dzień (nie chce mi się sprawdzać) kiedy była przecena blisko 5%. Poleciały pakiety po kilkaset K. Można się zawijać albo dobierać.
masz racje,to był ten dzień ,cersanit mam od września i potrzymam jeszcze.
Jutro pewnie jeszcze poleci (ostatni dzień na wykazanie straty dla tych co kupili przed odcięciem) sam się zastanawiałem czy tak nie zrobić.
Nie brałem tej spółki pod uwagę. Przyjrzę się, a co pomniejszania straty na Cersie to nie wiem co robić.... żal oddawać za bezcen no ale jak była by możliwość łyknąć po 10 PLN to zawsze jest jakaś wymierna oszczędność ;)
A ja mam juz w du...ie wyczekiwanie z tygodnia na tydzien czy CERSA wreszcie sie wybije na to 13 czy 14 PLN. Teraz skoro spada na 10 PLN to nie ma problemu. Wyskakuje z PGE i TAURONA i dokupuje CERSANIT po 10 PLN bo wiem ze kiedys ( moze za miesiac, moze za kwartal ) odbije sie i wtedy zastanowie sie co z nim zrobic. Nastawiam sie na wyjscie okolo 15 PLN i generalnie uzbrajam sie w cierpliwosc. Myslalem ze troche wczesniej bedzie wybicie, ale moge czekac. Bez stresu, spolka nie padnie, a fundusz tez nie oddadza za bezcen, wiec luzuje i skupuje.
Ja też dokupuję Cersę. średnią cenę mam po 11. Trzeba trochę poczekać ale będzie dobrze. W PGE i TVN zostaję. Wysiadłem z Jutrzenki i wskoczyłem na PKO BP.
Pozdrowienia i samych udanych inwestycji w Nowym Roku życzę.
R
Zle raczej nie bedzie, ale czas pokaze. Niepokoi mnie troche wyprzedaz na duzych spolkach. Ale wzrosty na cersie rekompensuje straty na tamtych walorach. Ale to nie wazne. Niech nam Cersa rosnie w sile, to i wszyscy bedziemy zadowoleni :-D