• Czas na odpał Autor: vincipro [79.184.179.*]
    To czeka na to aż ruszy... Co Wy na to, żebyśmy rozruszali tę spółkę? Obstawiamy 8 i bierzemy za 9!
  • Re: Czas na odpał Autor: bialokoz [87.207.19.*]
    spokojnie, pojdzie jedno dobre info i samo ruszy, po prostu pewnych rzeczy nie da sie przyspieszyc a wiecznie na tych poziomach nie bedzie sie mielic najwyzej 2-3 lata ;))
  • Re: Czas na odpał Autor: vincipro [79.184.179.*]
    to lepiej zerknij na ten wuntek:

http://www.parkiet.com/forum/viewtopic.php?p=6352531#6352531
  • Re: Czas na odpał Autor: ~artefe [89.74.36.*]
    Nie ma co oglądać, grand nagania jak zwykle a ludzie dają się robić w walka, kto normalny słucha jego wypowiedzi.
    Proste ludzie się pakują a on realizuje zyski i zostają w plecy.
  • Re: Czas na odpał Autor: vincipro [79.184.108.*]
    skoro nie wiesz kiedy wyjść a bierzesz na szczycie kolego, pretensje możesz mieć tylko do siebie...
    dzięki Grandowi zarobiłem już dokładnie 15253,19 PLN i to tylko w grudniu
  • Re: Czas na odpał Autor: ~rudy102 [91.94.183.*]
    jestem za, rozruszajmy tą spółkę ;) zróbmy reakcję łańcuchową ;)
  • Re: Czas na odpał Autor: ~misio inwestor [83.20.88.*]
    widzę że promocja biletów się kończy, widocznie czas na odpał. ostatnio też startowaliśmy z 0,08. teraz czas na 0,14 ->
  • Re: Czas na odpał Autor: ~toto [178.56.62.*]
    tak czas na odpal w dol , czyli do 5 groszy , bo to tak naprawde to tyle jest moze to warte
    albo i mniej dobra cena to cena 2 grosze , i to wtedy na takiego smiecia jest dobra cena
  • Re: Czas na odpał Autor: ~ziutek [77.112.219.*]
    Smieciem to ty jesteś pewnie nic zarobić nie możesz i piszesz takie banialuki.Nic dziwnego,Twój poziom inteligencji nie dorównuje nawet mojemu psu.
  • Re: Czas na odpał Autor: ~mezz [178.235.2.*]
    po co sie wyzywacie w swieta! spolka jak spolka, ale szybko do gory nie pojdzie dopoki prezes sie nie zmieni. dla akcjonariuszy dobrze by bylo zeby wywalil reszte swojego pakietu i wynocha, nawet jesli zbilby kurs do 5gr. oczyscila by sie w koncu atmosfera bo nie jest za ciekawa...
  • Re: Czas na odpał Autor: grandforever [83.25.196.*]
    atmosfera atmosferą, ja Wam proponuję zerknąć tu:

http://www.parkiet.com/forum/viewtopic.php?p=6353543#6353543

Widać duzi gracze zbierają ;) kto czyta forum parkietu ten wie.

z resztą moim zdaniem spółka warta inwestycji bo zdecydowanie na dnie, a że prezes robił w 2008 przekręty nie mające nic wspólnego ze spólką, to już nieważne. sprawa miała wydźwięk bardziej emocjonalny dla akcjonariuszy, wobec czego można spodziewać się wybicia.
  • Re: Czas na odpał Autor: grandforever [178.56.73.*]
    Witam Wszystkich!

Na wstępie życzę wszystkim spokojnych, szczęśliwych oraz rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia. Zanim jednak rozpoczniemy ten magiczny okres Świąt Bożego Narodzenia, pragnąłbym przedstawić Państwu propozycję zakupów spółki Artefe - działalność spółki idealnie odpowiada obecnemu okresowi świątecznemu...

Krótko o spółce:

Artefe SA zajmuje się projektowaniem i wytwarzaniem przedmiotów użytkowych wyposażenia wnętrz. Charakterystyczne produkty firmy to: cukiernice, filiżanki, kieliszki, literatki, łyżeczki, zestawy przyprawowe, popielniczki, świeczniki, wazony, tace, stojaki, wizytowniki, szkatułki i podobne wyroby.

III Kwartał

W okresie od 01 lipca do 30 września 2010 r. Spółka osiągnęła przychody ze sprzedaży w wysokości 2 377 tys. złotych, co oznacza wzrost o 1,06 % w stosunku do analogicznego okresu roku ubiegłego.

Zysk z działalności operacyjnej spadł z poziomu 396 tys. złotych za III kwartał 2009 r. do 165 tys. złotych za III kwartał 2010 r., co oznacza spadek o 41,6% w stosunku do okresu porównawczego, natomiast zysk netto za III kwartał 2010 r. wyniósł 50 tys. złotych, co oznacza spadek o 19,4% w stosunku do wyniku za III kwartał 2009 r. Mniejszy zysk operacyjny i zysk netto wynika z niezakończenia przed upływem III kwartału kilku zleceń dla Netii S.A.

Podsumujmy:

1. Spółka jest zdecydowanie przeceniona. Według wyceny fundamentalnej wykonanej przez grupę doświadczonych osób wynosi ona 16 groszy.

2. Przynosi ona regularne zyski.

3. W III kwartale 2010 roku kontynuowana była współpraca z odbiorcami detalicznymi artykułów wyposażenia wnętrz i towarów, którzy pozyskani zostali w II kwartale. Ponieważ zbliża się okres przedświąteczny, trwają aktualnie rozmowy z nowymi hurtowymi odbiorcami produktów marki Artefe.

4. Spółka technicznie jest na zupełnym dnie.

5. Wielu inwestorów jest zainteresowanych Artefe. Według przeprowadzonego rozpoznania "terenu" wielu inwestorów czeka na impuls, który pozwoli na rozpoczęcie skupu akcji. Niemalże wszyscy pytani o ewentualne zaangażowanie w bliskiej przyszłości, mówili, że regularnie będą wspierali popyt metodą 50/50.

Owa metoda polega na tym, że gdy przykładowo mamy 200k akcji Artefe, kolejne 200 stawiamy z lewej strony - na popycie. A to, co zostanie od nas kupione, również przerzucamy na zlecenie k z lewej. Gwarantuje to dalszą zwyżkę.

6. Ostatnie spadki były jedynie efektem emocji wywołanych przez aresztowanie prezesa spółki. Jak się później okazało, owe zatrzymanie nie miało nic wspólnego z samą spółką Artefe.

7. Obecny czas zdecydowanie sprzyja spółce - jest to czas wzmożonych zakupów produktów spółki.

Jak widać, kurs po sporej korekcie znalazł swoje wsparcie na poziomie 0,08. Ostatnie sesje upływają na konsolidacji na tym poziomie, przy czym mamy regularne wybicia do poziomu 0,09. Czyżby czas na wybicie? Wszystko jest możliwe, pragnę przypomnieć, o ogromnym zainteresowaniu spółką. Nie bez powodu pisze się o oczekiwaniu... A gdyby wszyscy zainteresowani zorganizowali się i zainwestowali po Świętach w Artefe...

Zapraszam i pozdrawiam!
  • Re: Czas na odpał Autor: ~ziutek [83.11.194.*]
    widzę ładnie to wygląda. system 50/50 też niezły, czas ruszać moi Panowie... ;)
  • Re: Czas na odpał Autor: ~KrzychuKonkretny [83.25.196.*]
    cześć.

obserwuję spółkę od dłuższego czasu, a widzę, że teraz jest zbierana. ta metoda 50/50 też niezła. co sądzicie?
  • Re: Czas na odpał Autor: ~pik [77.252.146.*]
    i co kto zacznie ;) ja wejdę przy 10gr
  • Re: Czas na odpał Autor: ~rudy102 [178.56.73.*]
    trzeba zwolnić trochę kaski ;) spokojnie niebawem ruszymy
    no trzeba, jak mamy wszyscy pompować... dobry pomysł, praca społeczna :D na 8 nie oddają, trzeba będzie brać po 9 ;)
    spółka na dnie, musi w końcu ruszyć. ładne byłoby to zwieńczenie roku wówczas. ja mam na razie tylko 50k, ale planuję zwiększyć zaangażowanie tak do 300 około, a Wy?
    ja mam 140k. ale powoli, będę dobierał. stoje na 7, wątpie ze cos tam wpadnie, ale popyt wspierać trzeba ;) jak zaczną skubać 0,09 to też się dołącze. mam zamiar sprzedawać po 0,11 około. tak z 500k moze sie uzbiera
    panowie ciągniemy wyżej ;) ma tego 200k średnio po 10gr obserwuje tą spółkę już długo... i myslę że czas na nas :)
    czas najwyższy, do końca roku 0,11.

rozumiem ze wspierasz popyt? :) ja na postawie co nieco jak zgonie troche kghm
    dobrze ujęte, czas na nas. trzeba tu zrobić reakcję łąncuchowa, jak to mowi grand i ruszymy z kopyta od razu. 0,10-11 kwestią czasu. może i na 0,14 dojdziemy tak jak ostatnio?
    może, tego najstarsi górale nie wiedzą ;)

ale zarobek tu niemal jest pewny. spółka przynosi zyski, technicznie jest na dnie, a wszystkie perły Granda z podobnymi cechami ruszały z kopyta za każdym razem
    teraz kto pierwszy w kolejce ten się cieszy. bo jak teraz nie sypną a niebawem zobaczymy z 2 mln na k po 8 to może szczęśliwiec jakieś tanie akcje dostanie, kto wie. o, ktoś sypnął :)
    i ktoś kupił. no nic, nieswiadome leszczynki co po 7 braly musza sie wysypac, potem kosmos :) jedno pewne, za 7 nikt nie dostaje juz

niedługo walne spółki. jak myslicie, jakies zmiany beda?
    jak już to tylko pozytywne, zerknij se na wątek na parkiecie, tam masz pare linków od granda przydatnych
    o tym mówisz tak? :

http://www.parkiet.com/forum/viewtopic.php?p=6354074#6354074
  • Re: Czas na odpał Autor: ~NG [178.235.2.*]
    ale brednie. nakrecacie sie wzajemnie a nie wiecie ze prezes czeka tylko na wiekszy popyt by demolowac kurs. to co piszecie to jedynie wasze pobozne zyczenia...
    brednie to Ty prawisz miły kolego, popyt już się ożywił, niebawem to elegancko ruszy, a wtedy odkupisz od nas po 0,11 ;)
    tak, to ten link krzychu. a co do ng, to ty piszesz brednie. w ten sposob tanio akcji nie kupisz :)
    ok, dzięki. poczytam sobie.
  • Re: Czas na odpał Autor: ~bolo [95.51.7.*]
    a niby jak prezes ma zdemolować kurs skoro ma akcje imienne niedopuszczone do obrotu.... :-)
    no właśnie ;)

rudy, wątek ciekawy. widać że doświadczone typy tam siedzą o i nam o kursik zadbają :)
    nastrój jest pozytywny zobaczymy co z tego wyniknie :)
  • Re: Czas na odpał Autor: ~NG [178.235.2.*]
    odkupie od was? po co mi to? w arkuszu macie od 3 do 8gr. na kupnie mniej akcji niz chetnych do wywalenia tylko po 9gr. nie mowiac juz o wyzszych poziomach. kto od was to odkupi, wy chyba wogole nie widzicie ze podaz kilkukrotnie przewyzsza popyt, a piszecie od rana te bzdury o odpale. odpal to moze byc ale w dol gdy zobacza co sie naprawde dzieje ci co kupowali po 7gr., potem moze byc lawina.
  • Re: Czas na odpał Autor: ~buma [83.17.113.*]
    A ja mam po 15 gr kupione,
    Jak bym nie kupił tych akcji to kase i tak bym przesrał na co innego

Bedzie albo nie bedzie to ruletka

Z KGHM cieszylem sie jak glupi ze zarobilem 35tys
    A jakbym poczekal do dzis to mialbym 130 tys
    Szlak mnie teraz chce trafic, takie zycie
    to ładuj teraz :) no takie zycie, ladujemy wungiel teraz panowie, potem odjazd
    To co Panowie, tyle ile mamy akcji, tyle dostawiamy z lewej na popycie, ok?
    ok
    ustaw sobie sam kolumne na popycie i wywalaj

Ta spolka ciagle tylko spada albo stoi w miejscu
    A wszystko inne rosnie

Widac ze Prezes spolki to jakis nieudacznik i nic nie robi
    Nie wykorzystuje dobrej koniunktury na rynku - tylko siedzi z zalozonymi rekami
  • Re: Czas na odpał Autor: ~bolek [95.51.7.*]
    A jaki wpływ na kurs ma prezes spółki?? Sam ma skupować??
    NC to jedna wielka ruletka i spekuła, jakbyście jeszcze nie wiedzieli.
    Też obserwują tą spółeczkę, rok temu inne firmy ogłaszały ciulowe wyniki a kursy szły do góry, Artefe cały czas (niewielkie ale zawsze) wzrosty a kurs cały czas w dół.
    Ktos mi sypnal wlasnie po 8 gr
    Narazie wystarczy

Nie naganiaj na zakupy Artefe bo tak naprawde nic tym nie wskurasz
    Drobnica z bankiera to moze sobie pomazyc o wzroscie

Tylko duzy inwestor moze cos tu wskurac
    Pojawi sie na pewno ale moze byc to za miesiac rok lub pare lat tego nikt nie wie

Lepiej zdywersyfikowac portfel a nie upierac sie przy jakims ARTEFE jak kleszcz
    wiem co masz na myśli. Myślę jednak, że Grand nam pomoże. No ale zobaczymy, jego spółki zawsze rosną więc są warte inwestycji ;)
    Spaść nie spadnie jak niektórzy wróżą, ja jestem skłonny powiedzieć że pójdzie w górę czas pokaże :)
    Jak sytuacja sie porawi wpadnie GRUBY
    W jednej chwili zrobi zamieszanie
    Zeby podniesc kurs o 1 grosz wystarczy ~150 tys

Czyli zrobic to co ostatnio zadna sztuka
    5groszy to 5x 150 tys =750 tys i juz jestesmy znow na 13 groszach
    Co to jest dla duzego, nic
    Moga niezle namieszac, tylko nie wiadomo kiedy...
    Ceny garczkow z Artefee sa chyba z kosmosu
    Chinczyk za jeden garczek z Artefee zrobilby 10 garów
    Pies im to kupi

Lepiej niech sie wezma za swiatlowody, bo to duzo lepszy interes niz jakies masakrycznie drogie gary
  • Re: Czas na odpał Autor: ~KrzychuKonkretny [83.25.46.*]
    no, ktoś widać chce tanio akcje zebrać ;) sam pewno zaraz się skuszę na te drobniaki
    dokładnie widać teraz parę za 7 puścił coby słabsi się wysypali i większy pakiet za 8 gr ustawili i łyk i nie będzie już tak kilka razy było obserwuje już to bardzo długo :)
  • Re: Czas na odpał Autor: ~artefe [89.74.36.*]
    i co pik tak krzyczałeś że do świąt ruszy, i jednak nie, trzeba umieć czytać wykresy zamiast kisić papier :)
    A ja se kupie gorczek Artefe i walne sobie nim w łeb
    hehe
[x]
ARTEFE -50,00% 21,04 2016-11-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.