Coś mi sie wydaje ze tworzy sie tutaj odwrucony spodeczek, troche niewskazuje na to wolumen, ale kurs taki scenariusz pisze nie za ciekawy. Jakos tak śmierdząco zaczyna to wygladac. Spółka ma perspektywy i wyniki całkiem niezłe, ale jak tak dalej pujdzie moze niedonieść, do wyników za cały rok i polecimy na 5 zł i zamiast z 7zł to wybicie bedzie niżej a tak dobrze sie zapowiadała. A Wy jak myślicie akcjonariusze???
spokojnie, to tylko spadek przy małych obrotach, bo ktoś potrzebował kasy na święta i musiał wywalić akcje dosłownie za pare tys. zł. Wzrosty tuż tuż... lepiej jeszcze dokupić niż sprzedawać ;)
No tez tak myśle ze wzrosty są nieuniknione, ale troche mnie zaniepokoiła ta formacja :P Mam zamiar trzymać to na long term, ale wole trzymac tez reke na pulsie. Masz racje ze moze ludzie na "chleb' niemieli i posypali sie lekko. W sumie free float tez jest tu niziutki bo chyba 25 % jak dobrze pamietam, to jakby niepatrzec łatwo tu o takie rózne niespodzianki i w góre i w dół.
Nie róbcie analizy technicznej dla spółki, na której w chwili obecnej nie ma obrotów. Trzeba uzbroić się w cierpliwość, a inspiracji szukać tutaj: http://slimak.onet.pl/_m/nb/biznes/redakcja/20101026/wojas.pdf