• Reinhold Autor: ~stanley28 [79.185.27.*]
    Zrobiłem sobie dzisiaj szybka wycenę Reinholda na własne potrzeby i ... już mnie nie martwią ostatnie spadki.
    I jeszcze jedna sprawa. Rubicon byl jednym z pierwszych najemców w Kamienicy Lipińskiego, która Union Investments kupił od Reinholda... Trochę mnie to zastanowiło... hmmm... Ale może to tylko przypadek i zbieg okoliczności, ze akurat te 3 firmy są związane z ostatnim zamieszaniem w spółce....
    widziałem dzisiaj ten obiekt w Katowicach - pkp cargo - no niezły wypas ile to może być warte?? Pozdrawiam inwestorów.

próbują chłopaki kupić taniej spółkę, która jest pod ścianą, bez kasy w sporze sadowym:-) i ma ładne aktywa
  • Re: Reinhold Autor: ~bb [79.191.245.*]
    kopiuj-wklej z parkietu ?
  • Re: Reinhold Autor: ~Monolit [57.66.78.*]
    Nawet najładniejsze aktywo jest brzydkie, jak jest zastawione po uszy ;-)
  • Re: Reinhold Autor: ~rein. [212.191.73.*]

--------------------------------------------------------------------------------
    Alterco i Rubicon obejmą akcje Reinhold Polska

DI, ESPI
    Puls Biznesu, pb.pl,24.12.2010 11:45
    Czytaj komentarze (0)
    Zobacz na forum ()
    5cfbc97b-b190-44fe-80be-bafbff9dabe9

Reinhold nabędzie od Alterco projekty inwestycyjne o wartości 80 mln zł, a od Rubicon Partners nieruchomość o wartości 6 mln zł. Transakcje zostaną opłacono ze środków pozyskanych z emisji akcji skierowanej do Alterco i Rubicon Partners. W ramach emisji nastąpi też konwersja zadłużenie Reinhold Polska wobec Reinhold Group w kwocie 9,5 mln zł - podał Reinhold w piątkowym komunikacie
  • Re: Reinhold Autor: ~megan [77.253.141.*]
    hmmm a to dobrze czy zle bo nabylam akcje w tym tygodniu i niezabardzo wiem co i jak ze spolka :)
    wesolych swiat
  • Re: Reinhold Autor: ~jan [91.94.216.*]
    nie dobrze tylko zaje...cie!! WESOŁYCH ŚWIĄT.

• Re: Reinhold Autor: ~megan [77.253.142.*]
    a dziekuje :) a taka jestem zakrecona ,ze dzis kazalam grzac kapuste mezowi ,a sama usiadlam do notowan hhehehh ;) no blonka jak nic ;*:*
  • Re: Reinhold Autor: ~Monolit [77.253.240.*]
    No to nieźle był już Reinhold pod ścianą. Z resztą to się zgadza z tym co słyszałem. Gdyby do końca roku nie znaleźli inwestora, to po 1 stycznia wniosek o upadłość
  • Re: Reinhold Autor: ~arlekin [77.115.153.*]
    nie zgadzam się, że jest i było tak źle, ale dotychczasowy sposób działania nie był efektywny. Jeśli nie sprzedawali ze stratą, a małym zyskiem (który uwzględnia koszty finansowania), to być może problem polegał jedynie na płynności (bo nie dostali części lub całości za Lipińskiego).... Myślę, że wypuszczenie uprzywilejowanego papiera z 1 rąk upłynni papier, poza tym pozwoli działać z większym rozmachem i to przy inwestycjach większych niż kilkadziesiąt baniek.... Trudno mówić o tym, że upaśc ma spółka która ma katowice i parę nieruchomości a nadto wierzytelności za Lipińskiego.....Jeśli nawet wyjdą za 2010 plus minus na zero - to gdze tu upadłość.... Myślę, że papier zdołowany pod umowy i pod koniec roku, w przyszłym ładnie odbije...
  • Re: Reinhold Autor: ~JarArt [194.153.119.*]
    Witam, mi tez się wydaje patrząc na notowania i obiegfakcji że ktoś próbuje zebrac jak najwięcej akcji w niskiej cenie, Nawet jeżeli będzie upadłość to dzisiejszy kurs ceny do WK to tylko 0.53 i jest b. atrakcyjny. strata w III kwartale do majątku firmy niewielka.
    sądze że coś się tu wydarzy. te małe podbitki kursu to wg mnie zbieranie akcji od krótkoterminowców. czyli generalnie zbieraja akcje a przy okazji zarabiają na nerwowych krótkimi podbitkami, a zarobią cierpliwi.
    pozdr.
  • Re: Reinhold Autor: warszafka [95.49.69.*]
    Jak na razie rynek całkowicie zapomina o ALTERCO czyli najwazniejszym elemencie całej tej układanki. Alterco ma kasę, dobry managment i potrafi realizowac pomysły. Jak dla mnie powstaje tutaj nowy developer z kasą, terenami, budynkami, gdzie realne zyski przyjda szybko.

Kiedy kupowac jak nie na dnie.
[x]
REINHOLD 0,00% 0,07 2025-09-17 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.