• Infiniti SA - moje przemyślenia Autor: ~dr Janusz Jasiński [83.10.227.*]
    Uważam, że Infinity wyjdzie na prostą. Sami zobaczcie informacja o potencjalnym wniosku o upadłość na każdej spólce spowodowałaby gwałtowny spadek kursu, mierzony co najmniej podwójnymi widłami. Tutaj nie było żadnej reakcji. Kompletnie żadnej. Jak wielu z Was wie moją domeną jest szeroko rozumiana analiza techniczna i nawet bez okularow widzę że wykres Infinity jest pro-wzrostowy.

Ja wiem że spólka nie prowadzi działalności operacyjnej, ale sama w sobie jest lakonym kąskiem dla kogoś kto chiałby ją przejąc za kilka złotych.

Pomyślcie o tym.
  • Re: Infiniti SA - moje przemyślenia Autor: ~ale urwał [83.23.103.*]
    tylko co tu qrwa przejmowac? hahhahahahha chyba że te papiery toaletowe po 5gr
  • Re: Infiniti SA - moje przemyślenia Autor: ~Misiek [217.153.242.*]
    Kolego JJ,
    Czy te przemyślenia to na poważnie czy taki totalny sarkazm?
    Jeśli na poważnie, to ma kilka pytań:
    1. Co jest łakomego do przejęcia w ramach tej spółki (generującej średnio 700 PLN przychodu na miesiąc i zatrudniającej 0 pracowników)?
    2. Gdzie w analizie technicznej (jaka formacja lub cokowiek innego) widac trend prowzrostowy (poza tym, że obecna cena to dokładnie 7% ceny emisyjnej)?
    3. Kto miałby tutaj tak mocno sprzedawac papier, aby były mocne spadki w związku z wnioskiem o upadłośc (jestem przekonany, że akcje IFY są już w rękach ludzi, którzy już liczą jedynie na cud, a czy stracą 70 czy 90 procent inwestycji nie robi już specjalnej różnicy)?
    Przecież od samego początku (od 1 dnia notowań) było widac po co w ogóle powstała ta spółka.
    Pozdrawiam i odradzam,
    Misiek
  • Re: Infiniti SA - moje przemyślenia Autor: ~rr [83.22.19.*]
    ewidentnie widać ze tu jest przekręt i czemu prokuratura sie tym nie zajmnie. zwykły szarak poczestje policje krówkami i juz go do paki wsadzą
  • Re: Infiniti SA - moje przemyślenia Autor: apol1976 [217.97.234.*]
    tak można ją przejąć:
    1. wziąść pakietówkę od dotychczasowych większoćiowych akcjonariuszy i zapłacić im do tego premię za kontrolę:) (tylko nie wiadomo czego)
    2. następnie jak już zapłacisz premię za kontrolę to weźmiesz się za spłacanie pozyczek ludziom od których właśnie wziąłeś pakiet kontrolny
    3. jak już to wszystko zrobisz to dokapitalizujesz spółkę własnymi pieniędzmi (bo do banku cie nie wpuszczą) żeby można było prowadzić działalność operacyjną.
    4. żeby prowadzić działalność operacyjną to trzeba mieć : pomysł , pieniądze, kapitał ludzki który to zrobi.

więc wszelaki analizy wobec infinity nie mają sensu bo to gówno nie ma fundamentów tylmko oszukanych akcjonariuszy, długi i realizuje lewe umowy o usługi obce (sprawdź sobie w raporcie za q3 ile wynoszą usdługi obce)
  • Panowie Autor: ~dr Janusz Jasiński [83.10.201.*]
    wyglądacie mi na ludzi rozsądnych i przede wszystkim doświadczonych, to co piszecie, te wasze argumenty, to rzeczy oczywiste i powszechnie znane, więc spróbujcie napisać coś czego nie wiem. Przy okazji przypomnijcie mi co bylo atrakcyjnego w takich spólkach jak m.in. Getin, Atlantis i in.

• Re: Panowie Autor: ~de [89.79.12.*]
    otrzeźwiejcie !
  • Re: Panowie Autor: ~Monika [188.47.134.*]
    Dnia 2010-12-23 o godz. 10:25 ~dr Janusz Jasiński napisał(a):
    > wyglądacie mi na ludzi rozsądnych i przede wszystkim
    > doświadczonych, to co piszecie, te wasze argumenty, to
    > rzeczy oczywiste i powszechnie znane, więc spróbujcie
    > napisać coś czego nie wiem. Przy okazji przypomnijcie mi co
    > bylo atrakcyjnego w takich spólkach jak m.in. Getin,
    > Atlantis i in.

Mimo że do panów się zwracałeś , to wtrącę się do Twojego postu.
    Teraz jest kolejne pokolenie inwestorów na rynku kapitałowym , oni nie pamiętają Getinu który z niczym startował na debiucie w 2001 również za ponad 1.80 zł a przez 8 miesięcy spadł do 17 groszy , o czym świadczy ten wykres :

http://stooq.com/q/?s=gtn&c=10y&t=c&a=lg&b=1

by przez kolejne lata wspinać się po strzeblach kariery finansowej , uzyskując kilka lat później walor wartości prawie 18 zł ! , więc uważam że tłumaczenie dalsze jest zbędne.
    nazwisko osób które za tym stały a w tym przypadku nazwiska są mizerna i skłonne do oszóstw w przypadku jeżelki takie działanie przyniesie zysk.
    Z drugiej strony powiedz co takiego w świetle argumentów które są na tym forum przytaczane stoi z twoim twierdzeniem co do wzrostów. jeżeli twoje chińskie wykresy i pobożne życzenia to ja wolę siłę swoich argumentów. Analizowałeś sprawozdanie finansowe tej spółki, bilans , kapitały i to jak się zmieniają a może miałeś okazje spojrzeć w rachunek wyników i poszczególne grupy kosztów? czy tylko technicznie ci to dobrze wygląda?
  • Re: Infiniti SA - moje przemyślenia Autor: ~warszawka [83.11.124.*]
    tego już nie ma !zostało jedne biurko i nieopłacony rachunek za prąd !nie dajcie się nabrac tym oszustom !!
  • Re: Infiniti SA - moje przemyślenia Autor: ~kleks [87.205.132.*]
    Witam wszystkich! Tu nie ma co patrzec na żadne wykresy. Jestem przekonany,że zadnych rozpraw nie będzie,to tylko gra pod wywalanko akcji i aby akcjonariusze trzymali kurs a zarząd będzie walił w rynek akcje z emisji.
    Jest przysłowie stare - "Jak nie wiesz o co chodzi,to zawsze chodzi o pieniądze"
    Ta banda nakierowana jest na szybka kasę od początku.
    Nagle przy cenie 0,20 zł za akcje przypomniało im się,że od początku Tymos przeszkadzał - gdzie byli jak było 1 zł ????
    Dlaczego nie podali prawdziwej przyczyny odejścia pana Masakowskiego (byłego prezesa) przy informacji o odejściu?????????????
    Podali ,że odszedł z włsnej przyczyny itd.
    Pierdu,pierdu a za dwa tygodnie wejdzie kolejne 5 mln szt akcji w rynek
    Jak dotąd każde akcje poszły w rynek.Myslicie,że ten co objął 3 300 000 szt nie wywali jak na horyzoncie ma +400% ?????????????????????????????

Według mnie dalej chodzi o szybką kasę dla nich i za emisje robią sobie lokaty i buduja niezłe domki.;

pozdro
  • technicznie Autor: ~dr Janusz Jasiński [83.10.223.*]
    Powiedz mi przyjacielu jak technicznie wyobrażasz sobie wyrzucenie w rynek 3 000 000 szt akcji ? Skoro popyt nie istnieje, te kilkanaście czy kilkadziesiąt tyś. kore stoi po lewej do tej pory nie wchłonie tego, ponadto wg twojego rozumowania kto to kupi skoru spólki jak piszecie już nie ma.

Bardzo proszę o spokojną odpowiedź. Nie pisz mi o domkach i innych rzeczach bo ja rozumiem że przy takiej spostrzegawczości i wiedzy jaką reprezentujesz na pewno niczego tobie nie brakuje.

• Re: Infiniti SA - moje przemyślenia Autor: ~do dr Janusz Jasińsk [87.205.132.*]
    Witam i pozdrawia kleks!
    Łapaczy i uśredniaczy na GPW nie brakuje,nie brakowało nigdy i brakowac nie będzie.
    Gdyby cena dziś była po około ,40 zł widziałbys reakcję rzędu 60% spadku po takim infie o upadłości. Kurs mamy 0,20 zł i stąd nie ma reakcji bo to niczemu nie słuzy.
    Jednak podaj mi choc jeden powód by to rosło?Choćby jeden.
    Na NC wejdzie 3 300 000 szt akcji i spokojnie powoli je wywalą w rynek a ludzie uśrednią kurs akcji.Nie martw sie o to.
    Zadam jedno pytanie- co zrobi pan Pereta i Tymoch po zgłoszeniu do KNF o popełnieniu przestępstwa przez obecny zarząd?Będą czekac i pogodza się ze stratami,tak?
    Osobiscie uważam,że nikt nikogo nie poda a owe informacje słuzyć mają czysto psychologicznemu stworzeniu aury jakoby obecny zarząd posiadał coś,co da krocie zarobić.
    Stwarza to podwaliny do kolejnych emisji jako by miały służyc ratowaniu spółki.
    Spłacic lokaty trzeba,kasy brakuje to jak to zrobić jak nie wyemitować kolejne akcje po 0,05 zł????
    Wyjdzie na to,że kolesie znowu będą miec akcje po 0,05 zł a akcjonariusze niech kupują po 0,20 zł z rynku (hahahahaha)

PODAJ MI CHOĆ JEDEN POWÓD DLA KTÓREGO TE AKCJE MAJĄ ROSNĄĆ??????
    może zrobimy listę top 10 argumentów za wzrostami?
  • Re: Infiniti SA - moje przemyślenia Autor: ~do dr Janusz Jasińsk [87.205.132.*]
    Jestem na milion % przekonany,że jestes od nich i próbujesz postawić argument ,że jest świetnie i trzeba kupować. Kupu za tem akcje i daj przykład,przecież ma wyjść na prostą,no nie?
    Dawaj,bierz 100 000 szt akcji i pokaż klasę
    dr janusz jasiński to klaudiusz wolny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Niestey Autor: ~dr Janusz Jasiński [83.10.223.*]
    niestety przyjaciele nie mogę podać wam ani jednego argumentu z oczywistych powodów, wiem jednak, że tacy doswiadczeni i inteligentni ludzie jak wy bedziecie umieli zachować się w chwili, kiedy spólka poda nowe komunikaty. Powtarzam nie mówcie mi rzeczy, które są powszechnie znane i oczywiste, zaskoczcie mnie czymś, wyobraźnią, pomysłem itd.

wesołych świąt
    wesołych
  • Re: Infiniti SA - moje przemyślenia Autor: ~kleks do apol1976 [87.205.132.*]
    dr.jasiński to nie arkadiusz wolny to po prostu - Tymoś.
    Widac jego inteligentną rękę i podejście do tematu,nigdy sie nie obrażał na ludzi na blogach,gdy mu ubliżali i właśnie w ten sposób odpowiadał.,
    na blogach nie wypada juz mówić bo by go media zjadły,więc pisze jako "wolny" akcjonariusz pod kryptonimem "dr.jasiński"
    Czekamy za tem na te komunikaty z firmy.Na co stawiasz apol , jakie pierwsze info usłyszymy? Stawiam na emisje i spłatę wszystkich lokat - to powód do wzrostów (buahahahaa)
    troszkę trąca socjotechnicznymi zagrywkami ale ja obstawiam jednak klaudiusza. jeszcze raz wesołych idę na opłatek:)
  • Re: Infiniti SA - moje przemyślenia Autor: ~kleks do apol1976 [87.205.132.*]
    Byc może i wolny to jest. Tymochowi powinni dac dożywotni zakaz gry na GPW i utratę całego majątku za to,co zrobił.
    Jesli to prawda,że przeszkadza spółce i zagraża jej to tylko o nim świadczy.
    Myślał chłopina,że mozna załozyc spółkę wejść na NC i dymac ludzi na okrągło.
    Pytanie co zrobi Tymoś z Peretą jesli dać wiare prezesowi,że zgłoszą do KNF o przestępstwie? Każdy z dwóch obozów chce przejąć spółkę.
    Jeżeli dac wiarę sytuacji w spółce to każdy z nich będzie grał do końca a pamiętajmy,że mają sporo akcji załozycielskich. Co zrobią?

wesołych świąt
    no i co klaudiusz czekamy na info i nic a kurs swoje.
  • Re: Infiniti SA - moje przemyślenia Autor: ~de [89.79.12.*]
    kiedy 2,20 ?
[x]
GREENTECH 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.