z formacji, o której wcześniej pisałem spółka wyszła dołem, trudno określić zasięg spadku , bo niewiadomo kiedy skończy się podaż ,narazie obowiązuje trend spadkowy,no i tutaj rozgrywa się jeden z najciekawszych scenariuszy na gpw w ostatnim czasie ,jak wiemy przy dużo wyższych poziomach obroty były dużo większe, obecnie nie są za duże ,szczegółnie na dzisiejszej sesji , ale aby trend spadkowy się zakończyl powinniśmy zaliczyć duży spadek na sporych obrotach ,a tego na razie niebyło.Najciekawsze jest jednak to ,że spółka znajduje się o 0,64 gr od poziomu sprzed wybicia ,a o ok,15zł od historycznego szczytu !
Duży spadek na zwiększonych obrotach był wczoraj,a dzisiaj obroty zmalały znacznie.Kurs zamknięcia wyznaczono niewielkimi zleceniami.Brak popytu świadczy,że indywidualni są nieźle wystraszeni.A poza tym Kompap skupował powyżej 8 zł,to i wywalanie skończy..Muza wielokrotnie zaskakiwała zmianami kursu.
wczoraj to bylo związane ,z przebiciem ważnego wsparcia na 8,60 szczyt białej świecy z 8 czerwca, dzisiaj powinno być chociaż małe odbicie, zamiast tego muza zaliczyła kolejny spadek ,przyjmując takie założenie spory spadek na dużych obrotach powinien być jutro!
Widać branie po prawej -przynajmiej tak o godzinie 10,12 wygląda -
mam nadzieje ,że 7,80to był dołek -czekam na komunikat Muzy o stanie posiadania Kompapu -powinno być dużo poniżej 5%.
Mi tez się tak wydaje. Nie wiem czy wysypał się już ze wszystkiego, ale na pewno sprzedał lub dystrybiwał do innej spółki spora część pozostałych udziałów.
Raczej juz nikomu nie zależy na bardzo niskim trzymaniu kursu, ale tyez o poprezdnich szczytach mozemy poki co zapomniec niestety.
Ciekaw jestem do kogo trafiały w wiekszosci sprzedawane akcje.
Obawiałem się dzisiejszego poranka, czy nie bedzię ostatniego zejscia z akcjami na okolice 7,50zł ale na razie wyglada to na stabilizacje. Ale tez obroty dzisiaj malutkie, wiec widac ze Kompap nie sprzedaje w pospiechu.
Na komunikat mają 5 dni roboczych, wiec zobaczymy go pewnie dopiero po siwetach. Teraz to warto potrzymac Muze i poczekac czy jest szansa na silniejsze odreagowania w gore.
trend spadkowy obowiązuje nadal. dopiero wyjście w cenach zamknięcia powyżej 8,60 ,będzie zwiastował koniec spadków, na muzie .Póki co dna jeszcze nie znamy.
tutaj wazniejsze od trendów jest wywalanie akcji przez kompap, oni steruja kursem jak chca i analiza techniczna nic tutaj nie mowi. Kompap skonczyl wywalanie a teraz zobaczymy co sie bedzie działo. Zobaczymy tez wyniki za 4 kwartal ktore pewnie beda dobre.
Wyniki za 4Q 2010 na pewno będą dobre.
Za 4Q 2009 też były bardzo dobre, tylko jak się popatrzy to nie przełożyły się na wzrost cen akcji.
Jak będzie to się zobaczy...
zmiana trendu to nie taka prosta sprawa sporo akcji zostało kupionych poniżej 8,60 no i kompap jeszcze ma, chociaż pewnie już się kończą, a co do wyników te są niewiadomą, ale jest info jaskółka w obrazie rynku wydawniczego w dzisiejszym pulsie biznesu.