• malejący free float Autor: ~ziutek [85.222.31.*]
    pomijając dziejszy dramat na papierze, to zauważcie że FF zmalał po weekendzie o ok 6%. W piątek było coś ponad 55% teraz jest 49,89 %.

Dlaczego natomiast rynek nie zareagował pozytywnie na wiadomości o przekroczeniu 5% udziałów przez BS to już tego nie rozumiem.
  • Re: malejący free float Autor: ~marre [85.238.204.*]
    bo mamy zapewne jakiegos gracza ktory jak na razie rozdaje karty... i takie oto cuda plus AT'owcy sie dolaczyli i Ci z poustawianymi SL'ami a jak mala plynnosc to mozna zrobic wtedy co sie chce m.in. uwalic tak kurs aby wiecej osob oddalo ze strachu
  • Re: malejący free float Autor: ~ziutek [85.222.31.*]
    a co gorsza, jutro należy oczekiwać dalszego wysypu, po tym jak osoby oglądające wykresy po sesji zobaczą co się działo.

To nie będzie łatwy tydzień.
  • Re: malejący free float Autor: ~jeszcze się zdziwisz [88.199.150.*]
    Podkarpacki BS w Sanoku - 44,76 %
    Bank Spółdzielczy w Brodnicy - 5,35%
  • Re: malejący free float Autor: ~sadownik 30ha [79.188.17.*]
    dla ff nie ma do końca potwierdzenia (może być ciut więcej... o jakieś 1,53%).. ciągle brak pewności czy GA nie był stroną w tych ostatnich transpakach... jeśli nie był oczekiwać należy ponownie wzrostu wartości

gdzieś tam pisałem, że oczekiwał bym bujania 1,6-1,8 przy malejącym wolumenie

a dziś wolumen 806k przy SKW 1,5840 PLN

transakcje: 09:16:49, 09:16:50, 12:55:52, 13:41:25, 15:06:08, 16:20:20 zdecydowały o przebiegu sesji mimo pozytywnej piątkowej informacji

jak dla mnie trochę za mało danych... średni wolumen transakcji ok. 2k, pomijając te sześć w/w... wskazuje na sprzedaż przez mniejszych akcjonariuszy...zatem spadek może być chwilowy... na dole, jeśli ktoś patrzył w arkusz, przez ostatnie tygodnie nie było zleceń, na górze zresztą też... więc być może próba pobudzenia popytu... odświeżenia akcjonariatu... albo kolejny gracz zaczyna się spieszyć

niestety nie miałem przyjemności obserwowania sesji... więc trudno mi oceniać, ale mam wrażenie, że po obu stronach nie dało się raczej zaobserwować dużej ilości zleceń... i komuś umiejętnie udało się prawdopodobnie zebrać po SLach

dodatkowo dziś na szerokim brak aktywności graczy, który być może tak jak i na wielu innych mniejszych spólkach i tu przełożył się na kilka % spadku,,, i sumarycznie wyszło bardzo nieładne i niepokojące 11%

pozdr
  • Re: malejący free float Autor: ~jeszcze się zdziwisz [88.199.150.*]
    Dzisiaj miałem możliwośc obserwować całą sesję i mogę powiedzieć, że ktoś co jakiś czas puszczał spore zlecenie nagłej sprzedaży dużego pakietu co powodowało uruchomienie SL, papierek był zbierany. Później następowała faza podkupiania papierów na lekko wyższych poziomach przez drobnych graczy. Oczywiście stawiali SL, co wykorzystywał skupujący i rzucał znów pakiet i oczywiście zbierał papier na kolejnym już niższym poziomie. Komuś mocno zależy, aby kupić papier w dobrej cenie, zobaczymy kto następny ujawni podwyższenie stanu posiadania. Według mnie jutro będzie atak na 1,34 zł.
  • Re: malejący free float Autor: ~marre [85.238.204.*]
    moze komus sie spieszy, bo zaraz po zrzucie wiekszego pakietu od razu ustawialy sie blokady na S bez zadnej luki ladnie poustawiane czyli sadze ze we wlasciwym celu ;) ale zycie zweryfikuje a do mojego konca inwestycji jeszcze daleko...
[x]
PBSFINANSE -16,67% 0,70 2026-03-23 15:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.