teoretycznie to trwa korekta po duzym wzroście,ale praktycznie nowy trend wzrostowy moze się zacząć po przebiciu 2,34.Od strony wskaxników jest to jedna z najtańszych spółek na GPW(c/z=6.4,c/wk=0.71).To przesądzać moze o szybkim wybiciu.
W dodatku ma wysoki zwrot z kapitału, wysoki wskaźnik płynności i małe zadłużenie, więc to tylko kwestia czasu kiedy wystrzeli jak Azoty:)
Azoty też się kisiły długo, a jak wystrzeliły to sami widzicie:)
Masz rację, Azoty też podchodziły po 1 % dziennie przez chyba miesiąc. Wiem bo miałem szczęście i kupiłem akcje jeszcze po 17 zł. Kisiły się a potem powoli powoli a teraz to już bomba poszła. Tu mam nadzieję będzie podobnie, ale trzeba jakiegoś impulsu, bo póki co obrót jest malutki
Jestem zupełnie początkującym inwestorem. Przesyłam artykuł, jedyny w którym jest coś w miare ciekawego moim zdaniem napisane.
Zaczynam analizować poszczególne spółki:
lena, fasing, moj, ergis, krakchemia, bipromet, tup, rafamet, zetkama, nowagala z azotami to już się spóźniłem poczekam na dużą korektę (o ile będzie). Co sądzicie o tych spółeczkach?
Na pewno jednak zainwestuje w petrolek i bioton (dzisiaj jak się ładnie odbił) ! :))