• ciekawe kto Autor: macieja69 [82.139.26.*]
    wywala akcyjki na tych poziomach
    wiedząc że skup się kończy
  • Re: ciekawe kto Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    a nie zastanawia Cię kto skupuje :) Myśle że wywalają Ci zniecierpliwieni - zwątpieni - zdołowani - napewno nie zwycięscy. Ubrani zostali w walor znacznie wyżej i nie widż innej możliwości jak pozbycie się papierka ze stratą powiedzmy 50%. Nawet ich troche rozumiem- ale giełda jest taka że ktoś bierze na gorze a ktoś na dole.
    Najtrudniej to rozpoznać kiedy jest ten dół a kiedy ta górka. Mniej więcej historycznie ułożyło się to w przedziale między 1 - 9 PLN - Trafić idealnie całą kasa nigdy nie trafisz - ja przykładowo systematycznie po troszeczku skubałem uśredniając i udało mi się wywalić ze średnią 2,90 PLN 14,8 tysięcy akcji- cóż maks nie wyszedł :( . Wiadomo teraz bliżej jest do złotówki niż 9 złotych i wydaje się że bardziej jesteśmy u dołu choć maksymalny spadek jest niewiadomą. Troche plusów w porównaniu do 2007r jest - akcji ubyło - brak Fundziorów co stanowi istotną marchewkę dla spekulantów :) i kto wie
  • Re: ciekawe kto Autor: ~macieja69 [188.146.195.*]
    uśredniając doszedłem do 2,7
    więcej raczej nie kupię,bo się troche obawiam że teraz wywala ktoś,kto wie cokolwiek o wynikach 4Q
    no cóż,pożyjemy zobaczymy jak będzie
  • Re: ciekawe kto Autor: ~czapajewo [83.2.238.*]
    Myśle że właściwy ruch :)
  • Re: ciekawe kto Autor: ~lets [81.190.40.*]
    mysle nikt specjalnie nie wywala, raczej sprzedaja zniecierpliwieni a nowych chetnych brak wiec kurs leci, brak spolce kogos aktywnego, malo ciekawego dzieje sie w samej spolce, branza nieciekawa, firma troche poszla w zapomnienie

Na tych poziomach Kowal już nie sypie to pewne - patrz brak komunikatów o przekroczeniu 2% lub progu 10%. Więc nikt z większych nie wywala a zgadzam się z tym że wywalają zniecierpliwieni- niedostosowani do tego typu spółek- uroki typu mała płynność -okresowo zwiększona płynność mnie nie dziwią i nie zaskakują od dawna-choć na samym poczatku to był szok. Jeżeli spojrzymy jednak na wykres Procadzika to o dziwo ten brak płynności jakoś specjalnie nie wpłynął na to że kursik pomykał raz mocno w dół raz mocno w górę. A co ja tu milion złotych wkładam że mam sie obawiać tej płynności co ja fundusz jestem jakiś. Czy branża jest ciekawa czy nie - moim zdaniem jest ciekawa -pytanie czy w tej chwili opłacalna bardziej lub mniej i jak to może przebiegać w przyszłości. Piszesz że straciłeś jedynie 15% to znaczy że średnio miałeś po 2,80 PLN -hmm to żadkość na tym walorku- prawdziwy szczęściasz :)
  • Re: ciekawe kto Autor: macieja69 [82.139.26.*]
    macie rację że to wywalają zniecierpliwieni, a nie ktoś poważny
    powoli chyb a brak chętnych na sprzedarz
    tylko ten brak zainteresowania spółką
    kiedyś powinno to się zmienić, tylko kiedy
  • Re: ciekawe kto Autor: ~czapajewo [83.2.238.*]
    Wtedy kiedy Komuś się bedzie chciało i opłacało- kwestia ja wiem 500 tysięcy
    zgadza się
    wiele kasy nie trzeba
  • Re: ciekawe kto Autor: ~AAA [46.112.146.*]
    ja nie:P
  • Re: ciekawe kto Autor: ~ppp [46.113.253.*]
    OPP
    dzień jak codzień
    amer kupił swoje 4 koła papiera
    i po obrotach
    trza mieć nerwy
    Albo wiedzieć co się kupiło :)
  • Re: ciekawe kto Autor: ~leon [78.88.196.*]
    o ktos 5000szt po 2,43 wystawil widać ludziska mają dość.
    zebym też czasem na lodzie nie zostal z moimi 10 000szt co posiadam jak kolejka zjedzie w dół.
    CZapa nie naganiaj ,po 2 gie mógłbyś nie odpisywać sam sobie post pod postem .
    nie ma sie co podniecać bo i tak kurs poleci swoim torem na który nie masz wiekszego wpływu,możesz zachwalać a i tak kurs co innego będzie robił.
    Wszystko inne rośnie a tu kisimy kapustę ciekawe czy kwaśnica wyjdzie nam na zdrowie.
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.