Bardziej zastanawia mnie to kto ma ochtę wpłacić do spółki 80 mln PLN. Przecież nie ma najmniejszych nawet szans aby oprodzielić te akcje w rynek więc co najwyżej będą się one pięknie prezentowały w aktywach i tyle.
Ciężko powiedzieć. Zależy kto obejmie te wszystkie emisje. Ja patrzę na to z dystansem ale zastanawia mnie kto wniesie do spółki, która ma dwa lokale prawie 80 mln PLN. FF będzie wtedy na poziomie 10% więc będzie mógł mając kilka mln PLN luzem zrobić z kursem co chce. Może spokojnie ugrać 1 PLN. Ale WK będzie wtedy astronomiczna ;-)
Jedno co mnie pociesza to to że cena nominalna wszystkich akcji jest 0,05 PLN, a cena emisyjna nie może być niższa. Tylko cały czas mnie zastanawia kto wpakuje 80 mln PLN. WDM sam jest za mały na taką akcję, tak uważam.
Po zachowaniu ursu widać ,że objąłeś nie ty jeden.
Pocieszajace jest że cenę emisyjną kolejnych emisji ma ustlic zarząd na podstawie oceny wartości spółki i sytaucji na rynku.
Myślę, żekwestią czasu do końca roku bedzie znalezienie inwestorów pasywnych którzy zapłacą 20 groni za akcję.