Zarząd firmy Artefe S.A. informuje, że otrzymał od Członka Rady Nadzorczej spółki informację o dokonaniu przez niego transakcji 3 mln szt akcji firmy ARTEFE S.A. poza rynkiem NewConnect. Ta ilość akcji stanowi 2,96% w kapitale akcyjnym i w głosach. Aktualny stan posiadania akcji przez Członka Rady Nadzorczej wynosi 36.598.488 sztuk akcji, co stanowi 36,14 % w kapitale akcyjnym i w głosach. Umowa została zawarta w dniu 6 grudnia 2010 roku. Cena transakcyjna akcji to 10 groszy za jedną akcję. Łączna wartość transakcji to 300.000,00 PLN
Co oznacza że ktoś kupił 3mln za 0,10 gr, a notowania poniżej 0.10 więc to też pewien sygnał do wzrostu? Transakcja odbyła się poza rynkiem ehh
szkoda tylko ze kupujacy nie zgarnal tych akcji z rynku, mogl sie obkupic po 9gr. a nawet 8. a tak to kurs dalej stoi w miejscu a jakies leszcze dokladaja na S. zrobcie cos z tym bo bedziemy tu wiekowac.
no wiesz w takie zakupy to nie ma do konca co wierzyc. czesto jest tak ze to kumpel kumplowi sprzedaje, na boku dogaduja sie co i jak. tak ze ten niby drozej kupujacy z pewnoscia nie jest na tym stratny. dla leszczy jest to sygnal do zakupow bo sadza ze to badz realna wycena badz tez gosc ma dostep do informacji poufnych. niestety czesto to jest tylko sprytna zagrywka....
Poza tym wywalając 3 mln za jednym zamachem na giełdzie zwaliłby kurs jeszcze niżej. Może po prostu ktoś wziął od niego pakiecik i sypie na NC. W arkuszu akcji jest naprawdę sporo..
Ludzie, czy wy nie umiecie czytać i liczyć??:
1/ prezes ws statutu ma akcje imienne i uprzywilejowane co do głosu i nie może nimi handlować na NC
2/ w komunikacie jest że sprzedał członek RN, a od kiedy Prezes może być jednocześnie członkiem RN??..
3/ takie umowy często są pochodną np umów przedwstępnych np z okresu kiedy kurs był w okolicach 10gr, i uwzględniając ewentualną karę za odstąpinie od umowy kupna-sprzedaży, kupującey woli do niej stanąć i kupić 1-2 gr powyżej rynkowego niż płacić karę, a tak czy owak jakby skupił z rynku to wg poniedziałkowgo kursu 8-9 gr i tak średnia wyszłaby mu około 10 gr. Widocznie nie zależy kupującemu na krótkim wzroście kursu na 10 gr po jego skupie bo nastawia się na dłuższy termin inwestycji.
Śledzę tą spółkę od ponad roku, póki co dawała zarobić, a jak ktoś ma utopine w niej marne 1-2 tys zł to niech dupy na formum nie zawraca.
Bolek jesteś chyba cienki Bolek bo gdyby ktoś miał zainwestowane nędzne 2 tyś nie siedział by na forum bo by to olał bo straty małe, chyba ze Ty po tyle in westujesz , ja się przyznaje że mam strate i nie małą kase więc w moim interesie jest by to urosło
to prawda co mówisz i powiem Ci że tu nikt nikomu dobrze nie rzyczy, czemu nie chwalą sie na czym zarobili tylko drwią z tych co umoczyli albo łażą po forach i zamęt robią ,
Ja się im nie dziwię, w końcu żeby ktoś mógł zarobić, ktoś inny musi stracić....
Sieją zamęt umyślnie. Trzeba na spokojnie robić swoje bo tu porady raczej nie znajdziesz.
Zasugerowałem się ilością akcji i nazwiskiem. To nie prezes sprzedaje a drugi Pan Ruchwa z Rady Nadzorczej. Przepraszam za błąd. Nie zmienia faktu, że wychodzi główny akcjonariusz..