To nie Ty też "przewidywałeś" w moim wątku że kompap już nie sypie ... yyy tak dobrze pamiętam to jednak Ty :)
Dnia 2010-12-03 o godz. 19:24 ~III napisał(a):
> ale pierdolicie panowie... az zal sluchac.
Dzisiaj nie bylo
> zwaly, wy wielcy spece gieldowi. Dzialo sie to samo co od
> trzech dni, wiekszy wzrost z rana pozniej uspokojenie az do
> konca sesji. Dalsze wzrosty beda to wam gwarantuje
Tak na marginesie kiedy pisałem tamten post przeanalizowałem wcześniej wolumen od 2006 roku i wiedziałem co piszę... nierzadko robi się wolumeny z okolic debiutu sprzed 4 lat... i do tego to dziwne ogłaszanie pozbycia się akcji przez KOMPAP w ten sam, max następny dzień... nawet w sobotę rano... a potem krew się leje i ciiiiii...szaaaaaa
Kiedyś też będziesz umiał właściwie oceniać sytuacje na giełdzie, ale na początku zawsze jest ciężko jak przy nauce pływania :)
Chłopie obyś się tym razem nie mylił, bo tutaj ludziska mają zamrożoną kasę na minusie i chcieliby chociaż jakiś drobne prezenty pod choinkę sprawić swoim bliskim :D:D
Ugrzązłem na 10 zł, więc myślę, że jeszcze nie tak tragicznie i teraz czekam na górę ;)
ja tez mam akcje:) nawet dzis dokupilem. Aczkolwiek nie daje pokwitowania na moje przewidywania bo to jest jednak giełda, a muza to troche nieobliczalna potrafi byc;)
Komunikaty daje Zarząd Muzy informowany przez Kompap który ma 4 dni od momentu zarejstrowania na rachunku a przecież jest D+3!! więc dostajemy informację o tym co wydarzyło się 7 DNI wcześniej!
Więc jak w gazecie czytam ,że więcej od dzisiaj nie bedzie sypał prezio to komunikaty mogą się ukazać o sprzedaży po tej deklaracji i może tak być!-zresztą tak jest -widać to po załaczniku który Kompap przesyłał do Muzy!
Kompap sprzedał ponad 500 000szt kto to kupił ?
nie ma komunikatu o przekroczeniu 5% a to tylko ok. 155 000 akcji?
czy to tylko "mali inwestorzy"??
każdy niech odpowie sobie sam ! ja nie wierzę!
Nadal liczę ,bedzie bum ale dopiero kiedy wielu zwątpi i odda po niskiej cenie!
– Począwszy od dziś, akcji Muzy via giełda sprzedawać już nie planuję. Zabezpieczyłem finansowanie ewentualnego przejęcia prywatyzowanych Olsztyńskich Zakładów Graficznych, zatem nie muszę szybko pozbywać się akcji Muzy – mówi szef Kompapu. – Sprzedam je, jeśli pojawi się okazja, czyli np. inwestor, który zaproponuje atrakcyjną cenę – dodaje. Wskazuje, że oznacza to cenę nie niższą niż średnia z ostatnich sześciu miesięcy (około 13,6 zł – red.). Lipka informuje też, że o planie wyjścia ze spółki poinformował zarząd Muzy.
Kompap zaangażowanie w wydawnictwie zmniejsza od czasu jego ostatniego NWZA, które odbyło się 22 października. Na sesjach giełdowych sprzedał już 450 tys. akcji (14 proc. głosów). Nie wiadomo, kto kupuje walory. W ciągu ostatnich dwóch tygodni z rąk do rąk przeszło aż 30 proc. kapitału Muzy, co odpowiada 25,3 proc. głosów na jej WZA. Wczoraj akcje wydawnictwa wyceniono na 9,45 zł, po 4,4-proc. wzroście kursu. Obroty wyniosły 1,4 mln zł. Po trzech kwartałach Muza miała 21,9 mln zł skonsolidowanych przychodów i 2,4 mln zł straty netto.
PARKIET