tego ze pewne to nie wiemy bo prawie od 4 lat w pie... mamy :) ale III kwartal jest moim zdaniem lepszy od II jak w IV bylby zysk operacyjny ... to moze po latach cos w koncu by drgnelo a jesli nie to wszyscy akcjonariusze przeprowadza sie na osowska jak wybuduja te mieszkania i bedziemy zyc na koszt spolki :)
tykajaca bombka zeby tylko nas nie wybombila ale w dol... kapitalizacja ok 58mln z emisji 50 mln czyli 58-50 = 8 mln teoretycznie tyle byla warta spolka przed wejsciem na gielde gdyby tak to rozpatrywac, to spolki marzenia z NC sa bardziej wyceniane ... ktos umiejetnie wykorzystuje maly ruch i zbija kurs ... jednym slowem sytuacja jest napieta jak baranie jaja...
no skoro tak to niech spada bo po co ma rosnac skoro akcjonariusze nie szanuja swoich pieniedzy ... ja tylko sie boje bo jak spadnie do 70 gr to wezme chyba kredyt i dokupie...
Ja widzę to generalnie tak - spółka spuer nie jest, i w kondycji ostatnio średniej, ale powinna mimo wszystko być wyceniona lepiej. No i teraz albo ktoś coś wie (czyli że wyniki tego roku będą fatalne) i sypie. Albo mamy grudniowy efekt gniota - tj Ci którzy mają zyski pozbywają się na koniec roku z portfela spółek kłopotliwych na których mają stratę żeby podatku nie zapłacić.
Dnia 2010-12-07 o godz. 15:45 ~mis malinowy napisał(a):
> no skoro tak to niech spada bo po co ma rosnac skoro
> akcjonariusze nie szanuja swoich pieniedzy ... ja tylko sie
> boje bo jak spadnie do 70 gr to wezme chyba kredyt i
> dokupie...
też bym dokupił, ale coś nie chce spadać
wiesz to byl zart nie chce brac kredytu;p mam tylko cicha nadzieje ze wszystko zatrybi w IV kwartale jakis porzadny zysk i tyle caly rok 2011 zakonczyc zyskiem oglosic skup akcji i po sprawie...
zorientowany w czym bedzie za pozno zeby ucinac straty czy zeby kupic bo .... sie pogubilem.. obroty sa male i zeby zbic kurs to gruby nie bedzie mial raczej problemu no chyba ze bedzie mial drugiego grubego ktory chcialby kupic...