Witaj slift. Z tego co widzę na to się zapowiada.Rynek będzie grał pewnikiem pod Hiszpanię, a jeżeli ten problem się rozwiąże to znajdą sobie inny pretekst, byleby uwalić indeksy. Pytanie brzmi tylko o ile. Poniżej 4 Impex raczej nie spadnie, a jeśli nawet to na krótko. Właściwe wzrosty mogą zacząć się w lutym, marcu. Zdyskontują w 2 miesiące cały rok tak jak w tym i znowu będzie kiszonka na kilka miechów. Tak to przynajmniej widzę. Co powiesz na ten scenariusz wydarzeń? Pozdro
No cóż. Nie patrząc na szeroki rynek to każde większe pakieciki na IPX kończyły się sypaniem ostatnio. A jest tego sporo (6500k) Mam nadzieję że teraz tak nie będzie bo sam przecież siedzę na walorze. Od poprzedniego wybicia ładnie się konsoliduje w ok 4.4 -4,5 i może coś z tego wyjdzie. Ale czy teraz czy w nowym roku trudno spekulować.
A na szerokim to można ostatnio grać bardzo przyjemnie. Od kłopotów strefy Euro do nowych szczytów. I tak w kółko. W USA nowy pakiet drukowania dolara już w drodze także można grać.
A co do Hiszpanii -Portugalii to myślę że rajdu nie odpuszczą i jak coś to efekt Stycznia może być ciekawy. Ale to takie moje subiektywne odczucia. I kto wie czy IPX nie ruszy dopiero wtedy?? (pytanie z jakich poziomów)
szerokiego ani co do IPX, właśnie od kilku sesji skupuje sobie papier po 500akcji czy też po 1k ponieważ zarówno przed szerokim jak i przed IPX szykują się nowe szczyty, grani pod Hiszpanie zacznie się od połowy stycznia, trochę za szybko wyprzedzacie fakty
miałem na myśli post US piszący o uwalaniu indeksów pod Hiszpanię, więc nie wiem po co te nerwy, co do IPX jestem wręcz pewny iż to typowa konsolidacja przed wybiciem i to dużo trwalszym niż poprzednim
Tak niestety to ostatnio wygląda, ktoś za żadne skarby nie chce uwolnić kursu- patrząc po ile lata KGHM Impex już powinien dawno po 10 zł chodzić, no ale wciaż pali się czerwone światło...