jak są wzrosty to wszyscy wieszcza MUZA up, zaraz widły, jedziemy a na 30%.
ja po tygodniu wzrostów jest korekta na średnich obrotach to na forum cisza?
Czemu bo niekt nie wiem co sie dzieję. W piatek inwestorzy kupowali duzymi pakietami PKC pod informacje, dzisiaj sprzedaz po srednio 100szt albo i mniej i kurs zjezdza o 5%
Nie wydaje mi sie zeby byl jakis wiekszy powod do zmartwienia poza spekula i checia realizacji zyskow z zeszlego tygodnia.
Mam maly pomysl na to co sie dzieje, ale poczekamy zoabczymy.
Ale raczej byłbym daleki od zbiorowej paniki i wyprzedawania w pospiechu.
No ta informacja akurat nie powinna mieć zbytnio wpływu na obniżenie kursu. Przyjdą lepsze wieści i odbicie w górę jeszcze w tym tygodniu, jeśli kurs znów nie poleci na łeb na szyję poniżej 9 zł
Bardzo dobrze, że parafowali umowe, chociaz bylem tego pewny. Przynajmniej wiadomo, ze pieniadze zostaly wydane zgodnie z planem i zapowiedza.
Wydaje i sie ze przynajmniej chwilowe wzrosty na Muze jeszcze wroca, i bedzie dokupowanie akcji, nie wiem tylko czy przez Kompap czy w spraciu ze jakims Funduszem
tez licze na to, że to jest chwilowe zawahanie na Muzie. Poczekajmy na zamknięcie. POza kilkoma transakcjami po wysokim kursie z rana, ogolnie sprzedawana, byly male ilosci akcji. Moze to byla po prostu realizacja zyskow z zeszlego tygodnia, albo ciecie strat po zakupoach na gorce z piatku.
Dobrze ze zamknelo się dzisiaj w oklicach 9,90zł-10zł. Zobaczymy.
leszcze sraja w gacie i wyszprzedaja.
Jak kupowali w piatek na takiej gorce to dzis sprzedaja :) norma :)
ja tez licze na wzrosty w tym tygodniu. Teraz walczymy ze wsparciem ;)
dla wyjasnienia zeby pozniej nie bylo. Dzis walczymy ze wsparciem ktory dotychczas byl linia oporu dla tego trendu spadkowego z ktorego wychodzimy.
Wyglada na to ze sie odbijemy wiec ja jestem dobrej mysli
Obyś się nie mylił :) Ważne, aby towarzystwo się nie posypało i nie wyrzucało akcji przy spadkach bo wtedy kurs nam leci na łeb na szyję i panika wszechobecna.
A moze Kompap będzie miał kontrolę nad Muzą przez spólki z nią powiązane. Bo ten cały Ozgraf przecież wykonuje zlecenia dla Muzy. W takim razie wszystko by pasowało.
Tutaj ogólnie wszytsko gra. Kompap kupił OZGRAF ale do kontraktów i wpolpracy potrzbna jest im wpolpraca z Muza.
Dodatkow w piatek pojawila sie informacja o funduszu rzekomo zainteresowanym Muza, ktory sam posiada ponad 13% udziałow w Kompapie, wiec moze Kompap, chce wspolpracy z Fundem podkupic Muze.
Na razie wydaje mi sie, ze to sa odlegle plany, ale na pewno cos jest w tle tej calej przepychanki.
Ale poki co na Muzie kurs waha sie z dnia na dzien raczej pod wplywem emocji inwestorow(przy srednich) obrotach i jakiejs strategii patrzac na obroty z piatku.
Dnia 2010-12-06 o godz. 12:12 ~jose_cuervo napisał(a):
> jak są wzrosty to wszyscy wieszcza MUZA up, zaraz widły,
> jedziemy a na 30%.
ja po tygodniu wzrostów jest korekta
> na średnich obrotach to na forum cisza?
Czemu bo niekt nie
> wiem co sie dzieję. W piatek inwestorzy kupowali duzymi
> pakietami PKC pod informacje, dzisiaj sprzedaz po srednio
> 100szt albo i mniej i kurs zjezdza o 5%
Nie wydaje mi sie
> zeby byl jakis wiekszy powod do zmartwienia poza spekula i
> checia realizacji zyskow z zeszlego tygodnia.
Mam maly
> pomysl na to co sie dzieje, ale poczekamy zoabczymy.
Ale
> raczej byłbym daleki od zbiorowej paniki i wyprzedawania w
> pospiechu.
Ano póki co mam taki zamiar. Zatrzymałem się z akcjami na poziomie 10 zł. W piątek była okazja opchnąć po 10.90 zł ale akurat byłem w pracy, więc okazja mnie minęła. Mam nadzieję, że nie polecimy znów do poziomu 9 zł.