• SILVANO to mój typ na ten tydzień !!!! Autor: jez_-_80 [188.147.109.*]
    Czy mama rację ? , to się zobaczy.
  • Re: SILVANO to mój typ na ten tydzień !!!! Autor: jez_-_80 [188.147.109.*]
    Tylko ja chcę sobie zrobić mikołajki?
    NIKT nic nie pisze zwykle tak bywa przed odlotem, ja już kupiłem i to sporo mam nawet po 22 zeta i do tych poziomów poczekam.
  • Re: SILVANO to mój typ na ten tydzień !!!! Autor: ~leszczynski [82.177.116.*]
    a mozna wiedziec po czym to wnioskujesz?
  • Re: SILVANO to mój typ na ten tydzień !!!! Autor: ~misza [94.42.16.*]
    Dnia 2010-12-05 o godz. 19:16 jez_-_80 napisał(a):
    > Czy mama rację ? , to się zobaczy.

jak się obroni przed spadkiem poniżej 10 zł to będzie ok i ruszy w góre, ale jak na tą chwilę obroty małe a kurs systematycznie dołuje więc chyba długo poczekasz na te 22 zł :(((
  • Re: SILVANO to mój typ na ten tydzień !!!! Autor: ~iie [217.172.240.*]
    otóż wtrącę swoje grosze trzy:

grosz 1: kurs dołuje właśnie z powodu skupu akcji, do 15 grudnia spółka skupuje akcje po max 3 € za sztukę

grosz 2: jak na tę chwile 3 € za akcje jeszcze nie osiągnięto [ zazwyczaj po 2,70 - 2,80 ]

grosz 3: na stronie : http://www.silvanofashion.com/investors/reports/current-reports.html można znaleźć raporty

garść informacji spoza puli trzech groszy = ) :

1. firma opublikowała raport, który okazał się całkiem pozytywny
    2. Przewidywany jest wzrost sprzedaży o 20%.

i pytanie podsumowujące:

czy po 15 grudnia będą skupowali drożej, czy też taniej skoro można?
  • Re: SILVANO to mój typ na ten tydzień !!!! Autor: ~marynarz [83.7.224.*]
    Skupują ale mało aktywnie, żeby nie podbijać kursu. Nie zaniżają kursu, aby tanio kupić.
    Ustawiają się coraz niżej i czekają aż ktoś im sypnie.
    Jak nie zmienią taktyki skupu to do 15 grudnia nie skupią więcej niż 100 tys akcji. To jest bardzo mała ilość. Przy takiej taktyce trudno bedzie skupić z rynku wszystkie planowane akcje.
    Chyba że negocjują skup pakietowy od dużych akcjonariuszy.
  • Re: SILVANO to mój typ na ten tydzień !!!! Autor: ~iie [217.172.240.*]
    Jak na te chwile maja 60k co nie jest szałem. Czy ktoś poza entuzjastami ma jakąś prognozę? Szczerze mówiąc trochę mnie zaskoczył powrót w granice 11 pln
  • Re: SILVANO to mój typ na ten tydzień !!!! Autor: ~Dunia [178.180.1.*]
    Mój też, ten typ, szczególnie gdy mój ukochany znajomy szykuje się do skoku ,,w zarząd,, Silvano ponownie!
    Kocham tego ruskiego agenta, jest świetny i podstępny oraz ma świetne pomysły do realizacji, jeśli chodzi o tą rosyjską ośmiornicę! Wiadomo, że Silvano to też gra?!
    Gram dalej, to wciąga i nic się już nie liczy!
  • Re: SILVANO to mój typ na ten tydzień !!!! Autor: ~Ja Dunia [178.180.1.*]
    Czy ciężarówki już wyjechały do Abu Dabi Sergiei?
  • Re: SILVANO to mój typ na ten tydzień !!!! Autor: ~Mordowia jest! [178.181.79.*]
    Silvano to też mój typ na ten rok, nawet. Za chwilę Sergiei znowu będzie w zarządzie to zrobi porządek ze wszystkimi i będzie 14 zeta za akcję! Tylko nie rozliczył się do końca, jak Remek !
    W katalogu Remka tego nie będzie, ale gdzie indziej, bo fajnie było ale płacić trzeba za wszystko!
  • Re: SILVANO to mój typ na ten tydzień !!!! Autor: ~Agent Tomek [178.181.78.*]
    Jeż,
    Silvano lubi kupować sklepy internetowe drogo, jak France Li.... ja ma tylko za 1 mln, może kupi, co?
  • Re: SILVANO to mój typ na ten tydzień !!!! Autor: jez_-_80 [188.147.71.*]
    Tak na marginesie - sporo mam kupione po : 2,34 / 2,38 / 2,05 !!!!
    Skoro z tego poziomu poszły na 11,70 bo niedawno taka była cena - to dlaczego nie powrót do poziomu 21,25 zł bo to najwięcej ile zapłaciłem za papier.
    Ja jeszcze poczekam - myślę, że warto!
  • Re: SILVANO to mój typ na ten tydzień !!!! Autor: jez_-_80 [188.146.204.*]
    Gdzie Wasz optymizm?
  • Re: SILVANO to mój typ na ten tydzień !!!! Autor: ~Agent Tomek [178.181.108.*]
    Silvano, to konsorcjum!
    Zarząd składa się z ludzi nie posiadających akcji, tej firmy, to precedens w takiej działalności. Prezesa, wybiera zarząd właśnie, a Rada Nadzorcza składa się z innych akcjonariuszy, a tu co jest właściwie? jajo jakieś!

A kiedy te akcje były po tak zawrotnej sumie jak 21, 25???????

Wchodząc na parkiet zaistniały po 11 zeta na giełdzie warszawskiej, a do tego eksperci ostrzegali, że papier za wysoko stoi, jak na tak niepewną firmę, czyli firma przewartościowana!
    Firma dziwaczna od początku i taka została, a teraz na dodatek wycofuje się do Rosji, bo tam najlepiej prowadzić niepewne interesy, bo przecież nie o bieliznę tutaj chodzi, prawda?
    To co było w tych byłych sklepach Splendo Intime, to było śmieszne, z czym ta ekspansja, może inaczej, z czym do ludzi?
    Cena spadła do 2 zeta, to pamiętam dobrze!
  • Re: SILVANO to mój typ na ten tydzień !!!! Autor: ~Dunia [178.181.108.*]
    Te osławione szwalnie, potrafią tylko takie babosze szyć?
    to rzeczywiście pozostaje bazar w Rosji! Gdzie są te ciuchy, bo nigdy ich na tym naszym rynku nie widziałam!? Kusonski twierdził, ze są sklepy, a były, ale zamknął i to były sklepy wirtualne, tak zwane! Do tego, udzielił wywiadu w Estonii, że musiał zamknąć sklepy Splendo, ponieważ wyprowadzano pieniądze przez tą sieć. Jedno małe pytanie, to kto tą kasę wyprowadzał? Z tego wynika, że on sam z kolegą swoim Piłatem!
    Ta dodatkowa działalność tych panów pozostaje nadal tajemnicą?! Czym tak naprawdę zajmuje się Silvano? Lousne.com, zrobiono w kooperacji? Rosja z Chinami?

[x]
SILVANO 1,09% 5,56 2025-09-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.