Jako, że tu na forum mamy możliwość kontaktu z działem relacji inwestorskich Astro (co jest ładnym gestem pro inwestorskim ze strony Spółki), chciałbym zaapelować o podjęcie bardziej zdecydowanych kroków w sprawie przejścia Astro do notowań ciągłych NC. Nie wiem, jaka jest wola Właściciela, ale notowania ciągłe zmniejszają ryzyko inwestycji, wycena jest bardziej efektywna, jest to także lepsza zachęta dla nowych inwestorów do kupienia walorów. Podobnie przynależność do chociażby NC Lead jest reklamą dla spółki i w pewnym sensie prestiżem.
Podpisano: żuczek.
Jeżeli zarząd twierdzi że kurs jest niedoszacowany i chciałby zobaczyć ten doszacowany to niech się zarząd weżmie do roboty i doprowadzi do zmiany systemu notowań.To wstyd że dynamicznie rozwijająca się spółka jako jedyna ugrzęzła na jednolitych.Nawet śmieciprzeszły na ciągłe.
Przydalby sie animator - Wlasciciel deklarowal sie gdy zawieszono kurs Astro w kwietniu br. ze sypnie w rynek akcji do konca tego roku. Pasowaloby podciagnac kurs na odpowiednie poziomy i zrobic emisje kierowana albo odsprzedac - funduszowi czy komukolwiek byle rynek widzial, ze nie jest to lipa - wtedy mamy ciagle bez problemu , wysoki kurs i zainteresowanie , koncesje przy okazji beda sie pojawiac i gra gitara .
Tak to w kozim rogu stoi kurs spolki i moze tak stac i stac ..
Być może poprzednia wypowiedź działu relacji inwestorskich została nie do końca precyzyjnie sformułowana. Podkreślamy, że Zarząd Spółki prowadzi od pewnego czasu rozmowy w sprawie przeniesienia Emitenta z notowań jednolitych na notowania ciągłe natomiast nie uznaje tego za najważniejszy element strategii Astro S.A. Państwa apel został oczywiście przekazany do Prezes Szymańskiej a ponieważ uznaje ona naturalnie Państwa prawo wynikające z domyślnie posiadanych akcji to postanowiła w miarę możliwości skoncentrować wysiłki nad zmianą systemu notowań.
powiniu temu z 3,5 wylaczyc prad w ostatnich sekundach zeby nie mogl wycofac a jakis szcesciarz powinien to zdjac przy dolnych widlach to by sie odechcialo zabawy ;)
spolka zyska na atrakcyjnosci po wejsciu na ciagle,
Dnia 2010-12-03 o godz. 10:50 ~re napisał(a):
> powiniu temu z 3,5 wylaczyc prad w ostatnich sekundach zeby
> nie mogl wycofac a jakis szcesciarz powinien to zdjac przy
> dolnych widlach to by sie odechcialo zabawy ;)
spolka
> zyska na atrakcyjnosci po wejsciu na ciagle,
strasza , strasza a kurs nie chce spadac , a jak nie chce spadac to...
kupic po pare akcji GPW i jako akcjonariusze gieldy wyrazic zaniepokojenie oraz zasugerowac niekompetencje zarządu przejawiającą się w niedopuszczeniu ASTRO S.A do notoań ciągłych, przez co GPW osiąga niższy dochód, i jako akcjonariusz mogę to określić działaniem na niekorzyść spółki.
Dnia 2010-12-03 o godz. 15:03 ~re napisał(a):
> proponuje jednak 2 fixy z takim braniem )))))))))))))))))
ja tez : ))))))))))
piszą apele do spolki i nie wiem po co : ))))))))))
dla 1.000 , 2 tys czy 3 tys nie oplaca sie wprowadzac na ciagle a co dopiero dla 6 sztuk : ))))))))
Mialem sobie dac spokoj z komentowaniem i cierpliwie poczekac, ale tego belkotu zniesc nie moge. Ogarnijcie lepiej jak sie dla nas skonczyly ostatnio takie wolumeny. Ostatnio taki słaby handel był 2-8 listopada. Niech sobie pobedzie, niech nawet korekta spadnie do 4zl itd itp. Na tej spolce reakcje sa opoznione, tak jak to bylo z cesja. Ciezko to skumac, ale ta spolka tak ma
3d za rok, będzie standardem..wystarczy zobaczyc jakie sa tendencje w multipleksach ..ten kto wprowadził cyfrowy projektor 3d ma pełne sale ..był to odważny krok bo cena projektora 2 lata temu sięgała 40 mil. zł ,plus koszta cyfrowego dźwięku i przeróbki sal a na początek był skromny wybór filmów ......teraz od Avatara ludzie sa zachwyceni 3d .wracając do naszej spółki liczymy ze bedzie duza gama odbiorców programów 3 d tylko pozostaje kwestia ceny telewizora 3d by każdy kowalski mógł sobie w domu ogladac koncerty,mecze i pełną gamę filmów ... widze w tv juz nagonkę na tv 3d :) po5, 6 tys...czyli w grudniu 2011 cena 3 tys.moze byc osiagalna :) i jesli Astro ruszy z nadawaniem w 3d programów w roku 2011 nawet z konkurencją tvn i polsat ...zgarnie sporo widzów ...wiele osób pisało o perspektywach rozwoju spółki ..tutaj sukces jest nieuchronny ..ja osobiscie nie widzę lepszej sp. do inwestowania podkreslam do inwstowania nie do grania na dzień lub mc. macie przykład deb.gieł. mogł by opychac juz teraz z ponad 1000 zyskiem ale to nie jest odpowiedni moment na realizacje zysków ...tu sie wszystko zaczyna rozkrecac ...nie ma zagrożenia plajtą ,sp jest idealna do inwestowania ..pozdr.
Dnia 2010-12-04 o godz. 11:22 ~astrolog napisał(a):
> Astro w drodze do gwiazd
To co pisał iii - standard się zdecydowanie przebija. TVN goni w piętkę ale projekcje eventowe 3D to nie nowość. Nowość to pełne kanały 3D - tak robi Astro. Poza tym cała zabawa z nową technologią polega na tym, że de facto teraz TVN i inni nie są konkurencją - przepychanie standardu wymaga większości graczy a później będzie walka jakością, ceną, pomysłami. Tutaj jak dobrze pójdzie Astro będzie miała sporą przewagę - co innego zrobić kilka produkcji 3D a co innego nauczyć dziennikarzy, operatorów itd. stalej pracy w 3D. Poza tym mam też wrażenie, że TVN trochę połyka własny ogon bo jak długo mozna się finansowac długiem - dla nas najlepiej żeby zainwestowali kupę szmalu w 3D, pomogli przebić standard a później skończyła się cierpliwość wszystkich wierzycieli :). Wydaje mi się też, że rzeczywiście spekula może być teraz rzeczywiście lekko przestraszona płynnością, ale Ci którzy inwestują w Spółkę (w jej rzeczywistą wartość) a nie akcje to przy cenie poniżej 16-17 PLN wiele nie ryzykują. Bariery wejścia w ten biznes, koncesji (mam nadzieję), kontentu, kontaktów są takie że za 250 mln dziesięć nowoczesnych kanałów to dla samych koncesji, sprzętu i ludzi Krajewski w razie czego sprzeda i jeszcze go będą całować po rękach. Do tego premia za pozbycie się konkurencji. Pomijam już wycenę całej reszty biznesu. Przed upływem roku (chyba, że będzie pożar i powódź w jednym) ja nie sprzedaję, chociaż godziwy zarobek już jest.
Dnia 2010-12-06 o godz. 12:27 ~alex napisał(a):
> Za 6zł nikt nie sprzeda - a chetni na akcje tez wiecej niz
> 6 zl nie chca dac.
Zobaczymy kto sie wylamie
ja tu widze tylko albo spadek albo wzrost : ))))))))
wiecznej kiszonki przeciez nie bedzie : ))))
dzisiaj w prezencie od Mikolaja powinien byc wzrost , bo przeciez Mikolaj istnieje prawda ? : ))))))
Dnia 2010-12-06 o godz. 13:44 ~tratata napisał(a):
> Mikolajki mielismy tydzien temu na Astro(mowie o
> komunikatach), teraz trzeba poczekac na zaplon a to na tej
> spolce moze chwile potrwac
Dnia 2010-12-06 o godz. 14:40 ~tratata napisał(a):
> Porownujesz konia do wielblada. Zupelnie inna dzialalnosc,
> inny etap itd itp
tzn jaka zupelnie inna dzialalnosc ???
nie widzisz kompletnie zadnych podobienstw ???
nie ma w swojej ofercie uslug telekomunikacyjnych ale ma inne uslugi na ktorych bedzie zarabiac
proponuje przeczytac jeszcze raz co napisal dzial RI i wyciagnac wnioski - ja sie nie bede nad tym rozwodzil i po raz kolejny pisal to samo
podtrzymuje moje zdanie ze kurs powinien sie kisic min na 50-100 zl a nie na 7 a jak bedzie to zobaczymy
Jedyne podobienstwo jakie widze to VOD o ktore specjalnie pytałem astrosa_ir. Jak dla mnie ich głowna działalnosc to kablowka internet i telefon. Znasz jakies kanaly tv badz pojedyncze produkcje astera? Co do szansy na wzrosty po ostatnich komunikatach to sie z Toba zgadzam, chociaz ich ewentualne poziomy sa dla mnie troche inne. Zreszta dlatego pisalem o slabym zaplonie ktory staje sie regula dla tej spolki. Nie wiem jak dlugo tutaj jestes, ale proponuje zwrocic uwage na szybkosc reakcji po komunikacie o cesji. Ja wtedy stracilem wiare w to czy rozumiem w ogole pojecie "cesja".
Dnia 2010-12-06 o godz. 20:51 ~tratata napisał(a):
> Jedyne podobienstwo jakie widze to VOD o ktore specjalnie
> pytałem astrosa_ir. Jak dla mnie ich głowna działalnosc to
> kablowka internet i telefon. Znasz jakies kanaly tv badz
> pojedyncze produkcje astera? Co do szansy na wzrosty po
> ostatnich komunikatach to sie z Toba zgadzam, chociaz ich
> ewentualne poziomy sa dla mnie troche inne. Zreszta dlatego
> pisalem o slabym zaplonie ktory staje sie regula dla tej
> spolki. Nie wiem jak dlugo tutaj jestes, ale proponuje
> zwrocic uwage na szybkosc reakcji po komunikacie o cesji.
> Ja wtedy stracilem wiare w to czy rozumiem w ogole pojecie
> "cesja".
do jakich poziomow Twoim zdaniem wzrosnie kurs po otrzymaniu koncesji ? czy wiesz orientacyjnie kiedy moze byc info o przyznaniu koncesji ? czy to ostatnie info o przyznaniu 5 baniek z tytulu cesji jest juz w cenie czy tak jak pisales bedzie znowu opozniony zaplon ?
O koncesje najlepiej pytac debila, on doktorat moglby juz z tego napisac. Nie wiem do ilu moze wzrosnac po koncesjach, 100zl jest to jednak dla mnie troche za duzo. Nie wiem czy innych komunikatow nie bedzie. W dokumencie informacyjnym została podana informacja, ze głowny akcjonariusz zobowiazal sie do sprzedazy 10% udziałow do konca roku. Nie wiem czy to jest aktualne. Ciekawa i mocno sugestywna moglaby byc cena tej sprzedazy, szczegolnie biorac pod uwage informacje przekazane nam przez to forum, ze wycenia spolke znacznie wyzej.
wystarczy poczytac regulamin KRRiT z minimalnym zrozumieniem.
No ale skoro do tego jest doktorat niezbedny to chyba rozumiem dlaczego ta lektura nie jest na tym forum popularna :P
100? zalezy jakie infa beda, na pewno jeszcze jakies poza koncesjami na pewno, z wyceny wg metod zaproponowanych przez IR wyszlo mi nawet wiecej, ale nie zapominajmy ze jestesmy dopiero na poczatku wzrostow
to tlumaczy dlaczego glowny akcjonariusz nie sprzedaje akcji. Co innego sprzedaż z 20-30% dyskontem, a co innego za 5% wartosci
Te ponad 100 to w jakim okresie Ci wyszło? W modelu uwzgledniles tylko oficjalne komunikaty i komplet koncesji czy tez jakies bonusy o ktorych kazdy mysli ale nikt nie mowi glosno?