Z technicznego punktu widzenia przełamaliśmi linię oporu dla trendu spadkowego w którym byliśmy od prawie początku listopada więc to jest dobra wiadomość. Jeśli potwierdzi się odwrócenie trendu to do końca roku może być bardzo ciekawie. Biorąc pod uwagę jeszcze okres świąteczny gdzie wyniki za 4 kwartał będą znacząco lepsze od poprzednich powinniśmy zobaczyć wzrost. Teraz już od 3 sesji jesteśmy na +
Teorie o wywalaniu przez kompap akurat tutaj nie mają znaczenia bo jak mówią cena dyskontuje wszysto. Jak dotąd pomimo wywalania kompapu trzymaliśmy się idealnie trendu spadkowego. Jeśli potwierdzi się jego odwrócenie to szykują się wzrosty. Ale nie płaczcie że jest lipa bo wzrost jest "TYLKO" 6% !!!!
dodam jeszcze że dobrym sygnałem jest to, że mimo wywalania kompapu ktoś te akcje ładniej kupowałem. Nawet dzisiaj popatrzcie jak ktoś pięknie skupuje wszystko. Ktoś taki musi być duży i nie robiłby tego gdyby nie szykowały się wzrosty.
jeśli nawet tak to nie będzie chciał sprzedawać za pół darmo. Jak widać granica 8,50 -9 to jest minimum po jakim chcą sprzedawać. Skoro chcą zarobić muszą podnosić kurs - my na tym też zarabiamy.
RYNEK DYSKONTUJE WSZYSTKO, a nie cena. Cena jest wypadkową działania rynku. A rynek to miejsce zleceń kupna i sprzedaży .
Takie małe przypomnienie ekonomii ode mnie:)