• cuda na alchemii! Autor: ~michal [85.89.183.*]
    Od dłuższego czasu obserwuję tą spółkę na ciągłych i dzieją się tu rzeczy niebywałe.
    Przy każdej większej próbie ataku popytu, ktoś sprzedaje duże ilości po niższych cenach żeby zbić kurs w dół. To samo dzieje się w drugą stronę. Jak giełda leci w dół to alchemia trzyma się mocno, bo ktoś kupuje wyżej żeby zatrzymać podaż.
    Wygląda na to, że ktoś z wielką kasą pilnuje od dawna kursu, żeby za bardzo się nie ruszył ani w lewo ani w prawo. Jeżeli tak jest, to pytanie:
    DLACZEGO?
  • Re: cuda na alchemii! Autor: ~xxx [82.177.172.*]
    ładny nam prezent dziadu robisz.
  • Re: cuda na alchemii! Autor: ~michał [85.89.183.*]
    o co Ci chodzi? Tylko się zapytałem.
    Spółka natomiast jeżeli chodzi o poziom rentowności, dynamikę, wskaźniki i ilość akcji w obrocie jest mega- tania! To moim zdaniem na ten moment jedna z najlepszych okazji inwestycyjnych na giełdzie. Popatrzcie na dynamikę wzrostu rentowności z działalności operacyjnej w tym roku wobec 2009. Mają mnóstwo gotówki na zakupy i przy takich wynikach łatwy dostęp do taniego pieniądza. Uważam, że pójdzie w górę śladem Boryszewa!
    to nie do ciebie tylko tego dziada karka zobacz jaki nam prezent robi-2%
    Karkosik dokupił ostatnio duży pakiet akcji. Kupują członkowie Rady Nadzorczej. Być może jeszcze nie skończyli zakupów i nie chcą kupować drożej. Po komunikatach widać, że sypie pewnie Skotan, żeby jeszcze hamować wzrost. Swoją drogą to po umorzeniu akcji ciekawe ile już ma Karkosik i czy nie będzie musiał ogłosić wezwania na resztę akcji. Myślę, że na Alchemii będzie się dużo działo, może nawet szybciej niż nam się wydaje. A to, czy dzisiaj sobie urośnie 2 % czy spadnie to mam w d... Tu mogą być wzrosty takie, że te kilka procent nie będzie miało żadnego znaczenia.
  • Re: cuda na alchemii! Autor: ~Pion [91.193.208.*]
    Dnia 2010-12-02 o godz. 15:38 ~michał napisał(a):
    > Karkosik dokupił ostatnio duży pakiet akcji. Kupują
    > członkowie Rady Nadzorczej. Być może jeszcze nie skończyli
    > zakupów i nie chcą kupować drożej. Po komunikatach widać,
    > że sypie pewnie Skotan, żeby jeszcze hamować wzrost. Swoją
    > drogą to po umorzeniu akcji ciekawe ile już ma Karkosik i
    > czy nie będzie musiał ogłosić wezwania na resztę akcji.
    > Myślę, że na Alchemii będzie się dużo działo, może nawet
    > szybciej niż nam się wydaje. A to, czy dzisiaj sobie
    > urośnie 2 % czy spadnie to mam w d... Tu mogą być wzrosty
    > takie, że te kilka procent nie będzie miało żadnego
    > znaczenia.

Po dzisiejszych popołudniowych komunikatach widać, że to nie Skotan sypał i sypie.
    Są 3 możliwości kto sypie:
    1. Karkosik, żeby zejść poniżej 66% i nie musieć ogłaszać wezwania
    2. Skraca się Pionner
    3. Sprzedaje jakiś fund, który miał z 1 - 3% i nie musiał informować publiki
    a ciebie nosiłbym na rękach jakby miało tak być drugi boryszew chodzi o wzrosty. podaj wagę czy dam radę.
  • Re: cuda na alchemii! Autor: ~ptyś [82.177.172.*]
    widać ,że te zwyżki były tylko pod transakcję . swoje po odpowiedniej cenie sprzedali a teraz niech się dzieje wola boska
  • Re: cuda na alchemii! Autor: ~Pion [91.193.208.*]
    Dnia 2010-12-02 o godz. 15:19 ~michał napisał(a):
    > o co Ci chodzi? Tylko się zapytałem.
    Spółka natomiast
    > jeżeli chodzi o poziom rentowności, dynamikę, wskaźniki i
    > ilość akcji w obrocie jest mega- tania! To moim zdaniem na
    > ten moment jedna z najlepszych okazji inwestycyjnych na
    > giełdzie. Popatrzcie na dynamikę wzrostu rentowności z
    > działalności operacyjnej w tym roku wobec 2009. Mają
    > mnóstwo gotówki na zakupy i przy takich wynikach łatwy
    > dostęp do taniego pieniądza. Uważam, że pójdzie w górę
    > śladem Boryszewa!

Co Ty piszesz człowieku. Sprawdź wskaźniki. Spółka jest makabrycznie droga co nie oznacza, że po udanym kolejnym kwartale i wchłonięciu nowych, rentownych firm nie stanie sie tania. Ale to za jakiś czas, przy sprzyjających okolicznościach.
    Sprawdziłem wskaźniki i muszę przyznać Ci rację. Trochę przeszarżowałem. Wskaźnikowo Alchemia jest droga, a porównując z całym sektorem nawet bardzo. Wskaźniki jednak nie biorą pod uwagę potencjału wzrostu spółki. Po słabym 2008 i 2009 w tym roku, co widać szczególnie po raporcie za trzeci kwartał spółka zdecydowanie się poprawia. Pytanie, czy ten pozytywny trend się utrzyma i jak długo.
    Tak więc argument przeciw:
    - wskaźnikowo drogie akcje
    Argumenty za:
    - Karkosik 65-66%. Ostatnio dokupił. W żadnej innej spółce nie siedzi tak mocno. Jak zrobić dobry interes pokazał ostatnio przejmując "za grosze" Maflow
    - akcje kupuje ktoś z Rady Nadzorczej,
    - plany akwizycyjne: Huta Częstochowa już tylko do klepnięcia przez UOKIK, być może WRA , być może co innego,
    - znaczna poprawa wyników finansowych.

Jak będzie zobaczymy...

• Re: cuda na alchemii! Autor: ~posiadacz [83.28.43.*]
    po umorzeniu akcji wyszło że skotan ma 5,01 % akcji alchemii Free float wynosi zaledwie 3,5% - tu musi się coś stać ma napakowane do woka 9500 szt i czekam i czekam romuś zrób coś żeby było po 20 zł:)
  • Re: cuda na alchemii! Autor: ~paka [89.78.29.*]
    tak kiepsko prezentuje się w ostatnich latach że szkoda tu liczyć na jakieś większe zyski :/
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.20.13.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
ALCHEMIA 0,00% 4,76 2019-05-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.