CERABUD SA Informacja o sfinalizowaniu zakupu cegielni02.08. Warszawa (PAP/EBI) - Nr: 38/2010 Zarząd CERABUD S.A. z siedzibą w Łodzi informuje o dokonaniu zakupu cegielni w gminie Rudniki województwo Opolskie. O wygraniu przetargu na zakup cegielni spółka informowała w raporcie bieżącym EBI nr 15/2010 opublikowanym w dniu 31-03-2010. Akt notarialny zakupu nieruchomości został podpisany w dniu 30 lipca 2010 r. w kancelarii notarialnej w Olesno. Zgodnie z aktem notarialnym zapłata ceny zakupu w kwocie 743 142,61 zł oraz kosztów postępowania koniecznych do zakupu cegielni od gminy Rudniki nastąpiła przed podpisaniem aktu notarialnego. Cegielnia w gminie Rudniki jest zakładem funkcjonującym posiadającym własny rynek zbytu. Zasoby geologiczne gliny szacowane są na około 30 lat
Zauważyłem że ubyło pewnych zlecen sprz na PDA przybyło na nierealnej cenie sprzed w tej chwili .5z czy ma to związek z zarejestrowaniem w sądzie -< pewnie tuż ,tuż > , może tak . Przybyło natomiast zlecen na s akcji < to jednak są grubaska > , w tej chwili ten milion z hakiem do .2 złotego może być połknięty w kilka minut -dlatego tak długo żeby zobaczyć reakcje tłumu :) Jedno jest pewne jest jeszcze promocyjna cena ! za chwileczkę kursik będą gonili maluczcy :)
Trochę żałuje że nie mam luźnej kasy bo bym to szybko rozebrał aż animator by się zdziwił i zaraz by wyszedł komunikat ze animator musiał kupić akcje od spółki bo ludzie mało ze nie zrzucili to go rozebrali.
Tak przeglądam spółki na NewConnect i jak widzę dla większości animatorem jest Beskidzki Dom Maklerski jak oni to ogarniają. Nie wiem czy spółka nie powinna pomyśleć o zmianie animatora.
Że nie ogarniają tego ale im to zwisa , natomiast groźba zerwania umowy dopiero ich mobilizuje a wiem to z 2 niezależnych pewnych na 100 , źródeł . Dla nich liczy się kasa a cerabud jest małą i nieciekawą spółką do podawania informacji do spekulacji , zarabiania itp. Nie polecam BDM-u i szefostwo dawno powinno zmienić na młodego a prężnego anima , jednakże na ile zawalili z cerabudem to nie do mnnie ocena . W tym gorącym okresie BdM olewa totalnie .
Nie narzekajcie na animatora wie co robi logiczne jest że kurs musi być jak najniżej aby mu się zaczęło opłacać skupować i dlatego od prawie roku nic się nie dzieje bo doskonale wie że część ludzi ze strata się wysprzeda.
masz rację . Samo testowanie wzrostów z 30 groszy , dało im pewne informacje , jak również zjazd do 12groszy . Na pewno wiedzą co robią i powoluteńku odbierają od znieecierpliwionych . Teraz może na gł będą wzrosty , zarobią kasę i wyjdą z wielu inwestycji a kasa nie lubi bezczynności to wejdą w cerabud i mimo mocnej korekty , załóżmy w grudniu to cerabud duży wzrost .Dołować teraz się nie oplaca -nic to nie daje tylko strata czasu i akcji . Zobaczymy jak będzie .
Makler ma dużo czasu więc duuuuużo trzba cierpliwości . Na szerokim będą spadki to częśc kapitału trafi na cerabud - kto to wie ? Myślę że tak . A jakby były spadki do12to i popyt się zwiększy ( więc niecierpliwi sprzedajcie ). Do czasu zarejestrowania PDA nie wzrośnie za dużo , w wypadku niezarejestrowania ( choć to nierealne ) muszą oddać po 15groni za PDA to po co kupować po 16-17 jak oddadzą 15. Ta rejestracja powinna dawno być .