A co sądzisz o tych pakietach zbijających kurs i po chwili znikome ilości sprowadzających kurs do wczesniejszego poziomu??? Czy duzi czegoś nie wiedzą i nie ewakuują sie powoli???
Rzeczywiscie 4,63 to poziom gornego oporu, ale prawda jest taka ze jak sie ma duzy pakiet to zeby popchnac go w calosci nie da sie sprzedawac po cenie oporu bo moze nie starczyc kupujacych zeby lykneli calosc - dlatego ustawiaja kurs S kilka groszy ponizej oporu :)
Jest jeszcze jedna opcja, już wszyscy widzą że na 4,55 jest opór i sprzedają bo myślą że nie urośnie, przecież ktoś sypie !!! A może udaje że sypie aby drobni sprzedali? Jak widać po kilku postach co niektórzy już sprzedali inni widzą 4,10 a więc jest szansa na wzrost. No chyba że ktoś faktycznie wychodzi...
Po co te nerwy. Trend jest jednoznaczny. Coraz więcej ludzi kupuje po coraz wyższej cenie. Realny opór to 4,8, jednak z drugiej strony linie trendu-czyli coraz wyższej dopuszczalnej ceny kupna, zbliża się do tego "oporu".
IPX to nie jest spółka spekulacyjna. Trzeba spokojnie poczekać. Ona może i spaść ponownie w okolice 4,25~4,3. I nic złego się nie stanie.
Tyle od strony AT.
Na forum słowa o ubieraniu, górce, grubasach uwalających cenę, złych karkosikach były przy poziomie 3,7; 4; 4,2; 4,5. A cena rośnie i rośnie. Ergo: ZALECAM SPOKÓJ
A co, z 4,80 na 4,10 to tak sobie naturalnie spadło? I dzisiaj przez 4,55 tez się ot tak sobie nie może przebić? Kurs jest sterowany i jeśli ktoś tego nie widzi to albo ślepy albo krótko jest na giełdzie albo po prostu giełda nie dla niego.
Eh, marny ze mnie inwestor. Gdybym tylko nie kupił IPX po 3,7 i 4,2. Dopiero Galaxy mnie uświadomił że tylko mi się wydaje że obecna cena jest wyższa niż przy kupnie. Wiwat Galaxy.
Gdzie ja mam głowę kupując spółkę która zaczyna odbijać się po kryzysie.
Głupi ja, bardzo
Nic nie rozumiesz. To że IPX urośnie nie ulega wątpliwości ale nie ulega też wątpliwości że to czy urośnie czy nie nie zależy ani od AT ani od wyników. Bo jak wytłumaczysz po dobrych wynikach zjazd z 4,80 na 4,10? Tylko merytorycznie.
zapowiada sie dobra sesja na gpw wiec fajnie by bylo przebic dzisaj opor na 4.63 i co pokazala wczorajsza sesja na 4.55( mysle ze z tym oporem nie bedzie problemu). Pozdrawim
Galaxy to jest możliwe. Wzrost był uzasadniony, zawsze po takim wzroście uzasadniona jest korekta. Może duża grupa daytradingowców bawiła się na spółce, może dużo małych graczy kupowała a potem przestraszonych sprzedawała.
Siłą spółki jest to że większość kupujących jednak nie ma zamiaru pozbywać się papieru, dlatego spadło do poziomu 4.1. Poziom 4,1 nadal wynika z lini trendu. Wręcz idealnie zatrzymała się. Gdyby teraz kurs spadł do 4,1 byłbym zmartwiony. Ta spółka od strony AT nie powinna spaść poniżej 4,25-4,3
Dokładnie jest jak piszesz, dobrze kojarzę Twój nick Impexfan jeszcze z czasów 2,xx po zjeździe z 3,48 w zeszłym roku? Przy okazji kurs IPX dokładnie rok temu close 2,50 :)
Tak własnie :) Wtedy zacząłem kupowac po 2,5x, potem zaliczylismy jeszcze 2,2x i jazda. Póki co wyszla średnia 2,9x przy prawie 30k papiera. Ze wzgledu na staż (właśnie roczny) wk.. mnie gadanie o AT na IPX, bo wielu widziało jak to tu działa.
To jest kwestia podejścia. Nie wchodzę w spółkę bez AT. Nie wydaje mi się to rozsądne.
Kupiłem IPX z dwóch powodów:
1. AT
2. Podstawowe wskaźniki np. c/wk; c/z
A co Ci mówiło AT, jak ostatnio IPX poszybował na ponad 4,70. Nie było to czasem wybicie górą z trójkąta? Wyszła dupa, ponieważ kolejny raz papier udowodnił, że rządzi nim Romcio Kierowniczek a nie kreski.
Nic mi nie mówiła. Gdybym się uparł mogę stworzyć wykres "batmana" czyli coś lekko przypominające odwrócone RGR.
AT traktuje na jej poziomie podstawowym, czyli te formacje które w moim przekonaniu są najbardziej uzasadnione.
I tak widzę trend, i tak widziałem spadek po wybiciu do 4,8 i tak widzę docelowy poziom ceny za jedną akcje na IPX. I na ten poziom nadal spokojnie będę czekał