Istotne wydarzenie mające wpływ na działalność gospodarczą Emitenta
Zarząd Astro S.A. informuje, że w dniu 01.12.2010 roku Spółka uruchomiła wersję testową (beta) platformy multimedialnej OOGNET. W najbliższym czasie platforma wzbogaci się o kolejne moduły. Rozwiązanie to jest częścią przedsięwzięcia nad którym Astro S.A. aktywnie pracowała w ostatnich miesiącach. Kluczowym elementem tego projektu jest telewizja NEXT składająca się z dziesięciu kanałów TV, w tym siedmiu HD i trzech 3D.
Podstawa prawna:
§ 3 ust. 2 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
Osoby reprezentujące spółkę:
Karolina Szymańska - Prezes Zarządu
Dnia 2010-12-01 o godz. 10:40 ~tratata napisał(a):
> re sie nie ucieszy, mial prawo liczyc na glebsza korekte,
> ale z ta informacja chyba ma zonka
)))))))))) wlasnie dopadlem info, heh trudno ;) predzej chyba dobiore jak przeskoczy 8 pln anizeli w przedziale 6-8, zobaczymy i powodzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wszystkim, ja czekam na rozwoj wydarzen,
znalazles jakies probki 3D? Mi to i tak nic nie da bo okularow nie mam. Ciekawe jeszcze jest czy serwer maja dobry. Na poczatek nic kosmicznego nie beda potrzebowali, ale jak sie pojawi kilka tysiecy osob sciagajacych obraz HD badz 3D to juz musza miec duzy serwer
powodzenia. Dzisiaj powinno byc up, ale nie wiem jak duze, nie ma probek 3D, w kazdym razie ja ich nie znalazlem. Za to sporty ktore pokazywali pod szyldem next sport podobaly mi sie. KSJty, Polonia Warszawa itd itp
Miało być info o starcie i jest. Poważni ludzie, myślałem, że jakaś obsuwa się szykuje, jak w wielu spółkach NC, ale tutaj myślą i działają. Dziękuję sprzedającym, dziś doładowałem ponownie. Czekam na drugie dzisiejsze info.
Trzeba przyznac ze debil mial racje, ze info o kasie nie bedzie samotne. Tylko z koncesja nie trafil. Fajnie ze OOGNET ma juz dostep do amerykanskich telewizji.
Istotne wydarzenie mające wpływ na działalność gospodarczą Emitenta
Zarząd Astro S.A. informuje, że w dniu 01.12.2010 Spółka otrzymała od Prezesa Urzędu Komunikacji Elektronicznej postanowienie akceptujące proponowane warunki techniczne rozpowszechniania programu telewizyjnego pod nazwą NEXT SKLEP HD.
Podstawa prawna:
§ 3 ust. 2 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
Załączniki:
RB 33.pdf rozmiar: 29.4 kB
Zarząd Astro S.A. informuje, że w dniu 01.12.2010 roku Spółka otrzymała środki pieniężne w wysokości 5.200.000 (słownie: pięć milionów dwieście tysięcy) złotych będące realizacją porozumienia z dnia 20.08.2010 podpisanego przez Astro S.A., Ster Sp. z o.o. i K&R Enterprises Sp. z o.o. Porozumienie to dotyczyło umowy sprzedaży udziałów z dnia 12 marca 2009 roku.
Podstawa prawna: