w dzisiejszym Pulsie jest ciekawa analiza Pana Tomasz Jerzyka z BZWBK, który wycenia akcje BeefSanu na 2,70, Oto cytat:Mamy kandydatów do rajdu ... Papier jest w silnym trendzie wzrostowym, a ostatnie sesje utwierdzają w przekonaniu, że wzrost nie jest zakończony. Liczę na test szczytu na 1,98 zł, a w razie jego przebicia celem będzie 2,70 ...
To bardzo dobra informacja, tym bardziej że Jerzyk zawsze słynął z ostrożnosci i nie pamiętam żeby się pomylił. Ważniejsza sprawa to odpowiedź na pytanie kto skupuje te akcje. Jeśli to tylko rynek i jest aż taki silny to rzeczywiście mamy wariant Jerzyka i 2,70 gdzieś do końca roku. Ale jeśli by się ktoś objawił, np. jakis nowy akcjonariusz, Ofe, nie wiem kto , to po prostu lecimy w kosmos
wiesz... jak kupowałem pierwsze po 0,35 to raczej autorytetów nie było... a jak były radziły coś zgoła innego... samemu trzeba troszkę... ja wiem ... też nie lubię myśleć... ale czasem zamiast czekać warto samemu pokombinować... łepetynka się zgrzeje, ale warto... a jak nie to lotto, tak jak piszesz :-) haha
Co prawda jestem nowicjuszem na giełdzie, ale te 300k na 1,8 wygląda, jakby ktoś chciał odebrać ostatnim "małym" akcje poniżej 1,8. Jeśli się mylę, proszę o poprawienie.
w razie w zawsze zostaje gorny cien :) ktory bedzie straszył potencialnie ewentualny spadek :) a korekta do 1,77 i pozniej wyzej to bedzie na bank :) (dzisiejszy dzien )
To jest spółka surowcowa i jak ceny miedzi i innych pójdą w górę to każdą wyceną można sobie wytrzeć......... A tak naprawdę to wyceniający powinien jednak choć trochę odpowiadać finansowo za swoje wypociny.
Spółdzielnia. Powinni im licencje pozabierać i posadzić z marre, wieśniakiem i jonym w jednej celi.
Z pewnością szybko by się sobą zajęli.
wtopiłeś duzo czy co ?
dzis info - dioksyny w mięsie z Niemiec juz w Polsce -dobrze ,ze zmienili branże
załozysz sie , ze za kilka lat razem z PSL te banki beda gorą na obszarach poza miejskich ?
a nawet w Wawie bo ludnosc napływowa, to i sentyment do wsi pozostał (kolega z Wawy glosował na PSL ) :)
kolego gdzie ty byłes jak to kosztowało 0,30 gr pozniej 0,50 pozniej 0,90 pozniej 1.2 itd
kupiłes za 1,9 na gorce to cicho siedz ,,,najwyrazniej nie dla ciebie giełda ...siedz na dup**sku i czekaj az przebije 1,97 wtedy jak dojdzie do 2,5 to bedziesz mógł pisac ze kozak jestes bo wiedziałes ze tak bedzie... gdzies mam co piszesz o mnie bo tylko na tym sie znasz....pisz tak dalej a ja zajme sie tym w czym jestem dobry....zarobie troszke tysiaczków ....
" zazdrosc to piekna cecha z która trzeba nauczyc sie zyc"