W jakim celu dezinformują Państwo małych akcjonariuszy poprzez udzielanie
informacji na łamach PB o ogłoszeniu strategii w listopadzie po czym brak
takowej?
Proszę wziąć pod uwagę iż tego typu zachowania nie poprawiają kontaktów
spółki z akcjonariuszami co Państwo wszakże deklarowali.
to tak jak na petrolu - ze 2 tygodnie temu zapowiadali że na dniach będzie przedstawiona strategia. i co, słyszał ktoś o niej...? bbi capital jest w szacownym gronie takich spółek -obok petrola. z kursem też podobnie, hehehe. masom kit wciskają. tak się dba o drobnych!
dlaczego wyjedzasz z tym petrolem-tu nie ma korelacji.chyba pomyliles watki.ten zdolowany fundusz nalezy do najtanszych na gpw i co dziwo przynosi zyski.a w porfelu ma takie spolki ze nie musi sie wstydzic
Masz racje,obie spółki nie są podobne do siebie w żadnym calu,ale sam przyznaj że kurs jest bardzo podobny jak na petrolu,ujmując to w żartobliwy sposób.
wyjechałem z petrolem bo przyszło mi na myśl podobieństwo - napisałem przecież że tam też strategię obiecywali na dniach - chyba w tym samym czasie co tutaj - i co...? kurs też jest podobny. fundamenty są inne, ale na tą chwilę nie ma to znaczenia, bo to nie od nas zależy czy będzie to chodzić po 2,50 za tydzień czy za pół roku albo za rok. kiedyś na pewno będzie, hehe
Dziękuję za maila. Szkoda że artykuł jest dostępny na Państwa stronie dopiero od dzisiaj (tak przynajmniej mi się wydaje)
Sugeruję chociaż ciut więcej szacunku w stosunku do Akcjonariuszy.
Krótki wywiad to strategia i w dodatku opublikowana w jednym dzienniku.... Czy fundusz BBi Capital to nie ubliżając sklepik osiedlowy czy poważny fundusz z ambitnymi planami?
wy nie duskutucje z tymi prezesami tych spolek gieldowych . bo to jedna banda
napier od ludzi wyciagaja kase a potem laske robia ze cos powiedza o spolce
to czysta manipulacjia robienbie z ludzi idiotow i zreszta xala ta gielda to banda zlodzieji
ktora szuka tu uscia w roznych szcztuczkach manimolowanie itd
trzeba grac , a nie patrzec na jakies tam fundamenty i obietnice prezesow
jak sygnal kupna to mozna rezykowac ale sygnal pierwszy nie musi zaraz oznaczac kupna trzeba poczekac na poywierdzenia
dlatego ze czesto sygnal pierwszy moze byc manipulacjia specialnie wygenerowana
dlatego trzeba stosowac tez inna technike kupna , nie powiem jaka bo sa bym tym zloedzieja udzielal rady
jedno jest pewne nie wierzyc w zadne obiecanki i w zadnych prezesow i roznej masci oszolomow , jesli chcesz kupic nie walcz kup tak tanio jak to mozliwe
czekac az ten lobuz czy ta mafwia skonczy swoje pranie i wtedy kupic tanio jest ale to wcale nie oznacza ze nie moze byc taniej
dlatego zawsze czekaj cierpliwie czekaj niech ta banda sama zdecuduje i poda ci na tacy kierunek
tak zawsze gralem i gram oni sami mi podadza kierunek na tacy ,jak spada pamietaj ze tez zarabiasz bo kupisz wiecej i taniej ,
oni i tak beda prowdzic kurs jak chca i ty nie walcz z nimi lecz ich kontroloj
ja wam to mowie czlowiek ktory 2 razy zbankrutowal na gieldzie
ale tez i sie wzbogacil 3 razy , i teraz leze bawie sie z ta nafiągieldowa
leze niegram mam fortune i leze leze jem i sram czasami na wyciecze ruszam
dokola swiata
ale czasmi udziele tez radymalo doswiatczonym gracza
na kazdym instrumecie
leze i akurat ten fund mi sie spodobal bo tak ladnie nim manipuluja
ze to mi sie spodobalo
tak spodobalo mi sie
Jeżeli już jakaś manipulacja, to tylko poprzez skuteczne dołowanie. Kwoty niewielkie, koszty niewielkie, a tyle zabawy dla jakiegoś dupka. Małe i średnie spółki niestety łatwo ręcznie sterować. Jeśli dla kogoś taka sytuacja jest nadmiernie stresująca, to powinien dać sobie na luz z giełdą. Pocieszające, że akcji w obrocie naprawdę niewiele i wiadomo, że tak jak łatwo zbito kurs, równie łatwo można go wywindować. Kiedyś to nastąpi. Co do strategii, to wolę opierać się na dokonaniach, niż na najbardziej nawet przemawiających do wyobraźni planach. Niby co - fundusz inwestycyjny miałby ze szczegółami opisać swoje przyszłe działania? Z finansowego punktu widzenia samobójstwo.
Dnia 2010-12-06 o godz. 10:53 ~nick napisał(a):
> Jeżeli już jakaś manipulacja, to tylko poprzez skuteczne
> dołowanie. Kwoty niewielkie, koszty niewielkie, a tyle
> zabawy dla jakiegoś dupka. Małe i średnie spółki niestety
> łatwo ręcznie sterować. Jeśli dla kogoś taka sytuacja jest
> nadmiernie stresująca, to powinien dać sobie na luz z
> giełdą. Pocieszające, że akcji w obrocie naprawdę niewiele
> i wiadomo, że tak jak łatwo zbito kurs, równie łatwo można
> go wywindować. Kiedyś to nastąpi. Co do strategii, to wolę
> opierać się na dokonaniach, niż na najbardziej nawet
> przemawiających do wyobraźni planach. Niby co - fundusz
> inwestycyjny miałby ze szczegółami opisać swoje przyszłe
> działania? Z finansowego punktu widzenia samobójstwo.
Tyle będzie tych dobrych informacji że aż się boję, że "kurws" BBC bedzie po 1,40PLN - a rajd św Mikołaja :):), będzie???? tylko kierunek się nie zgadza!!!!!!
Nick'u mi się nie podoba forma przekazu strategii przez BBI. Moim zdaniem nie tylko treść jest istotna ale i forma prezentacji. Dla mnie forma przekazu była lekceważąca. Najpierw Pani Piusińska "usta" BBI informuje że do końca listopada BBi ogłosi strategię po czym okazuje się że oficjalną formą kontaktu jest gazeta "Parkiet" a strategia to odpowiedzi Pana Prezesa na pytania redaktora. To nie Ja akcjonariusz żądałem podania strategii lecz firma BBI chcąc poprawić relacje z inwestorami wcześniej informowała o chęci przekazania strategii po czym popełnia tkiego babola. Ale może Tobie to odpowiada. Mi nie!
Och, tu akurat się zgadzam, że mogło by to mieć właściwszą formę i przyznaję,to jest lekceważenie akcjonariatu. Może doczekamy i w tej dziedzinie nowych porządków. Mimo wszystko rozważam zwiększenie tej pozycji w portfelu, stawiam na przyszły rok.
Przeciez to sa eksperci w dymaniu drobnych. Patrzec na wskazniki i nie dac sie ograc. Jedyny mankament to branza w ktorej dziala (dobra tylko na hosse). Az sam cos skubne tych akcji za poldarmo. No chyba ze jakis trup z szafy wypadnie bo dezinformacja akcjonariatu jest wpisana w polityke firmy.
Chyba trochę za ostro mówicie o BBC.
Niedawno członkowie zarządu skupowali akcje w okolicach 1.70-1.80.
Nie tak dawno poinformowano o dobrych wynikach za 3 q.
Ale, faktycznie PR na kiepskim poziomie... , co nie znaczy, że spółka jest nic nie warta.
Zobaczymy...
Racja !!! spadnie pewno do zera,widząc tempo spadków,to pewnie już niedługo.......
Dziwne tylko jest,czemu fundy nie reagują na kurs tego badziewia ? Skoro zarząd twierdzi,że jest dobrze,to czemu jest tak zle ? Coś tu śmierdzi,lub coś jest na rzeczy.I albo jest upychanie na siłę.....albo sprytne wyciąganie ?