Dnia 2010-12-07 o godz. 12:31 ~misza napisał(a):
> a skąd takie info masz że właśnie w takim przedziale mają
> skupować ??? ja pierwsze słyszę !!! podaj źródło...
Dnia 2010-12-07 o godz. 17:50 ~mario napisał(a):
> Dnia 2010-12-07 o godz. 12:31 ~misza napisał(a):
> a
> skąd takie info masz że właśnie w takim przedziale mają
> > skupować ??? ja pierwsze słyszę !!! podaj
> źródło...
> http://www.elzab.com.pl/files/raport50_2010.pdf
Zapominasz o jednym bardzo ważnym fakcie kolego:
uchwała uchwalona to fakt, ale przy zaprotokołowanym sprzeciwie Novitius-a obecnie większościowego udziałowca więc z tej uchwały nic nie wyjdzie...
Przynajmniej ja tak uważam, no chyba że masz lepsze argumenty i jakieś źródła.
przecież była redukacja zapisów o 25%, a Exorigo i inni znaczący akcjonariusze zostali z pakiecikiem akcji który nic im nie daje, więc będą chcieli się pozbyc pewnie jak najwcześniej po akceptowalnej dla nich cenie (nie drożej niż 3,40 bo inaczej przecież by nie sprzedawali w wezwaniu). A skupu akcji przecież nie będzie - jak Novitus przejął to nie dopuści do takiej sytuacji bo to tylko spółke osłabi.
info o redukcji było w komunikacie Novitusa odnośnie rozliczenia wezwania na akcje. Ponadto potwierdzają to też komunikaty Elzabu, w którym przytacza informacje głównych akcjonariuszy (Exorigo zostało jak pamietam z ok. 8% udziałem, a ARP i osoba fizyczna z ok. 1%.
Dzisiaj też w parkiecie jest artykuł, w którym Prezes Elzabu potwierdza, ze nie będzie wezwania. Poniżej masz komunikat o redukcji.
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 26 / 2010
Data sporządzenia: 2010-11-19
Skrócona nazwa emitenta
NOVITUS S.A.
Temat
Rozliczenie wezwania na akcje ELZAB SA
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd NOVITUS SA informuje, że w związku z ogłoszonym przez Spółkę w dniu 12 października 2010 roku wezwaniem do zapisywania się na sprzedaż akcji spółki Zakłady Urządzeń Komputerowych ELZAB SA, do Spółki wpłynęła w dniu dzisiejszym informacja od podmiotu pośredniczącego w wezwaniu – Domu Maklerskiego IDM SA. Dom Maklerski poinformował Spółkę, iż w dniu 19 listopada 2010 roku zostały zawarte transakcje w ramach wezwania na 8 211 958 sztuk akcji. Redukcja w zapisach wyniosła 25,89%.