Moim zdaniem, trzeba czekać. To papier dla cierpliwych.... Niec nie wykombinujemy. Przy takim obrocie to możemy szybko spaść o 5-8%. a po co? Spółka dobra, fundamenty są niezłe. Także czekamy ... (przynajmniej ja ;))
Dnia 2010-11-30 o godz. 11:30 ~mk napisał(a):
> co myślicie po scaleniu ? ,rekomendacje niby dobre a i
> waluta sprzyja.
też czekam w końcu nie jest zła ta spółka
Ja tez czekam i wiem ze beda wzrosty. Obecnie rynek reaguje bardzo nerwowo i ze spadkami nalezy sie liczyc, ale wroca jeszcze dobre kursy. Tak jak mowilem wczesniej jeszcze w tym roku. Wyjde pewnie ze spolki jak przekroczy 13,40 PLN. Obecnie dobieram powoli.
Trzeba tylko poczekac kilka miesiecy i nie zrazac sie ze wyniki nie byly rewelacyjne. To opozni proces wzrostow, ale nie wyeliminuje. Spolka nadal jest bardzo silna i ma mocniejsza pozycje niz rok temu.
Ciagle sa zawietrane kolejne kontrakty i nawet jesli na rynkach wschodnich bedzie slabiej to na zachod tez robia eksport.
Predzej czy pozniej kilku duzych graczy napelni sobie kieszenie CERSANITEM i wtedy sytuacja sie poprawi.
Bez paniki, cierpliwosci i powodzenia :-)
INV
Bardzo mocne fundamenty. Oprocz tego ze maja coraz wiecej kontraktow na zachodzie to coraz wiecej importuja Balkany, a tam sezon trwa caly rok.
Nie wiem czy dojdzie do konca roku do 13, ale na pewno przebije 12 pln
Ciekawa sytuacja. Dwie ostatnie sesje wzrostowe przy rosnącej liczbie obrotów dawały szansę na zwrot. A dzisiaj po godzinie handlu przewagę ma podaż i trochę nurkujemy. Jak na razie nie wygląda to zachęcająco - zwłaszcza na tle całego rynku. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie dalej.
Zarząd spółki Cersanit S.A. (Emitent, Spółki) informuje, iż w dniu 3 grudnia 2010 roku Emitent otrzymał zawiadomienie, na podstawie którego Członek Rady Nadzorczej Emitenta, w nawiązaniu do zawiadomienia z dnia 7 października 2010 roku o nabyciu praw do akcji serii G Spółki (RB 41/2010 z dnia 8 października 2010 roku), informuje, iż w dniu 2 grudnia 2010 roku, w związku z dokonaniem przez KDPW zamiany praw do akcji zwykłych na okaziciela serii G na akcje zwykłe na okaziciela serii G (akcje) i ich rejestracji w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych oraz na rachunku maklerskim, stał się posiadaczem 556.065 akcji Spółki. Operacja rejestracji akcji miała miejsce na rynku regulowanym. Cena akcji to 2,10 zł za sztukę.
Informujący wniósł o utajnienie danych osobowych powołując się na treść §3 ust.2 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 15 listopada 2005r. w sprawie przekazywania i udostępniania informacji, o niektórych transakcjach instrumentami finansowymi oraz zasad sporządzania i prowadzenia listy osób posiadających dostęp do określonych informacji poufnych (Dz. U. Nr 229 poz. 1950
dlaczego my przepłacamy a produkcja serii trwa po 2,10 i jak kurs ma iść do góry jak będzie ubieranie ulicy? my też chcemy kupić po 2,10 !!!
Rooney !!
powiedz chłopie coś mądrego bo już mi ręce opadają na to co się dzieje na tym papierku. Kisze się i kiszę. Wszystko na północ a my ...................... SZKODA SŁÓW.
PZDR !!
Nie uwierzysz, ale CIECH skupowałem średnio po 20 PLN kilka tygodni temu. Nie zastanawiając się zbyt długo na fali informacji o przecenach, krachach i innych tam i wywaliłem bez zysku. Teraz sobie w brodę pluję... Ciech nie był dla mnie na tyle pewną inwestycją żeby się mocno i długoterminowo angażować. Niestety, jak na dzień dzisiajszy, moja ocena nie była dobra.
R
Co do Cersy to widać że dzisiaj kilka osób spanikowało.
lecę potrenować bo dzisiaj mecz z Arsenalem ;). Ciekawe czy Fabian mnie zatrzyma :-P.
U... la ... la . la... la ppprrrrrrrrr jak by powiedzial Francuz....
ale pier.... nelo.... widze ze VIP-y dogadaly sie na wymiane pakietow w liczbie 1.250.000 akcji. Tylko kto tym zongluje ???
Zastanawiam sie co to oznacza dla nas mniejszych ludzikow ? Czy to fundusze zeszly z kawalka swojego pakietu czy moze Pan Kloczko oddał wiekszosc ze swojego pakietu. Trzeba sprawdzic strukture akcjonariatu w tym tygodniu, bo tego nie da sie przegapic.
Nie mam obecnie zielonego pojecia co to było, ale mam wrazenie ze teraz moze byc jazda do gory, jak sie atmosfera nieco oczyscila :-)
ROONEY powiedz czy masz jakies przecieki i jaka Twoja opinia.
Ja dobralem dzis po mocnym rabacie kilka tysiecy. To teraz czekamy na winde do gory.
Powodzenia i byle do wiosny :-)
INV.
Podzielam Twoje zdanie. Kluczowa jest odpowiedź kto oddał i kto wziął. jak widziałem zjazd poniżej -4% to aż żal mi się zrobiło że siedzę na Jutrzence. Akurat starczyło by na 5K. No ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Może i tamten "twór" się obudzi..
Co do CST - ja trzymam. Cierpliwość mnie zawiodła na Ciechu i nie chcę popełnić tego błędu po raz drugi. Nie naganiam, bo i po co. Szybkiego zarobku tutaj dotychczas nie było.
Czy ruszymy ostro w górę? Historia pokazuje że to możliwe - tak więc bądźmy optymistami. Aktualnie mam 25% kapitału w tym walorze - średnio po 11,06 (włączając nową emisję).
Czekamy, nic nie poradzimy. Nasz czas przyjdzie tylko pytanie kiedy? To jedyny papier na którym siedzę tyle czasu i jakoś dziwnie jestem spokojny o to że przynajmniej 30-40% w skali roku można będzie zarobić. Sezon na wykończeniówkę się zaczął (chociaż niektórzy twierdzą że trwa cały rok.
Będzie dobrze ale ... trzeba poczekać. Na szybki zysk chyba nie ma co liczyć.
Dnia 2010-12-20 o godz. 19:51 ~mk napisał(a):
> okropnie marne obroty jak na 3ego największego producenta
> na świecie ,jak to odczytujecie?
Kogoś dobrze powaliło obracać takimi pakietami jak ostatnio to wygląda na szczury ,które przewidują zatonięcie statku i temu spier...... no nie.