Też tak pomyślałem, ale może chodzić również o zwykłe machloje podatkowe, dla pozostałych akcjonariuszy obojętne. Zobaczymy za jakiś czas. W razie czego zawsze można się przesiąść na Mabion;)
najgorzej jak ciemna masa nie potrafi przeanalizować informacji i sieje zamęt..sprawdziłes czym sie ta spółka zajmuje? to nie zaden fund ! produkują maszyny do pakowania prózniowego . EUI już załatwia sprawy zwiazane z produkcją a zamiast robic dodatkową emisję akcji i robić groszowe ceny to Zarząd woli oddać jako zapłatę część swoich akcji...zastanów się dlaczego ktoś wolał akcje zamias kasy? mówi ci to coś?
Jasna maso - po pierwsze firma o której piszesz mieści się w Holandii a nie na Cyprze, więc to nie ta sama (jest zresztą sporo innych firm tej nazwie) A poza tym wysil się trochę i pomyśl - pozbyłbyś się mniej więcej połowę posiadanych akcji za to aby taniej/za darmo spółka miała opakowania )bo rozumiem że o tym piszesz?).
Czyli prosto mówiąc jest to wehikuł podatkowy . a nie pośrednik dla Kowalskiego
Cena też nie będzię grosikowa jak przy sprzedaży praw poboru
gdzie było wielkie halo , a wtedy podobnie omijano fiskusa
--------------------------------------------------------------------------------------------
Powyższy tekst stanowi osobistą opinię autora i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna/sprzedaży papierów wartościowych w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Min. Fin. z dn. 19.10.2005r.
hmm.....sam nie wiem co myslec. wydaje mi sie raczej pozytyw. Tylko dlaczego cypryjskie? :)......wedlug mnie stoi za tym ktos wiekszy i niebawem dowiemy sie o wiekszych transakcjach kupna EUI.......cypr to wedlug mnie przykrywka sluzaca do ominiecia przepisow podatkowych (to moje domysly)..........amerykanie??