• ktos moze zna odpowiedz??? Autor: ~pytalski [83.5.81.*]
    Czy dokonana rekomendacja dla tej spółki przez KBC Securities brała pod uwage słaby raport jaki pojawił sie nie dawno??? Od tego raporty spółka systematycznie spada i jestem ciekaw ile to jeszcze potrwa i czy jest szansa na wzrosty...
  • Re: ktos moze zna odpowiedz??? Autor: rooney [95.40.125.*]
    Mysle, ze tak, zakladajac ze rekomendacje wydaje sie po dokonaniu analizy a nie z palca. Siedze dlugo na tym papierze i moim zdaniem bedziemtutaj zarobek. Jakis czas temu, kupowalem srednio po 10,6 (przed PP po okolo 13,7. Wywalilem polowe kilka dni temu po 12. Teraz zaczynam odbierac po 11,5. Mysle ze moze spasc gdzies do 11,2 ale pewnosci nie mam wiec wsiadam po malu do pociagu Cersanit. Musisz tylkompamietac o jednym. Ten pociagu zachowuje sie jak pospieszny, nie IC. Wiec trzeba przygotowac sie na duza doze cierpliwosci.

Pozdro.
    R
  • Re: ktos moze zna odpowiedz??? Autor: ~bogun [83.4.120.*]
    panowie a ci co kupili akcje powyzej 12 zł w ilosci kilkadziesiat tysiecy to co maja powiedziec a w piątek na koncu 50000 i druga dwadziescia pare tysia kupił leszcz pujdzie do gury a kto wie dokładną date scalenia pp cersanitu
  • Re: ktos moze zna odpowiedz??? Autor: rooney [95.41.41.*]
    Scalenie ma ponoc nastapic pod koniec listopada, czyli pewnie w tym tygodniu. Sad juz zarejestrowal co mial zarejestrowac wiec przeszkod nie ma. Na moj gust to do konca roku zobaczymy kolo 13 pln za sztuke.
    Oby.
    Pozdro,
    R
  • Re: ktos moze zna odpowiedz??? Autor: ~INV [193.193.181.*]
    Witam Panowie,

Ladnie dzis sie odbijamy. RUSZYLO :-) Nic nie redukuje i czekam, mimo ze juz moglbym zabrac swoje, ale jestem wytrwaly i wole zgarnac wiecej i mysle ze bedzie tak jak mowi Rooney.... do konca roku 13 - 13.50 PLN a jak dojdzie do przelamania ze szczypta euforii to na moze i polizemy 14 PLN przez moment :-) i tak bede sypal styczen lub luty 2011, bo chce podatku uniknac. Wysypywac w grudniu nie ma sensu bo w kwietniu trzeba 20 % dac fiskusowi, a tak mozna to odwlec na 14 miesiecy.
    Listopad moze byc jeszcze roznie, ale w grudniu zacznie sie wspinaczka. Radze dobierac teraz, zreszta zerknijcie na kurs, dzis juz konkretnie dobierali w koncowce dnia.

Powodzenia

INV
  • Re: ktos moze zna odpowiedz??? Autor: rooney [82.210.165.*]
    Kolego, z tym ruszaniem to nie przesadzaj. To że na zamknięciu ktoś postawił pkc 2,7K papiera na kupnie to jeszcze niewiele znaczy. Jeśli yankesi dzisiaj nie przestraszą świata to może być tak jak pisałem powyżej ale coś wydaje mi sie że głębsza korekta na szerokim rynku wisi w powietrzu. dzisiaj wywaliłem spekulanckie papiery (DGA, GRAAL i GANT) ze stratą. nie lubię tego ale coś wygląda mi na to że spadki się pogłębią. Strasznie mnie to wq...ia ale nic nie poradzimy. Trzymam Cersanit i PGE. Jutro pewnie wywalę PKN Orlen (jeśli będzie podbitka). Lepiej zarobić 1K niż powiększać straty - chociaż te się ma dopiero jak sie je zrealizuje.

A co do wywalania w grudniu, to nie będę miał żadnych hamulców jeśli to tylko pomniejszy mój podatek do zapłacenia. bo na razie mimo wszystko jestem około 16% na plusie za bieżący rok. W styczniu sobie odkupię ;)

Pozdrawiam i tylko udanych inwestycji życzę,
    R
  • Re: ktos moze zna odpowiedz??? Autor: ~mk [178.182.46.*]
    jakieś przemyślenia odnośnie dzisiejszego dnia?Bo mi to wyglądało na zbijanie na siłę.
  • Re: ktos moze zna odpowiedz??? Autor: ~Certa [87.207.60.*]
    Na siłe to kogoś można np. zgwałcić. Na giełdzie nie ma siły, jest tylko podaż i popyt. Walczyli nawet ładnie przez cały dzień i podaż wygrała. Srednia 45 dniowa trzyma to jeszcze, ale słabo to wygląda, niestety.
  • Re: ktos moze zna odpowiedz??? Autor: rooney [82.210.165.*]
    Prawda, nie wygląda to najlepiej ale paniki nie ma (jeszcze). Jeśli dzisiaj US zamknie się -2% lub poniżej to może jutro być u nas dramatycznie. Po 11 jeszcze dokupię i trzeba będzie się uzbroić w cierpliwość.

Poza Cersą dzisiaj wszystko już prawie wywaliłem. Poczekam tydzień, może chwilę dłużej ... za dużo nerwów. A tu lokata pewna i na wyższy procent niż w banku ;)

Pozdro,
    R

• Re: ktos moze zna odpowiedz??? Autor: rooney [82.177.252.*]
    No to się sprawdziło... zatem zapadamy w zimowy sen i czekamy :)

Pozdro,
    R
  • Re: ktos moze zna odpowiedz??? Autor: ~Tom [84.10.252.*]
    Zadnych szans na wzrosty. Budowlanka ma sie coraz gorzej. Mieszkania nie sprzedaja sie. Ludzie remonty juz zrobili. Na Ukrainie wchodzi restrykcyjna wobec przedsiebiorcow ustawa co jeszcze bardziej pograzy CST. Jesli na gieldach beda spadki zobaczymy 6-8 zl
[x]
ROVESE -2,15% 2,00 2016-08-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.