siedzę na orzełku ale też od pewnego czasu wszedłem w oponix
wczorajsze info o tym kontrakcie sprzedaży z producentem samochodów za 5 mln robi wrażenie
będzie dobrze w spółkach oponiarskich
jeszcze jak śnieg spadnie to będzie piknie
no to się nam rynek polaryzuje wszystkie spółki oponiarskie robią detal w internecie
jednak
- orzełek gra głownie o fabryki
- oponix gra głownie na sprzedaży do producentów samochodów
- oponeo gra jako jedyne chyba tylko na detalu a w całej europie
Proszę zauważyć iż w tym roku podwoiły się aktywa i że te 5mln to jest tylko zaliczka przyznanej kwoty a to oznacza iż niedługo otrzymamy całą kwotę. Jaka wtedy będzie c/wk?.
no i po co ku...wa to mowisz? czlowiek sie ustawia i czeka a tu mu taki wyjezdza z takimi tekstami.... i jak mam sie w akcje zapakowac po taniosci jak jest taka plynnosc i mi jeszcze przeszkadzacie .... kur....
Ja się właśnie zatowarowałem w Oponixa
mam już w portfelu 3 spółki z branży oponiarskiej
Łatwiej tym będzie tym zarządzać wkońcu jedna branża :)
Na Oponix aktualnie jest sygnał wzrostowy, widać też po obrotach że zaczął się handel papierkiem
czytam was ludzie i nie pojmuje. przeciez od przyszlego roku produkcja opon to bedzie dla orla dodatek a nie dzialalnosc. tu sie liczy granulat i 2 nowe fabryki. a pozostale spolki mimo, ze oponiarskie to jednak profil maja troche inny...
no 2011 będzie wyglądąć ciekawie w branży oponiarskiej
oponix, oponeo, orzeł opony
oponix celuje w główny parkiet (może jakąś konkretną kasę przy okazji pozyskają tak jak kiedyś oponeo około 30 mln zł)
orzeł opony jak postawi 1 a potem drugą fabrykę to może być liderem dostaw granulatu
może nawet na tą część europy
oponeo widać że w polsce w necie osiągeło już prawie wszystko (ma komplet domen generycznych i parę innych sklepów) teraz dobiera się do europejskiego rynku
jak widać coraz lepiej są wypoizycjonowane ich sklepy w DE, ES, FR
w 2 miesiące zrobili około 20 mln zł przychodu !!
co daje 50% planu jaki sobie zalozyli po konsolidacji czyli 40 mln zł do 30.03.2011 wtedy bedzie równy cały rok po konsolidacji całej grupy
sieć franczyzowa nabiera rozpędu już mają 6 punktów (cel tak jak mówił Prezes to 50 do 2013 roku)
no widać że branża oponiarska w tym roku ma złote żniwa
oponix podwyższa prognozy :-) oponeo tez bije rekordy sprzedazy
OPONIX.PL S.A. Informacja o wcześniejszej realizacji przychodów.
http://newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=12863&ncc_index=OPX&id_tr=1
łoj oponix nabiera rozpędu
podwyższyli prognozy na 51-53 mln zł przychodu !!!!!!!!!!!!!!!
w 9 miesiecy zrobili prognoze roczną !!!!!
coś tam jeszcze prezes mówił że rozmawiaja z kims duzym na rynku
jak tak dalej pojdzie to do oponeo jest coraz blizej a od naszego orzelka coraz dalej :(
cała branża rośnie , każdy dostanie kawał z tego oponowego tortu :-) jedni wcześniej drudzy później ,tu licza sie perspektywy rozwoju, a te w obu spółkach sa obiecujące ,,,,tylko patrzeć jak i u nas wprowadzą obowiązek jazdy na zimówkach, a koszt wymiany opon w jednej ciężarówce to ok 18 tyś......... to tak na przyszłość biorąc przykład z sasiada :-)