dobiegły mnie informacje o zainteresowaniu przez jednego ze światowych potentatów naszym Impexmetalem, jest szansa na wykup i wycofanie z obrotu. Kwesta za ile? Życzyłbym sobie i Wam oczywiście 10zł minimum. Pozdrawiam
Plotka równie stara jak ta , że Hutmen ma podpisać umowe o współpracy z KGHM'em :D
Jak nie sprzedali impka jak był w tarapatach to nie sądze, żeby Boryszew chciał się teraz pozbywać kury znoszącej złote jaja.
P.S.
A za rozsiewanie plotek w średniowieczu zamykali w dybach :D KNF ma nowocześniejsze metody.
Dnia 2010-11-18 o godz. 20:30 ~Malek napisał(a):
> dobiegły mnie informacje o zainteresowaniu przez jednego ze
> światowych potentatów naszym Impexmetalem, jest szansa na
> wykup i wycofanie z obrotu. Kwesta za ile? Życzyłbym sobie
> i Wam oczywiście 10zł minimum. Pozdrawiam
czy kolega czytał może to co jest niżej napisane, takie w czerwonej ramce ???!!!
ArcelorMittal Poland S.A. jest częścią międzynarodowego koncernu ArcelorMittal, będącego światowym liderem w branży hutniczej, obecnego w 61 krajach. ArcelorMittal Poland S.A. posiada 6 zakładów położonych w Krakowie, Dąbrowie Górniczej, Sosnowcu, Świętochłowicach oraz dwa zakłady w Chorzowie. Firma produkuje stal dla przemysłu motoryzacyjnego, AGD, maszynowego, konstrukcji stalowych oraz budowlanego, jest także jednym z największych polskich eksporterów
podobno Romek sprzedaje część udziałów w IPX i sprzeda im po 12zł.
....... marzycielu drogi, nie było kupować akcji po 4,70, a teraz całe gacie masz mokre i uprawiasz wishfull thinking,
GDZIE WY LUDZIE NA GIEŁDĘ??? Na lokatę i do banku!!!
już w 2007 roku, nie wiadomo dlaczego nie doszło do transkacji. Tyle tylko, że cena wtedy była ustalona na 16 zł, i nie sądzę, zaby teraz miała być mniejsza.
Roman mówił nie dawno w wywiadzie, że sprzedać może swoje spółki, to tylko kwestia ceny. Nie sądzę, żeby tanio sprzedał.
jeśli miałoby być coś na rzeczy to aż prosi się o taki bieg wydarzeń (analogicznie do odbicia w kształcie litery V w poprzednich latach hehe)
no co, można pomarzyć, kto wie, na spółkach Romana nie takie rzeczy się działy ;-)
zresztą patrząc na wykres BRS to aż się prosi by IPX wreszcie został doceniony!
a tu link:
http://stooq.pl/q/a/?s=ipx&i=m&u=596164