• AT, moja pierwsza :) Autor: ~Bartek [91.194.188.*]
    Pierwszy raz próbuje upublicznić moje przemyślenia, także proszę o wyrozumiałość :)
    Obecna sytuacja przypomina tę z okolic 2 listopada. Na wykresie można wyrysować coś na kształt trójkąta. Od dłuższego czasu kisimy/odbijamy się w okolicach wsparcia 15,15-15,20. Pozostaje teraz czekać na wybicie i trzymać kciuki, żeby wybicie poszło w górę, tak jak to było 2010-11-09.

Sytuacja z 2010-11-02
    http://img219.imageshack.us/img219/7062/mwtrade20101102.jpg

Obecnie
    http://img534.imageshack.us/img534/4543/mwtrade20101119.jpg
  • Re: AT, moja pierwsza :) Autor: ~jacek [95.49.231.*]
    spółka ma zagwarantowane finansowanie i rynek zbytu co powinno systematycznie poprawiać wyniki a o to głównie chodzi.
    W każdym razie nie widzę uzasadnienia aby obecnie sprzedawać akcje.,
    Szczególnie gdy w spółę inwestuje fundusz i prezes.
  • Re: AT, moja pierwsza :) Autor: ~bauer [*]
    Nie wiem ile czasu jesteś na giełdzie ale wszędzie tam, gdzie wchodzi jakiś fund, to zawsze jest mocne dołowanie kursu aby mógł się obkupić na znacznie niuższych poziomach a to w naszym przypadku widac od pewnego czasu bardzo wyraźnie... Nie ma zbytnio chętnych do wywalania akcji po takim kursie a on mimo wszystko spada (nawet gdy jednego dnia pojawia się info o trzech znaczących umowach)...
    Do czasu aż fundusz nie kupi tyle, ile ma zaplanowane, to nie ruszymy się w góre i tyle w temacie...
    Wszyscy wiemy, że społka ma bardzo dobre fundamenty, ogormny potencjał zysków i super zaplecze finansowe ale niestety myślę, że do przyszłego roku jeszcze się pobujamy na niskich poziomach... niestety :-(
  • Re: AT, moja pierwsza :) Autor: ~jacek [95.49.227.*]
    Masz rację w tym co piszesz.
    Ja kupiłem MW 2,70- 6,00 i dalej trzymam.
    Zastanawiam się tylko czy spółka w przypadku turbulencji na giełdzie może się zachować jak spółka defensywna tak jak kiedyś HTLSTREFA.
    Ten rynek jest trochę specyficzny. Zgadzam się z Tobą że spółka ma silne fundamenty a to podstawa przy inwestowaniu długofalowo.
    Zobaczymy czas pokaże.
  • Re: AT, moja pierwsza :) Autor: ~Bartek [91.194.188.*]
    raczej niedługo :)
    a po czym wnosisz że jakiś fund wchodzi? tak na prawdę to kisimy się od dłuższego czasu, gdyby jakiś fund zbierał, to kurs powinien raczej iść w górę
  • do bauera Autor: ~Jan Ciekawski [83.26.220.*]
    podaj pzrykład choc jednej społki , ze spadała gdy fumd wchodzil
  • Re: AT, moja pierwsza :) Autor: ~jacek [95.49.227.*]
    Podstawa prawna: Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych
    Zarząd M.W. Trade S.A. (Emitent) z siedzibą we Wrocławiu informuje, że w dniu 10.11.2010 roku otrzymał od Prezesa Zarządu M.W. Trade SA - Pana Rafała Wasilewskiego zawiadomienie o nabyciu przez podmiot blisko z nim związany - Beyondream Investments Limited akcji spółki publicznej M.W. Trade SA.
    Pełna treść zawiadomienia znajduje się w załączeniu do niniejszego raportu.
    Załączniki:
    Załącznik do raportu bieżącego nr 167.2010 Informacja o transakcjach na akcjach spółki.pdf
    Pełna treść raportu dostępna pod adresem:

09.11. Warszawa (PAP) - Quercus Absolute Return FIZ, fundusz zarządzany przez Quercus TFI zwiększył udział w MW Trade do 5,1 proc. z 5,0 proc. - podała MW Trade w komunikacie.

"Przekroczenie progu 5 proc. ogólnej liczby głosów nastąpiło w wyniku transakcji na rynku regulowanym w dniu 8 listopada 2010 roku" - podano.

Przed zmianą udziału Fundusz posiadał 413.373 akcje MW Trade, czyli 5,00 proc. kapitału i głosów, a na 8 listopada 2010 roku Fundusz posiadał 421.412 akcji spółki, czyli 5,1 proc. kapitału i głosów.(PAP)
  • Re: AT, moja pierwsza :) Autor: ~bauer [*]
    dziękuję za podrzucenie "Ciekawskiemu" wiadomości o wejściu funduszu w spółkę...
    Gdyby dobrze poszukał i był dostatecznie długo na giełdzie, to wiedziałby, że zawsze tak jest... Fundusz nie jest głupi i po co ma przepłacać skoro może sztucznie zbić cenę i skupić po znacznie niższych poziomach...
    Analogiczna sytuacja jest w przypadku gdy do jakiejś spółki wchodzi inwestor... przykład z ostatniego czasu PcGuard - info o wejściu inwestora branżowego i dziś kursik w dół bo komuś zalezy aby obkupić się jak najniżej a przed informacją spółka dołowana pomimo podawania bardzo dobrych wyników i posiadania sporo wolnej gotówki (pożyczali nawet innej spółce) ...
    Coś panie "Ciekawski" nie odrobiłeś pracy domowej...

• Re: AT, moja pierwsza :) Autor: ~Bartek [91.194.188.*]
    Ładnie się dzisiaj kisimy przy 15.10 - 15.15. W nadziei że to ostatnia chwila do tanich zakupów postanowiłem trochę się doposażyć :)
  • Re: AT, moja pierwsza :) Autor: ~Pershing [178.73.63.*]
    spólka gdzie wszedł fundusz i kurs zleciał to oczywiście LC corp ale nic nie szkodzi, tu jest sytauacja taka że papier jest najzwyczjaniej w świacie za drogi a branża ta nie jest to branza defensywna żeby mozna było usprawiedliwić cenę na poziomie 22 x roczny zysk.A czy za 5 lat branża będzie się dobrze miała na tak trudnym rynku ? magellan jest o połowe tańszy i tanieje chwilowo a mw trade ? spokojnie czekam na znacznie niższą cenę
[x]
MWTRADE 5,63% 3,00 2026-03-25 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.