• szklana kula zwana AT Autor: ~młody inwestor [83.31.190.*]
    IPX a AT, dwie możlwiości:
    1. przebicie w dół lini trendu wzrostowego oznacza niestety spadek bądź znacznie dłuższą konsolidację. linia trendu wzrostowego: 2009-03-18; 2010-02-09
    2. linia trendu wzrostowego(powyższe punkty) oraz linia oporu na poziomie 4,8 za chwile się złączą. To przy dobrych spółkach zazwyczaj wskazuje na wybicie do kolejnej lini oporu która plasuje się na poziomie 5,75. Tam dopatruje się kolejnego schodka.

Tak widzę obecną sytuację. Jeśli spełni się warunek 2, to ~6zł jest w bliskim zasięgu.

Giełda to pewne ryzyko. Kto nie dostrzega tu możliwości powinien poszukać innej spółki. Ja będę czekał, czuję to;]
  • Re: szklana kula zwana AT Autor: ~Galaxy [87.206.125.*]
    Przecież to czy wzrośnie zależy nie od AT tylko od czyjegoś widzimisię, nie widzisz tego? Myślisz że teraz rośnie bo sie jakieś kreski poprzecinały? Nie. Rośnie bo gruby tak chce.
  • Re: szklana kula zwana AT Autor: ~młody inwestor [83.31.190.*]
    Być może masz rację. Ja po prostu przestałem wierzyć w mitycznego "grubasa". Prawdą jest że fundamenty i decyzje wewnętrzne spółki są ostatecznie znacznie ważniejsze od AT.

Ja natomiast pisze o wskaźnikach AT. I one wskazują siłę wykresu na poziom 5,75. Tylko tyle. Obecne 4,3 dla mnie nie wiele znaczą. IPX możliwe że spadnie ponownie do 4zł. Jest to bardzo możliwe ale to wciąż wpisuje się w analizę o której wspomniałem.

Twój post wskazuje na sporą nieufność wobec spółki. Polecam z niej wyjść a nie tracić czas i nerwy na nią:]

pozdrawiam
  • Re: szklana kula zwana AT Autor: ~Impexfan [194.2.193.*]
    A ja skróce tą twoją analizę:
    1. Spadnie
    albo
    2. Wzrośnie

Za 2 mieisące i tak powiesz, że miałes rację :)
    Tutaj nic nie zależy od kresek, mam te papiery od ponad roku, więc coś o tym wiem :)
  • Re: szklana kula zwana AT Autor: ~Leszczyk [83.24.90.*]
    bardzo Ci dziękuję za Twój wpis. Właśnie do tego służy forum.
  • Re: szklana kula zwana AT Autor: ~Miazo [212.106.31.*]
    Koleś kupił dzisiaj i mysli ze wie wszystko . Jak spada to na forum cisza jak rośnie to odrazu masa znawców :P
  • Re: szklana kula zwana AT Autor: ~młody inwestor [83.31.190.*]
    Hehe, albo wzrośnie albo spadnie. Pewnie. Jednak skoro trzymam sądzę że wzrośnie. Za dwa miesiące albo będę miał racje[zysk] albo nic[strata bądź wyjście z inwestycji].
    Spółkę kupowałem gdy:
    1. pierwszy raz wychodziła na poziom 4,2
    2. gdy spadła do poziomu 3,7

Obie pule "zakupu" do tej pory trzymam.

Teraz czekam na ustalony w moim planie inwestycyjnym poziom cenowy.

Pisze na forum by podzielić się swoimi spostrzeżeniami a nie udawać znawcę:] zwracam uwagę na nick: młody.

pozdrawiam
[x]
IMPEXMET 0,24% 4,22 2019-08-05 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.