nie 3mln a mniej odlicz akcje 2 panow z Ampli. 4 zelki to smieszna cena na rozwijajaca sie społke , jak najbardziej 7 zelka to cena wskazana. a do tego 2z kawałkiem mnl akcji w wolnym obrocie. moze nawet byc wieksze wybicie
osobiscie jestem przekonany ze wartosc ksiegowa spolki to ok 7-8zl na dzien dzisiejszy dlatego siedze w niej juz bardzo dlugo (od poziomu 2,75). Moim zdaniem cena wciaz jest atrakcyjna tymbardziej ze dzis został zainicjowany silny sygnal kupna-przebity zostal poziom 4,3pln ktory stanowil opor, w tej chwili mamy zielone swiatlo do wzrostow.
stara sztuczka, podpucha, teraz mnóstwo maluczkich wysprzeda po 100, 200, 500 akcji a niektórzy będą dobierać (np ja ;) ), potem kurs wróci na swój trend wzrostowy, lub jakiś krótki boczny i dalej w górę (oby)
Juz kiedys napisalem, ze spolka tylko i wylacznie do spekulacji, tylko zmiana profilu dzialalnosci i wlasciciela moze tu sporo zmienic, w obecnej sytuacji perspektyw na wzrosty brak.
do dana-jesli mowisz kolego o spekulacji to zapraszamy na petrola.ampli choc jest lubiane przez spekulantow-jest zdrowa spolka z fundamentami-6 hurtowni plus 2 nowe w planie obsluguje segment elektr.-energetyczny z przychodem rocznym rzedu 80-90 mln z zyskami.jesli masz watpliwosci to wywal ja ich nie mam-ten poziom mnie nie interesuje a skakanie po 50 gr-tym bardziej/pozdro
Tak jak wcześniej pisałem spadło i jest spokój i co zauważyłem na małych jest silne trzymanie kursu z tendencją do spadków.Wzrostów małych spólek nie widać i tak będzie
jeszcze długo bo moc kapitału poszła w ostatnie prywatyzacje.Drobnych inwestorów
bardzo trudno namówić do dłuższego inwestowania na GPW i praktycznie nie ma kogo oskubywać.
podtrzymuję swoje zdanie - wydaje mi się, że to korekta. Spekulanci mogą sobie tu mieszać krótkoterminowo, w średnim i w długim terminie to my będziemy górą. Ot i wszystko!
Hmmm spółka się rozwija i to pomimo kryzysu, przynosi duże zyski w trudnej teraz branży budowlanej ale powinna zmienić profil i na co.... na wiatraki lub inne cuda rodem z GPW (których zresztą i tak nikt potem nie widział??) Mógłbym coś walnąć o analach i ich genialnych radach ale pogoda dziś kiepska i nie mam siły walczyć z wiatrakami, mam tylko nadzieję, że już wszystko sprzedałeś
Dnia 2010-12-21 o godz. 16:30 ~mak napisał(a):
> a jednak zgnoili
Niech gnoją dalej jak mają czym.Ja widzę dobrą okazję do kupowania.Akcje szybko spadały w sumie na dziś 30% i mamy podwójne dno.Nadmienię krótko że to nie jest
spółka bankrut i można się pakować na maxa.Cena akcji właśnie po to została zaniżona
paroma akcyjkami.Przy tak małej kapitalizacji wcześniej czy pózniej da o sobie znać prawo popytu i podaży