Wyniki nie są w cenie, tylko sprzedający nie chcą po takieju cenie sprzedać, spółka jest niedowartościowana, ale mało kto o tym wie, co co wiedzą to trzymają........pewnie dopiero wypowiedź analityka wzbudzi ruch na akcjach.....cóż w tym przypadku ludzie kierują się analizą fundamentalną........a techniczna wskazuje odbicie pod koniec listopada i 17 zł na koniec grudnia
Narazie dobrze sie dzieje, tak samo było z Bogdanką, długo długo nic, nagle urwał straszliwie do góry i otłukują go dalej. Zobaczycie otm spoko po 20 ! Tak samo z KREC !! niedowartościowane, ale jeszcze odpali!
Tu akurat nie ma powodów żeby spadać,jedynie mogą występować drobne korekty w małym paśmie widełek.Zgadzam się,że musi się wypowiedzieć jakiś analityk i wydać rekomendację i wtedy jazdy w górę.Teraz po wynikach zauważcie,że jest coraz mniejszy obrót,czyli po prostu nikt nie oddaje po obecnych cenach,bo wierzą w tę spółkę.Ot taka moja teoria.
Nie no fundy ? hehehehe rzuć okiem na obroty :) jakby fundusz wchodził to kurs by zachowywał sie zupełnie inaczej, po prostu rozsądni dokupują, bardzo mnie cieszy to że nie oddajemy tych akcji za bezcen, trzymać do 20 !!! ja jak spadnie dokupuje !
Ja też zbieram.Ale zobacz porównanie z początkiem października-podobna sytuacja na wykresie.Wybicie z 14.30(chyba) na 16.60(chyba) a potem info o zwiększeniu przez funda " Amplico OFE zwiększyło swój udział do 7% z 2,76% w dniu 12 października br." ,więc za parę dni się okaże.Jeśli się skorekci to O.K. nie było tematu,jeśli szybko podejdzie w okolice 17tu,tzn. ,że coś jest ...
Jak fundusz skupował to było to ewidentnie zauważalne, cały czas zlecenia np po 356 akcji po 14,30 i wszystko co spadało niżej łykali i kurs nie spadał, ale też nie rósł ! Później komunikat i cena odpaliła prawie na 17. Obroty też były o wiele większe w okolicach 1,4 mln. Teraz obroty są znikome. Ewidentnie widać, że żaden fundusz nie macza teraz palców.
,jeśli szybko podejdzie w okolice 17tu,tzn. ,że coś jest
....Planowany dalszy wzrost przychodów 16,7% średniorocznie w latach 2010-2011 ze względu na:
Dynamiczny wzrost popytu na marki prywatne i związany z tym wzrost popytu na produkty Spółki, Podpisanie nowych kontraktów handlowych na rok 2011, Możliwość realizacji zamówień, dzięki podwojeniu mocy produkcyjnych do końca 2011....
dla mnie obecnie najlepszy okres dla spółki w całym roku dodatkowo spółka sprzedaje swoje towaru m.in. w sklepach typu Biedronka,a ludzie mają coraz mniej pieniążków więc kupują towary w dyskontach dla mnie spółka pokaże swoje do końca roku ,druga taka to Helio sprzedaje swoje towary (bakalie itp) we wszystkich możliwych marketach od reala po makro a święta zrobią swoje ,zapotrzebowanie na słodycze i bakalie największe w całym roku.Stawiam na spółki spożywcze ,co o tym myślicie?
No właśnie co cię dzieje?Jakoś zrobiło się podejrzanie ruchawo na Otmuchowie,a ostatnio się wymienili akcjami po 15.61zł.Żeby ktoś coś wiedział więcej niż rynek?
03.12. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 21/2010
Zarząd Zakładów Przemysłu Cukierniczego ,,Otmuchów" S.A. (Spółka, ZPC Otmuchów S.A.) informuje, iż w dniu 3 grudnia 2010 r. otrzymał w trybie art. 160 ust. 1 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi (Ustawa) zawiadomienia, w których Prezes Zarządu - Bernard Węgierek oraz Wiceprezes Zarządu - Krzysztof Dziewicki, poinformowali o dokonaniu dwóch transakcji na akcjach ZPC Otmuchów S.A. Prezes Zarządu poinformował, iż: 1) w dniu 2 grudnia 2010 r. nabył w transakcji pakietowej pozasesyjnej na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. (GPW) od podmiotu blisko z nim związanego w rozumieniu art. 160 ust 2. pkt 4 Ustawy, tj. od Kormega Holdings Limited, 35.281 akcji Spółki po cenie 18,00 zł za akcję, 2) w dniu 29 listopada 2010 r. ww. podmiot blisko z nim związany, zbył w transakcji pakietowej pozasesyjnej na GPW 27.419 akcji Spółki po cenie 18,00 zł za akcję. Wiceprezes Zarządu poinformował, iż: 1) w dniu 29 listopada 2010 r. nabył w transakcji pakietowej pozasesyjnej na GPW od podmiotu blisko z nim związanego w rozumieniu art. 160 ust 2. pkt 4 Ustawy, tj. od Kormega Holdings Limited, 27.419 akcji Spółki po cenie 18,00 zł za akcję, 2) w dniu 2 grudnia 2010 r. ww. podmiot blisko z nim związany zbył w transakcji pakietowej pozasesyjnej na GPW 35.281 akcji Spółki po cenie 18,00 zł za akcję.
mam xx.xxxx
słodyczy nie jadam
a) ptasie mleczko w biedronce było po 6,50 jest po 6,99 , nie smakuje mi, ale moje dziecko i jego koledzy wszystko wciągają
b) żelki - bardzo dobre - swieższe i miększe od haribo ,dzieci się zajadają
c) chocoszok - dzieci łykąją kilogramami
d) magusie - dziecko twierdzi że nestle lepsze ale te też dobre
i tu tez się zgadzam moze wyglądają na półce trochę gorzej niz NESTLE WEDEL itp.ale papierków i opakowań się nie je, tylko ich zawartość a smakują tez dobrze. Pamiętajcie tez że te słodycze są tańsze ,może mniejsza marża na nich, ale jaka ilość sprzedanego towaru. Przeciętne społeczeństwo ma coraz mniej w portfelu więc kupuje alternatywne produkty w sklepach typu Biedronka itp.
Polecam sprzedaż akcji przy takiej cenie czyli 16.30, potem będzie mała płynność na spółce i kurs będzie oscylował wokół 15.50........kupuj w takiej cenie a przedaj przy poziomach powyżej 16.00
Z analizy technicznej nie widać powodów do wzrostów......zresztą na święta wzrasta sprzedaż czekolad, bombonierek a nie żelków
Tak,tak sprzedawajcie,bo fundy szukają tańszych akcji...Skoro zarząd łyka po 18zł (a cena giełdowa ok.16.30zł) tzn. ,że coś wie i chce na tym zarobić.Już wcześniej "na dzień dobry" cena była po 16.88zł podczas sesji.Chyba w połowie października.
Kolego www...tylko krowa nie zmienia poglądów:), może przekonania odnośnie 17 zł wynikałay z wiedzy na tą chwilę, a ostatni wpis wynikał po analizie techniczno-fundamentalnej.......żle radziłam, aby sprzedać przy cenie 16.60? Poczekać i kupić poniżej 15.50.........teraz będzie korekta, bo spółka ma mała płynność, co przy takim wrzuconym nominale na sprzedaż nie spodziewałabym się wzrostów. Zresztą teraz wysuwa się konkurencja w postaci Mieszka (kurs zatrzymał się do chwili wyjaśnienia transakcji przejęcia litewskiej spółki)
Chyba jednak dobrze radziłaś-sorki.Ja wczoraj nie wytrzymałem i sprzedałem po tym jak ktoś wywalił na "S" 14 000.Póki co nie żałuję.Odkupię taniej lub przesiądę się na HELIO,w końcu idą święta...
Z analizy technicznej wynika, że zaliczy spadek poniżej 16.00, ale ponieważ jest tu mała płynność, więc analiza może się nie sprawdzić...górą będzie spekulacja
www to Ty ten sam z forum eex? co tu robisz, czemu siedzisz na moim papierku hehehe a wiesz że on dopiero jest zbierany i do wzrostów dopiero dojrzewa?
Nie kolego ja to ja (choć piszę z trzech IP)i nie wiem o jakim forum piszesz.A co do papierka to w dużej większości już go nie mam-przestałem już wierzyć we wzrost.