• Trend Autor: ~Certa [87.207.60.*]
    Trend isyour friend, a ten na tej spółce jest jeden, jaki każdy wie. Dlatego takie "akcje" są niebywałą okazją do zakupów. O wynikach za daw dni nikt nie bedzie pamietal.
  • Re: Trend Autor: ~Leszcz [83.28.228.*]
    Wywalac czy nie?
  • Re: Trend Autor: ~gudleod [89.187.228.*]
    Ja kupiłem.Akcja ma potencjał. Sprzedawać poniżej 12 byłoby frajerstwem, ale na szybkie i duże zyski raczej nie licz.
  • Re: Trend Autor: ~majkel [217.113.225.*]
    ja wywalilem wczoraj i ciesze sie z tego posuniecia. jest wiele spolek ktore pokazaly dobre lub b.dobre wyniki wiec cersanit bedzie musial poczekac dlzuzej na wzrosty, a przy okazji moze jeszcze tracic.... decyzja zalezy od okresu inwestycyjnego i strategii. ja inwestuje i realizuje zyski w ciagu 2-3 mies. swoje na cersanicie zarobilem wiec na razie dziekuje za wspolprace :)
  • Re: Trend Autor: ~INV [81.18.206.*]
    Panowie,

Zgadzam sie wywalanie ponizej 12 jest frajerstwem. Macie slabe nerwy skoro tak szybko sie desantujecie.

Faktycznie wyniki nie powalaja na kolana, ale nie ma tez tragedii. Spolka w grudniu dojedzie do 13- 13,50 PLN i wtedy mozna mowic o dobrym momencie i dobrym zysku.

1. Spolka ma pozytywne rekomendacje i z czegos to wynika. Fundamenty sa silne.
    2. Pomimo slabszych wynikow kurs sie stabilizuje i utrzymuje na przyzwoitym poziomie co oznacza ze sa chetni na dobieranie akcji od tych wszystkich panikujacych slabiaczkow. Zatem za moment panikarze sie wyplucza i straca lub zarobia grosze, a zakupy beda trwaly, to logicznie powinno wywindowac kurs.
    3. Spolka z tego co slysze ponownie wejdzie do blue chipow. Z pewnego zrodla wiem ze to pewne ze CERSANIT wskoczy znowu do WIG30. To nakreci wiekszy popyt i wzbudzi zainteresowanie duzych inwestorow ( fundusze jadace na najwiekszych spolkach dobiora papier)
    4. Apaluje aby nie panikowac i poczekac jeszcze do grudnia. Niech dobiora papier kilku wiekszych graczy, a my drobni zaczekajmy na konkretne wyniki, dajace dobry zysk

Ja osobiscie siedze na tym papierze i dokupuje w dolkach, mimo ze jestem juz dobrze na plusie, ale jestem pewien ze koniec roku da jeszcze zaskakujacy rezultat. Odwagi :-)

Jesli ktos ma jakies konkretne info swiadczace ze ma byc ostry dolek to chetnie poslucham

Pozdrawiam

INV.
  • Re: Trend Autor: ~yyyy [46.113.149.*]
    Dnia 2010-11-17 o godz. 17:40 ~INV napisał(a):
    > Panowie,

Zgadzam sie wywalanie ponizej 12 jest
    > frajerstwem. Macie slabe nerwy skoro tak szybko sie
    > desantujecie.

Faktycznie wyniki nie powalaja na kolana,
    > ale nie ma tez tragedii. Spolka w grudniu dojedzie do 13-
    > 13,50 PLN i wtedy mozna mowic o dobrym momencie i dobrym
    > zysku.

1. Spolka ma pozytywne rekomendacje i z czegos to
    > wynika. Fundamenty sa silne.
    2. Pomimo slabszych wynikow
    > kurs sie stabilizuje i utrzymuje na przyzwoitym poziomie co
    > oznacza ze sa chetni na dobieranie akcji od tych wszystkich
    > panikujacych slabiaczkow. Zatem za moment panikarze sie
    > wyplucza i straca lub zarobia grosze, a zakupy beda trwaly,
    > to logicznie powinno wywindowac kurs.
    3. Spolka z tego co
    > slysze ponownie wejdzie do blue chipow. Z pewnego zrodla
    > wiem ze to pewne ze CERSANIT wskoczy znowu do WIG30. To
    > nakreci wiekszy popyt i wzbudzi zainteresowanie duzych
    > inwestorow ( fundusze jadace na najwiekszych spolkach
    > dobiora papier)
    4. Apaluje aby nie panikowac i poczekac
    > jeszcze do grudnia. Niech dobiora papier kilku wiekszych
    > graczy, a my drobni zaczekajmy na konkretne wyniki, dajace
    > dobry zysk

Ja osobiscie siedze na tym papierze i dokupuje
    > w dolkach, mimo ze jestem juz dobrze na plusie, ale jestem
    > pewien ze koniec roku da jeszcze zaskakujacy rezultat.
    > Odwagi :-)

Jesli ktos ma jakies konkretne info swiadczace
    > ze ma byc ostry dolek to chetnie poslucham

Pozdrawiam
    > INV.

Przypomniałem sobie właśnie historię Boryszewa, który na początku roku wchodził do mWIG40. Finał wszyscy znamy:). Nie twierdzę, że będzie dokładnie tak samo z Cersanitem jjak wróci do blue chipów ale spółka ta ma dobre prognozy. Jeśli ktoś ma zróżnicowany portfel to Cersanit może na przyszłej 2-ej i 3-ej fali pełnić rolę pewnego papieru zmniejszającego całkowite ryzyko inwestycyjne.
[x]
ROVESE -12,28% 2,00 2016-08-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.