Endriu co myślisz o tym raporcie?
jestem Twoim mini-Fanem hihi;-) podobnie myślę i czuje jak Ty choć brak mi Twego doświadczenia.
kibicuję VIV
pozdrawiam
ArtTom.org
Konwertowane środki do VIV z Vap (spółka macierzysta).
Mamy swoisty przykład transferowania kapitału.
Wiemy, że na potrzeby produkcji filmu ! Zawiły program, ale cóż....
Mam nadzieję że uczestniczymy w budowie ,,gniazda'' . Rozpoczęcie i produkcja filmu utwierdzi nas w przekonaniu, że mamy początek starań o zapewnienie bytu ,,rodzinie''(m.in akcjonariuszom).
Pomyślne zakończenie będzie stworzeniem marki VIV !!!!!
ViV- obecnie można nazwać Managerem przedsięwzięcia - biuro, sekretariat.
Vap - producent
LTV- ?
EP znów musiał ostro przygrzać, skoro takie bzdety wypisuje. Transfer kapitału był owszem, ale z VIV do LTV. VIV ma obecnie tonę bezwartościowych akcji LTV. Te pieniądze są bezpowrotnie stracone.
cóż, aktywa VIV są bez realnej wartości rynkowej, gdyż na te aktywa składają się akcje spółek, będących właścicielami VIV. Generalnie ani o tych spółkach, a tym bardziej o ich wynikach finansowych nic nie wiadomo. Każda spółka może kupić używanego małego fiata za 5 mln zł i zaliczyć ten nabytek do aktywów, tylko co z tego wynika?
Jeśli chodzi o środki pieniężne VIV, to wynoszą one 1 tys. zł... czyli tyle co nic.
Natomiast strata netto od początku istnienia firmy przekroczyła już wielkość 3 mln zł. To wydaje się nie do odrobienia
Endriu a jak ty oceniasz raport? Mnie zastanawia właśnie Pasywa 8 tys i narastająco 19mln? Koszty niskie, bo mają licencję, a film zrobią inni. Podzielą się kasą i może się okazać, że wystarczy pierwszy weekend i koszty się zwrócą, a reszta to już zysk.
Po co Kunik ma trzepać koszty tylko dlatego, żeby było widać, że coś robi. Oczywiście mógłby tak jak KRÓL w CENTKU. Koszty zarządu na poziomie 4mln zł, a firma dopiero wchodziła na GPW po wielkim powrocie. Tak było w 2008 raporty.
Więc jak dla mnie super. Tylko faktycznie jeszcze mało kogo zatrudniają, napewno nie grafików. Ale jeżeli zlecają to na zew, a będą tylko koordynować pracę PI to spoko.
Pytanie jeszcze tylko, czy raport uwzględnia zakup LTV. Czy nie powinien być raport VIV oraz skonsolidowany VIV + LTV?
A co do kasy, to VAP daje 4,5 mln na film. Kasa ta idzie do PI na zrobienie filmu. Sam PI daje kolejne 4,5 mln z własnych środków za udział w przychodach. PISF daje 2mln.
Czyli mamy 11 mln. To ile nam jeszcze brakuje? Była jeszcze emisja. Poszła na zakup LTV, a czy coś z tego zostało to nie wiadomo.
Mnie osobiście raport się podoba. A o produkcję filmu sie nie martwię, bo jeżeli PISF daje kasę, to sprawdzają daną firmę. Nikt nikomu nic nie daje za nic. Trzeba tylko poczekać kolejny rok. I miejmy nadzieję, że z kosztami takimi jakie mają. Bo przychody to skokowo za rok.
Nie spodziewałem się niczego innego po raporcie. Spodziewałem się raportu skonsolidowanego VIV+ LTV .
Ale tak jak mówił kolega viv musiałby być wcześniej zapowiedziany oddzielnym raportem.
Dlaczego nam zarząd dozuje poziom wiedzy ? pytanie do ZARZĄDU!!!!!!
Każdy z koproducentów będzie ponosił koszty produkcji wg umowy. Pieniądze na produkcje nie wpływają na konto VIV(logiczne) .
Jeszcze :
Magma Films i jej dystrutor światowy Telepool - ?
Xantus zwiastun - 3mln
Kino świat promocja , dystrybucja - 2mln
Eurodental - 1,06mln
Czyli nie pozostaje nam nic innego jak siedzieć na d.... i obserwować. A jak pojawi sie promocja poniżej 10 to trzeba zbierać. I to nie od razu do wora pod korek. Tylko pomału. Kiedyś przyjdzie czas, że ludzie będą się zabijać o te akcje.