• Wstrzymuję sprzedaż Autor: ~jacek [46.112.209.*]
    jw...
  • Re: Wstrzymuję sprzedaż Autor: ~Kruty [212.180.191.*]
    Ooo, a co Cię do tego skłoniło. Wyniki sa do bani. Nikt już w tą spółkę nie wierzy. Czapajewo pisał, że 31 października może być 5 PLN. A jaka jest cena każdy wie. Wot prima aprilis nie udałsa. Chacieł piardnunć a usrałsa (takie siemiatyckie przysłowie).
    Ja nie sprzedaję bo już kilka razy zamknąłem pozycję ze stratą, a gdybym tego nie zrobił to bym zarobił. Czekam cierpliwie aż skończy się skup.
  • Re: Wstrzymuję sprzedaż Autor: ~jacek [46.113.89.*]
    Typowałem minus 300 tys,dlatego jeszcze jedna szansa na odbicie,zresztą Walne przed nami i tak do końca to nie wiadomo jak i kto zagłosuje.
  • Re: Wstrzymuję sprzedaż Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    cóż Siemiatycze jednak sławne :)
  • Re: Wstrzymuję sprzedaż Autor: macieja69 [178.182.187.*]
    kużwa trza było toto wypieprzyć przed wynikami ze stosunkowo małą stratą
    jak myślicie ile zaliczymy na zamknięciu
    O ku..... Takich cen to już dawno nie było. Jestem bankrutem. Na szczęście wirtualnym bo jeszcze nie muszę sprzedawać. Ale jak tak dalej pójdzie to długo nie odrobię strat. Ciągle w dół i w dół.

Poczekam do jutra. Może jeszcze spadnie. Wtedy dokupię. Ryzykuję ale sam już nie wiem co robić
  • Re: Wstrzymuję sprzedaż Autor: macieja69 [178.182.187.*]
    ja to tylko jestem zły na siebie , bo zwykle tnę stratę między 4a5%
    a tu średnia 3,08 wydawała się atrakcyjna
    trzeba pamiętać że zawsze jeszcze może spaść,a ograniczenie to 1 grosz
  • Re: Wstrzymuję sprzedaż Autor: ~czapajewo [83.2.238.*]
    Byliście na czacie z Zarządem ja był i czatował :)
    Wiem ze wam nie do śmiechu bo faktycznie załapaliście się na akcje od Korzenia ale to nie powód do dramatu w końcu jakiegoś petrola nie kupiliście też i tak od bez powodu. zawsze powód się może znowu znaleść pamiętajcie ja tu troche już uwidział- oczywiście nie za wszystko i po maleńku. A tak naprawdeęto zdrowie i spokojność najważniejsze więc po co dramatyzować :) Aczkolwiek jesli komuś cisnienie jest zbyt mocne to faktycznie trzeba sprzedać i inwestować w te blu chipy.
  • Re: Wstrzymuję sprzedaż Autor: macieja69 [188.146.234.*]
    cholera zapomniałem
    podziel się wiadomościami
    Nie ma czego sie wstydzić że gdzieś tniesz po 5% a tu był z tym akurat problem -taki urok maluszków. Nie chce tu być jakąś mamą bo jak widać często się mylę choć czasem się uda jakoś trafić a potem ktoś ma mieć do mnie pretensje albo ci albo ci drudzy. Generalnie uważam że Procad mający 7,7 mln akcji z kapitalizacją 20 mln bez fundziarów jest smacznym kąskiem dla pewnych osobliwości co zresztą się nie pomyliłem 2 -3 lata temu. A wyniki pewno lepiej jak są dobre choć wtedy się fundziarów nazbiera i będą zbierać latami zanim puszczą.
    Widzę, ze kolega podobnie jak ja uległ magii PRD i nie zastosował spoów. No cóż. Czasem naiwność jest bolesna.
    Pozostaje czekać. Osobiście uważam, ze te poziomy sa najniższe z mozliwych, ale tak samo myślałem przy 3,40 PLN i się pomyliłem.
    Ja trzymam do marca, jak do tego czasu nie urośnie to wtedy pogonię, na razie zaglądam tu, ale już się nie stresuję.

Też zapomniałem o czacie. I równiez mam prośbę o streszczenie. Można to gdzieś przeczytać, o co pytałeś, co mówili etc...

Wielka prośba!!!!

Kolego co był w Siemiatyczach jeśli chodzi mua to nie uważam żebym ciął tu jakieś straty- osobiście bardziej bym był skłonny napisać że realizowalem zyski w 2 gi dzień skupu o czym informowałem zresztą inaczej nie mogłem (opatrzność nade mną czuwa) z akcji kupionych na samym dołku w 2009r. Owszem wpierniczyłem się w listopadzie 2007r. jak pamiętam kupując kilka tysięcy PRD po 4 PLN aczkolwiek systematycznie uśredniając w tzw planie systematycznego oszczędzania i wyrobiłem se całkiem przyzwoitą średnią. A więc po opyleniu 30% akcji dalej posiadam ich 70% i nie sądze żebym uśredniając był na stracie. Więc nie trzyma mnie tu tylko jakaś litość bo sądze że jeśli spadniemy do 2 PLN to tylko po to aby odbić się z powrotem raczej wyżej niż jest teraz. Wszystko to kwestia czasu systematyczności - wiary i nie jest to naprawdę łatwe. Więc skłonny bym powiedzieć że jest w mym postępowaniu trochę premedytacji i jakiegoś tam planowania. Tak nie byłem maksiorem i nie ustrzeliłem maksa ale było kilka kwestii, których wcześniej źle zrozumiałem i to jest pochodna mego braku doświadczenia oraz dostatecznej wiedzy niszowej autodesk. Na forum parkietu skróciłem w kilku zdaniach to co było na czacie spółki jesli kogoś to interesuje mniej więcej dowie się co tam było omawiane.
    no i troche pazerności pewnie też było :( - chomik wparował i serce zagrało - trudno naprawdę trudno :maksiora ustrzelić :(
    Pisząc tak jak kolega miałem na myśli Macieję 69, który i tak ma lepszą srednią niż ja. Ty dobrze wiem, że inwestujesz dużo dłużej.
    Z tego co napisałes to 4 PLN wydają się być bardzo odległe. Czy tak??

Siemiatyczach nie tylko byłem ale i bywam kilka do kilkunastu razy w roku.
  • Coś się zaczyna dziać Autor: ~Kruty [212.180.191.*]
    Coś się w spółce zaczyna dziać. Ciekawe czy te zmiany w Radzie Nadzorczej to dobrze czy źle i czym sa spowodowane???

Tymczasem kurs znowu pikuje w dół. Gdzie jest dno??
  • Jaka jest wasza interpretacja? Autor: cayman [95.51.198.*]
    "...akcjonariusz reprezentujący co najmniej jedną dwudziestą kapitału zakładowego Spółki PROCAD S.A., żądam umieszczenia w porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia"
    1. Zwracam uwagę na określenie "jedna dwudziesta kapitału" - kto to jest waszym zdaniem?
    2. "Nota biograficzna kandydata na członka Rady Nadzorczej PROCAD SA, Pana Huberta Kowalskiego.." - czy Pan Hubert Kowalski jest rodziną Pana Pawła Władysława Kowalskiego? ( zdaję sobie srawę że nazwisko Kowalski jest dosyć popularne, ale...)
    3. Dlaczego jest sformułowanie "żądam" ? W zarządzie są jakieś "tarcia"?
    źródło:
    http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=2&_OID=43&_Lang=pl&_RowID=1685375&category=11,36,31,32,33&_CheckSum=-1362333566
  • Re: Jaka jest wasza interpretacja? Autor: ~czapajewo [83.2.238.*]
    Moim zdaniem to Bałt z okręgu Koszalińskiego - chłopak pewni też chce zarobić :) Skróciliście mnie łobuzy o 5000 szt. :)
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.