jak dla mnie to kiepskie te wyniki skoro po 2 kwartal wyniki netto wyniosly 111mln,a po 3 wynosza 99,to mamy chyba strate na poziomie -12mln,wiec chyba jest bardz zle,chyba ze zle odczytuje raport?????????
dziwia mnie te wszystkie rekomendacje,mialy byc tak dobre wyniki,najlepsze miesiace w tej baranzy ,liczylem ze wyniki beda dobre a z tego co widze to gorsze byc nie mogly,pewnie jutro spora przewaga podazy ,chyba ze zle odczytuje ten raport,prosze o analize raportu kogos kto juz tu troche siedzi pozd
raport nie jest zły bo przychody ze sprzedaży oraz zysk opercyjny rosna kw. do kw. tyle ze w poprzednim kwartale roznice kursowe pozytywnie wplynely na raport a teraz juz nie
zysk na poziomie -11mln nie jest zyskiem tylko strata,wiec trudno mi uwierzyc ze jutro bedziemy mieli tak optymistyczna sesje jak dzisiaj,uwazasz ze takie wyniki sa powodem do dalszych wzrostow?????
No dobra. wyniki nie są najlepsze, ale jak były zaje... to się kurs kisił dosyć długo ;). przestaję się udzielać na razie ale ciągler uważam że spółka jest przyzwoita...
Rooney. Rzuć okiem na Drewex - zobacz ostatnie info o możliwym wykupie do 15 grudnia. Decyzje pozostawiam Tobie :) FF obrócił się wczoraj na niższych poziomach, więc oceniam wejście jako dość bezpieczne.
Jeśli wszedłeś to dziś trzeba myśleć o realizacji zysku. Polecam teraz Ginorossi. Ma sprzedać spółkę za 90mln przy kapitalizacji własnej 127mln. Będzie wybicie za tydzień podobne do tego na Komputroniku w swoim czasie :)
Raport raportem, zyski mają z eksportu , rynek w PL leży i kwiczy , klienci indywidualni uciekają i nie chcą handlować Cersanit-em bo sprzedaż internetowa zabija marże. Za jakiś czas jak nie będzie ekspozycji w salonach łazienkowych to nie będzie sprzedaży w internecie (klienci chodzą oglądają produkty i z rabatem 30% kupują w internecie) . A jak nie daj boże powróci recesja i nie będzie exportu to ten kolos na glinianych nogach z wielkimi kredytami pi............nie jak domek z kart.