• 6 zł za Merę? - co w tym dziwnego - Wujek Elvis przeciez to przewidział Autor: ~Dobry Wujek Elvis [83.15.104.*]
    Pogadamy jak miniemy 30 zł/akcja
  • Re: 6 zł za Merę? - co w tym dziwnego - Wujek Elvis przeciez to przewidz Autor: ~Merownik [83.28.58.*]
    A kiedy to będzie ?
  • Re: 6 zł za Merę? - co w tym dziwnego - Wujek Elvis przeciez to przewidz Autor: ~Dobry Wujek Elvis [217.96.114.*]
    chyba warto wstrzymać się z takimi informacjami. Piszę z autopsji. Na wiosnę podawałem informację, że Mera urośnie do 5 zł i termin jaki podawałem to miesiące czerwiec/lipiec. Czas pokazał, że musieliśmy czekać na taką kwotę/akcja do września (dzisiejsze ceny to do tamtego odniesienia ponad 100% zarobku).
    Niby nic, ale jak pokazała historia, kilka osób, które mi wtedy zaufały, miały mi za złe, że moje słowa się nie sprawdzają i.... przy najbliższej podbitce wyrzuciły papier. Przez co kurs był także trzymany nisko. Moja wina. Mogłem to przewidzieć. Nie przewidziałem. Może nie chciałem, a może wierzyłem że będzie idealnie.
    Tak więc pewne jest że będzie 30 zł.
    Kiedy? Szybciej niż można by się spodziewać, szcz. że z tego co wiem (warto ufać plotkom?) dokumenty dot. przejścia na główny są już od pewnego czasu przygotowane. Byłbym rad, gdyby to okazało się prawdą. Wtedy te 30 zł/akcja to... tylko sięgnąć i brać. W zasięgu ręki, znaczy.

Powtórzę to co pisałem wielokrotnie - Mera da zarobić.
    Będą to łatwe pieniądze i w dodatku pewne.
    Czy są lepsze spółki od Mery?
    Są - na Mieszku zarobiłem ładne pieniądze, a dziś korciło mnie żeby sprzedać PC Guard po to żeby dokupić Mery. Nie sprzedałem, nie wiem czy zrobiłem słusznie.
  • Re: 6 zł za Merę? - co w tym dziwnego - Wujek Elvis przeciez to przewidz Autor: ~Merownik [83.24.60.*]
    No dobra, tylko że przy 30 PLN wartość rynkowa spółki wynosiłaby 300mln. To chyba trochę za dużo, mimo wszystko. No chyba że mówimy o perspektywie ok. 8 lat i o szczycie kolejnej hossy (jeśli w ogóle nadejdzie).
  • Re: 6 zł za Merę? - co w tym dziwnego - Wujek Elvis przeciez to przewidz Autor: ~Tak! [83.238.154.*]
    300mln za dużo? Przy 2 spółkach zależnych na Nc - Mera Developement i Klon. Z tego zbierają kasę na Jastrowie - hektary ziemi zbiegu dwóch krajówek nad morze i na dokapitalizowanie reszty Klona - p[otencjał zysku tam przy działającej całości jest prawie 5mln złotych rocznie.

To może dać na prawdę 20-30mln zysku rocznie.

Przy dynamice poprawy zysku c/z 30 przy hossie nie jest dużo co daje 90zł.

Nierealne?
  • Re: 6 zł za Merę? - co w tym dziwnego - Wujek Elvis przeciez to przewidz Autor: ~Dobry Wujek Elvis [217.96.114.*]
    Dnia 2010-11-17 o godz. 14:51 ~Tak! napisał(a):
    > 300mln za dużo? Przy 2 spółkach zależnych na Nc - Mera
    > Developement i Klon. Z tego zbierają kasę na Jastrowie -
    > hektary ziemi zbiegu dwóch krajówek nad morze i na
    > dokapitalizowanie reszty Klona - p[otencjał zysku tam przy
    > działającej całości jest prawie 5mln złotych rocznie.

To
    > może dać na prawdę 20-30mln zysku rocznie.

Przy dynamice
    > poprawy zysku c/z 30 przy hossie nie jest dużo co daje
    > 90zł.

Nierealne?

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    choroba! ubiegłeś mnie!

wiem, że 30 zł wygląda naiwnie, śmiesznie, dziecinnie, ale póki co wierzę, że zobaczę Merę w tej cenie.

wierzę, że to wcale nie będzie maksimum spółki, że będzie droższa.
    i na tą okoliczność parę akcji zostawię.
  • Re: 6 zł za Merę? - co w tym dziwnego - Wujek Elvis przeciez to przewidz Autor: ~Merownik [77.114.3.*]
    Wasz optymizm jest porażający ...
    Ale OK, niech Wam będzie.
    Poczekamy, zobaczymy.
[x]
MERA 0,00% 1,27 2025-09-30 09:20:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.