Autor: ~wawa [188.146.142.*], 2010-11-14 09:36
Dnia 2010-11-12 o godz. 12:27 ~wawa napisał(a):
> kupiłem tak dla sportu,ale zastanawiam się ,czy kupić
> jeszcze z 3000 papierów czytam te wasze posty 10000% to
> chyba zart tak?
panowie jaki zasięg wzrostów do konca roku będzie 12 zł jak myślicie mi wystarczy a wam
wawa zastanow sie co wypisujesz zaczynales od 12zl , 35-50, 54-85zl teraz 100zl
juz widzisz.
Nie jest dobrze dla kursu bo kilku kolesi ma po kilkanascie i wiecej kilo i to po niskich cenach juz teraz maja z 1000% zysku.
Jesli dostana koncesje to spokojnie moglaby smigac po 50zł a jak bedzie?
mysle ze tych co maja ponizej slotownki to raczej niewielu, sporo sie papiera na wyzszych poziomach przemielio i wydaje mi sie ze ci co brali nisko juz zdazyli zrealizowac zyski
Raczej sie mylisz - poczytaj co na parkiecie wypisuja - jeden pisze ze ma 35k drugi powyzej 20 k i za groszowki, (a moze to Ty pod ktoryms nickiem - "debilu gieldowy"? ) moze uplynniaja po kilka kilo, kto wie
jeden z nich to ja, zgadza sie, ale miej na uwadze ze przy tym rynku nie da rady tego spieniezyc i trzeba poczekac z takim pakietem jakis czas. Ale jak masz ok tysiaca to moze byc calkiem fajna zabawa ;D
Dyskretne pytanie - jaki widzisz odpowiedni kurs na realizacje zysku?
I czy ta emisja ktora nie doszla do skutku miala byc naprawde po 40zl? Czy tylko dlatego byla rozwazana poniewaz zawieszone zostaly notowania spolki?
poczekaj bo po koncesji bedzie uruchomienie nadawania i to tez wplynie znaczaco na kurs, szykuja sie 3 infa ktore mocno podbija notowania, najblizsze juz w srode no chyba ze krajowa rada zrobi nam niespodzianke wczesniej
te 40zl to chyba lipa jest, www podawal jako pierwszy te sume, ale bym sie tego raczej nie trzymal. Wazne jest to, ze emisja była w planach i została odrzucona na wza
Koledzy mam tego trochę i zrobimy z Astro drugiego Assetusa. Nie długo wystartuje także Magnefico więc jak chcecie to wchodzcie w Magnefico. Pozdrawiam
pamiętacie jak przy odpalach na parkiecie wklejali rakiety (teniskowe też :P )? Tu akurat nie potrzeba rakiety, bo sama nazwa kojarzy się z gwiazdami ;D
Kapitalizacja 6mld złotych za 4 lata to bardzo optymistyczna prognoza, ale biorąc pod uwage, ze taka Ipla ktora niedawno wystartowala pod koniec wakacji miała juz ponad 2,5mln uzytkownikow miesiecznie(jak podaje portal forsal.pl) moze sie sprawdzic i to. OOGNET ma lepsze perspektywy rozwoju, ipla jest ograniczona tylko do rynku polskiego a innowacyjnosc naszej perelki moze dac w przyszlosci potencjal ekspansji globalnej. Oferta programow 3D nie jest przypadkowo wybrana. Bajki czy erotyki latwo bedzie przerobic na angielska wersje;-)
kapitalizacja de facto jest miarodajna przy duzym FF, przy niewielkim nie ma to znaczenia, zas w tym konkretnym przypadku na zysk bedzie wplywac nabardziej zdolnosc spolki do generowania zyskow a ta moze byc z kolei calkiem calkiem
Tobie sie chyba kapitalizacja z kapitalem wlasnym myli czasami:P Kapitalu takiego dlugo nie beda mieli, ale jest szansa na bardzo wysoka rentownosc, szczegolnie gdyby od razu robili wersje angielskojezyczne swoich programow 3D, szczegolnie Man i Young, z duzymi imprezami sportowymi moze byc wiekszy problem, ale kto wie.
nie myli nic sie z niczym :D mowie ze bardziej wazna w takim przypadku jest zdolnosc do generowania zyskow bo to ona okresla zwrot z inwestycji
kapitalizacja zas wplywa na wysokosc c/wk etc etc, wiem o co chodzi wiec pisac nie musze
Jak dla mnie na spolce, która ma dopiero stac sie gigantem zwrot z inwestycji bedzie odpowiadal przyszlej wysokosci kapitalizacji a nie wyplaconym dywidendom, nasze srednie nabycia mozna pominac.
astro - z łaciny gwiazda, ass- (etus) z ang. Dupa. Czyli wiadomo w jakich kierunkach jadą spółki. Astro nie mam bo lecę airmarketem ale nie mogłem się powstrzymać