Dlaczego grubasy tak sypią???Przecież w poniedziałek NWZA i jak uchwala skup akcji do 8 zl to powinno byc dobrze. Czyżby grubasy cos wiedziel??? Co o tym sadzicie???
Wiesz jak jest, jeden sprzedaje, ktoś inny kupuje. Nikt z nas przecież nie wie co będzie, ale to, że IPX ma fundamenty i podstawy, żeby rosnąć pod wpływem lepszego otoczenia to raczej bie podlega dyskusji. Prezes w wywiadzie podkreslał, że ta wycena jest już bliższa godziwej wycenie spółki. Kurs się obniżył od tego czasu, więc zapewne Zarząd będzie zainteresowany przegłosowaniem skupu. Tutaj wracamy do punktu wyjścia, bo widać jak niemałe ilości zmieniaja właściciela. Byćmoże przy tych poziomach ktoś zdecydował się na realizację zysków bez wiary w udany przyszły rok i kolejne lata. Czy słusznie? Czas pokaże...nikt z Nas tego nie wiem :) Pozdrawiam
Tak jak przyjęliśmy odrzucenie skupu wydaje się obecnie mało prawdopodobne. Gdyby faktycznie tak się stało to nie sądzę, aby zgodnie z wcześniejszymi, otwartymi założeniami Zarządu nagle okazało się, że obecna wartość spółki jest godziwa i adekwatna. To nie byłaby w 100 % przyczyna tego scenariusza. Natomiast ona mogłaby oznaczać, że firma planuje przeznaczyć większe środki na konkretne cele inwestycyjne, przejęcia, o czym Prezes wspominał, a przynajmniej nie wykluczył. Mogłaby oznaczać, że pojawiają się tzw. większe plany synergii, współpracy w ramach Grupy Kapitałowej. Na koniec, oznaczałaby możliwość docenienia akcjonariuszy i wypłacenie dywidendy w przyszłym roku. Jak widzisz z tego co opisuję każde rozwiązanie wydaje się bardzo pozytywne dla nas jako posiadaczy akcji IPX. Perspektywy zapewne są o czym pisałem wyżej. Wystarczy czekać, niemal stosując zasadę lokaty długoterminowej. Zyski pojawią się z pewnością :)
> Wywaliłam przy górnym ograniczeniu kanalu , jak sugerowali analitycy ( 4 .8 ). Dziś jestem sporo do przodu i mam wątpliwości czy warto odkupić., Coś mi tu śmierdzi. Jak uchwalą kolejny skóp to będą maksymalnie zbijać cenę by kupić taniej. Więc ja wysiadam.