PRAGUE, Nov 16 (Reuters) - Orco Property Group has agreed to sell part of its Leipziger Platz unit to a German real estate developer with whom it will jointly develop the area. The total value of the joint project of Orco unit Orco Germany and developer High Gain House Investments GmbH (HGHI) was estimated at 400-450 million euros ($629-559 million), Orco spokeswoman Petra Zdenkova said on Tuesday. She did not disclose what share the two developers will each hold in the joint project. Orco said no contract had been signed and it was working with HGHI on fulfilling conditions needed for signing the deal.
Następne parę milionków euro wpadnie do kasy .
Pozdrawiam
ameryki nie odkryje jak powiem że do 25.11 będzie bujało , jakoś grubsze ryby muszą te akcje wyciągnąć ;) zobaczymy czy 3Q potwierdzi nam kierunek na przyszłość .
Pozdrawiam
Miło wiedzieć ze nie sam siedze w tym g...ie juz 2 lata ;) shp ja tez nosze sie z zamiarem wyskoczenia , ale jesli to zrobimy to uj....my kurs na amen ;) mysle ze to poprostu wypełnia nam się ORGR ;)
Faktycznie, przeoczyłem wczorajsze zejście poniżej 7,00 euro.
W każdym razie, jestem podobnego zdania, a mianowicie, że rysuje nam się drugie ramię ORGR i dolne ograniczenie tego ruchu to około 6,00 euro. Nie ma innej przyczyny tego spadku wg mnie. Jeśli wyniki będą dobre, to z rozpędu możemy 8 euro skutecznie przebić po 25.11
pod co oni grają (francja) nie wiem, ale się ciesze, że w miare optymistyczne zakończenie haha
jak to mówią : nadzieja umiera ostatnia.
i jeszcze jedno (mam nadzieje ,ze do 17:35 sie nic nie zmieni, a post pisze 17:32):
bardziej mnie cieszy wzrost 1% po spadku ponad 7% niż wzrost taki sobie 5-8% z niczego.
po dzisiejszym dniu widać ,że parcie na papier sie zaczyna, aczkolwiek jeszcze nic nie jest przesądzone.
tak czy siak ja z przyjemnością się dziś piwa napije i uznam ten dzień za udany dla orco.
Widać dalej ci sami inwestorzy bawią się papierkiem , piękna gra pełna emocji .
Ciekawe ile akcji jeszcze wyłapią w ten sposób ??
Pozdrawiam
idę teraz dopitolić panu YaniLeg na bursoforum
Witam wszystkich. Ale dziś było nerwowo :). Cały czas w komórce śledzę notowania w Paryżewie. Przypomina mi się jazda na Immoeast. Też w ciągu jednej sesji było od -8% do +4% na koniec. Teraz ze śmiechem mogę powiedzieć, że ten frajer kto dziś opchnął na dołku. W Niemczech dużo optymizmu w temacie nowej budowy Orco więc i Paryż to zauważył i podciągnął kurs. Popuściły dzisiaj stop lossy w Paryżu. Cwaniacy pozbierali jak grzybki do koszyczka i do góry. Fajna sesja . Najpierw wqurvia a potem raduje. Takie emocje były na Immo. Zapowiada się dobrze to nasze Orco. :-)
Mr. Jean Francois Ott, CEO of Orco Property Group, visited Zagreb on Friday and met with the Croatian government to discuss restructuring of tourism company Suncani Hvar. Mr. Ott proposed a debt to equity arrangement in which Orco and the Croatian government, the two biggest shareholders and private-public partners in Suncani Hvar, would transform their claims in the amount of HRK 80mn and HRK 18mn into equity of the company. Mr. Ott said that such arrangement is encouraged by commercial banks, which conditioned their further support to the company with such restructuring. The Croatian side should decide on the proposal on Wednesday.
Dnia 2010-11-22 o godz. 15:37 ~sss napisał(a):
> czyli w czwartek oprocz wynikow 3q mamy tez odpowiedz z
> chorwacji.
tylko ciekawe co z rozprawa we francji bo tu nie
> ma zadnej odpowiedzi poki co