mają już 21 mln euro na koncie i są praktycznie bez zadłużenia . Czyli 1/4 firmy to żywa gotówka a teraz rusza skup akcji .
w 3 kwartale zarobili 13,5 mln zysku .
Zatem chyba nie powinno spaść do 5 zł
Witam akcjonariat, wyniki są znakomite!
Wrzucamy stronę 12 raportu i co widzimy- wartość sprzedaży 72,5 mln EUR (przy 46,7 mln EUR po 2Q- czyli 25,8 mln EUR w samym 3Q), zysk netto 9,61 mln EUR (przy 6,17 mln EUR po 2Q- czyli 3,44 mln EUR w samym 3Q). Zdecydowany wzrost ROE i ROA i duża nadpłynność firma (wskaźniki: płynności bieżącej 4,3, szybkiej 3,1 przy modelowych wskaźnikach dla firm produkcyjnych na poziomie 1,5 do 2,0) po prostu ma za dużo gotówki stąd program wykupu własnych akcji. Przy obecnej cenie na GPW po raporcie wskaźnik C/Z będzie wynosić trochę ponad 10. Jak tak dalej pójdzie spokojnie rok zamknie się zyskiem na poziomie ca. 12 mln EUR albo i lepiej. Jutro w Estonii spokojnie będzie powyżej 3 EUR za akcję a u nas widłowy będzie miał robotę. To taki krótki komentarz z mojej strony i mały scenariusz na jutro bardzo prawdopodobny zresztą. Szykuje się nam bogaty Dziadek Mróz na święta.
page, myślisz, że pod działaniem środków odurzających? może to coś innego na nie działa.
Nie pogubili dowodów osobistych czasem, bo się dane dublują! Wszystkim zakładają teczki w kolorach?
Zagraj o Pusię, dają wysoką cenę, myszlisz, że Silvano w to gra? Moje rozdanie? Zabijają się o program i o Pusię teraz. Grali we troje, teraz we czworo! To nie brydż jak z Calvim powieszonym na moście mały grubasek! Cosa Nostra gra w brydża czy inna formacja? Silvano ma ciekawą historię, tylko od kiedy. Estonia ma na banknocie z 1929 roku ciekawy symbol i może wyjdzie z opresji.
No i macie chłopaki odpowiedź na Wasze głupie teksty :))) Chyba teraz wszystko rozumiecie :)))) Jak nie to wrzućcie w translatora, a w ogóle to odwiedźcie lousne.com tam podobno Pusia występuje w gatkach z Silvano :))
Nic dziwnego SEB skupuje jeszcze papier, więc idzie do góry. A gatki Silvano sprzedają się tylko w Rosji teraz, więc w czym była rzecz? To była wielka ściema z tą ekspansją na rynki europejskie, bo była potrzebna przykrywka tylko? Jeśli tak jest, to wygranych nie będzie w tej grze! Drugi do brydża jest szefem, to kiepskie podwaliny tej firmy!
Już jest odpał, a nawet niewypał jeden wielki. Jak to się Kusonski w Estonii tłumaczy, że przez Splendo wypływały pieniądze z Silvano i trzeba zamknąć wszystkie sklepy w Polsce!
Można sobie przeczytać, z estońskiej prasy, jakie są jaja w Silvano i czemu zniknął zarząd.
Silvano można ruszyć z posad jeśli naprawdę mają zaplecze do tego rodzaju działalności.
Jak widzę Prostaf jest przeciwko Markowi, a ja z nikim innym rozmawiać nie będę na temat mody! Mnie rozwody nie interesują w Poznaniu, mnie interesuje biznes, bo ktoś to musi negocjować, a on potrafi. Brunetka odpada w przedbiegach w tym biznesie, jak będzie tak dalej. Można wykonywać różne prace na rzecz firmy, ale wtrącania do swoich obowiązków nikt sobie nie życzy.
Mam dla pana Trzaskowskiego dużo propozycji w tym zakresie i wypisuję bez sensu do Prostaf , a oni mnie ciągają na przesłuchania, na policji, że nękam Magdę, Marka, Olka i teraz jakąś Monisie na dodatek! Pasuje mi charakterek Pana Trzaskowskiego, bo ja nie lubię lizusów, a on tak, więc przejmie to na siebie.
Gdzie jest ta bielizna, która miała być?