2010-11-06 Czy CTA w związku z uprawomocnieniem się wyroku w prawie ogłoszenia upadłości likwidacyjnej spółki Techmex będzie czyniła jakieś starania, które mogą wpłynąć na choćby częściowe zrealizowanie wcześniejszych zamierzeń czy też kwestia ta jest już zupełnie nie brana pod uwagę.
Projekt "Techmex" w związku z potwierdzeniem upadłości likwidacyjnej
będzie poddany modyfikacji. Obecnie należy rozważać go w kategorii
zakupu poszczególnych składników masy upadłościowej, na bazie których
można odbudowywać biznes. Projekt nadal jest interesujący.
czyli bardziej zalezy im na upadlosci i odkupieniu masy upadlosciowej
Nie ma akcji Techmexu , koniec ... podzielą co lepsze resztki majątku (i o to chodziło) a do tego akcje nic nie mają,akcje techmexu są warte równo zero w każdej walucie ... i nie mieszajta maluczkim (jak to były prezio BP mawiał) we łbach.
to przykre jeśli ktoś nieświadomy pozostał z ręką w ....?
ale nieładnie , że niektórzy naganiają jeszcze
game is over więc nie naganiajcie nawet po 5 gr
mniej niż zero w każdej walucie no chyba , że to przeliczymy na necty
Dnia 2010-11-08 o godz. 18:39 ~s_T napisał(a):
> to przykre jeśli ktoś nieświadomy pozostał z ręką w ....?
> ale nieładnie , że niektórzy naganiają jeszcze
game is
> over więc nie naganiajcie nawet po 5 gr
mniej niż zero w
> każdej walucie no chyba , że to przeliczymy na necty
dziekujemy za troskę o naszą kase, a teraz WYPIERDALAJCIE ŁAJZY, JUTRO LYKAJCIE PKC SCIERWA...........
powiedzcie to tym co rok temu oddali akcje MONNARI rok temu poniżej 1 zł a teraz są kilka razy wyżej, sytuacja była identyczna jak na TEX, wyrok w sprawie likwidacji majątku, brak odwołania, później dopiero zaczęły się prawdziwe rozmowy dotyczące układu w składzie wierzyciele-zarząd-inwestor
i najważniejsza jest tu inicjatywa wierzycieli -(banki - 100 mln zł, kontrahenci - 90 mln zł)
ciekawe ile odzyskają od syndyka, jak dla niego aktywa warte są 20 mln zł
co wy chcecie jest inwestor z chin chetnie kupia techmexa z centrum satelitarnym wywiad studenckiej w tvn cnbbizness jutro będziecie łykali pkc zawieszony bedzie .
ale tak naprawdę, to wartość majątku na 1 akcję to Ozł
bo przed akcjonariuszami (właścicielami) są wierzyciele i dla nich nie wystarczy majątku
gdyby zostało to dla akcjonariuszy na akcje
taaaaa - obserwuję co piszesz i uchwyciłem, że należysz do osób, którzy mają skłonność do tworzenia struktur wielkiego dzieła umysłowego i narzucania ich otaczającemu światu.
Nie można faktycznie zaprzeczyć, że w "chorobie" tej jest coś wzniosłego.
gnojowniczku celna riposta, jak durnie chcą tracić niech tracą
a do ciebie baluMistrzów to mam jedno wszadź sobie sam w dupę cwaniaku , trzeba umieć przegrywać a nie naciągać innych
raz mnie jakiś koleś na monetach oszukał , i mam nadzieje , że już ma swoją pałe w swojej dupie
no to może Ty mi odpowiesz fachowo na wątpliwości które mam:
- dlaczego KNF dopiero teraz zareagowała na prawie roczną ignorancje P. syndyk
- dlaczego w bilansie brak jest w aktywach obrotowych - 100 mln zł (w tym należności w kwocie 70 mln - czyżby umorzone)
- co stało się z wartościami niematerialnymi i prawnymi - znaki, programy, licencje
- co to są zyski zatrzymane w pozycji pasywów - 282 mln (bez znieczulania wrzucić cały majątek w pozostałe koszty operacyjne)
- dlaczego kwestionuje się sprawozdania za okresy wcześniejsze o bagatela 90% jej wartości bez zweryfikowania przez niezależnego biegłego i audytora oraz zakończenia postępowania karnego (rozumiem przygotowawczego)
- dlaczego wszystko robi się w wielkiej tajemnicy przed nami inwestorami-właścicielami spółki do pewnego momentu, a później bez problemu w ciągu 2 dni załatwia się: sprawozdania, wyrok i decyzje knf nie patrząc na brak pełnej dokumentacji i toczące się postępowania przed organami
proszę w takim razie o merytoryczną odpowiedź
Zadeklarowana przez Calatrava Capital SA kwota PLN 15 mln przeznaczona na wskrzeszenie działalności Techmex SA wynika z Planu restrukturyzacji zarządu spółki, który w mojej ocenie ma prawo realizacji. Co do opinii biegłego, dotyczy ona propozycji naprawczych przedstawionych przez poprzedni zarząd i sytuacji w jakiej był Techmex przed rokiem, a nie aktualnego planu restrukturyzacji. Zakomunikowane raporty finansowe i ujawnione straty wynikają głównie z przeszacowań majątku, co do rzeczywistej wartości którego mamy własną ocenę. Z perspektywy CTC najbardziej istotna jest skala redukcji układowej zadłużenia.
to pokazuje stosunek do raportów przygotowanych prze P.syndyk:
,,co do rzeczywistej wartości którego mamy własną ocenę. Z perspektywy CTC najbardziej istotna jest skala redukcji układowej zadłużenia".
i to są kluczowe stwierdzenia obrazujące całą sytuację
ciekawe jak np wytłumaczy się P. syndyk obecnie sprzedającym akcje (po takiej przecenie), jak za jakiś czas spólka poinformuje, ze jednak otrzymała dokumenty i zweryfikowany został bilans np. o 50% spisanych aktywów (bagatela 150 mln zł) lub że wierzyciele godzą się na redukcję np 50% (kolejne 100 mln zł), nie chce mi się liczyć ale to daje ok. 10 -krotne przebicie obecnej wyceny i co sądzicie, że inwestor nie potrafi liczyć i skalkulować potencjalnego zysku, naiwni