• ruszy toto przed nowym rokiem Autor: macieja69 [82.139.26.*]
    czy dopiero po zakończeniu skupu
  • Re: ruszy toto przed nowym rokiem Autor: ~Magneto [94.158.227.*]
    tego nie wie nikt. Moim zdaniem do końca skupu nie będzie znacząco drożej.

Obstawiam 3,31 w Sylestrową noc. A potem pociąg odjedzie. Będę w pierwszym wagonie i wysiadam dopiero na stacji 8 PLN
  • Re: ruszy toto przed nowym rokiem Autor: ~leon [78.88.199.*]
    Ja tam o 8pln nie śnię bo to jak na razie nie realne ,trza pokonać 3 ->4,50pln i wtedy można mówić o sukcesie no chyba że na gieldach zacznie się sypanko i czerwionka to i na procadzie może być niewesoło.
    Nie raz się zdarzało że bessa pokrzyżowała plany i szanse na wzrosty dobrych spółek.
    Generalnie to wiekszosc spółek wzrosło do okolic 80% max ostatniej hossy no poza wyjątkami.Ameryka się sypie,surowce drożeją bo papierowy pieniądz bez pokrycia i inwestorzy szukają trwałych i stabilnych form ulokowania kasy.
    W uni heuropejskiej tez nie wesoło.
  • Re: ruszy toto przed nowym rokiem Autor: ~czapajewo [83.2.238.*]
    Osobiście z tego co pamiętam to podczas bessy głównie Fundy się wypłukały z walorka i to one stanowiły strone podażową. Obecnie fundow nie mamy więc mrówy poprzez fundy nam nie zwala kursika - mała ilość akcji i frree float czasem lepiej działa podczas bessy - bo to taki black jack dla troszku większych graczy chcących decydować o losach dobra i zła :)
  • Re: ruszy toto przed nowym rokiem Autor: macieja69 [188.147.5.*]
    a tak na marginesie to kiedy wyniki
  • Re: ruszy toto przed nowym rokiem Autor: ~maćko [188.146.191.*]
    wyniki chyba w d..pe bo kurs leci
    Chyba w dupę?
    Tradycyjnie wynik za 3 kwartał nie może być dobry to większość tu wie. Bardziej dobrym pytaniem na ile złe są wyniki za 3 kwartał w perspektywie dobrego 4 go kwartału i 0,5 mln przygotowanego na skup. Może kto wie jutro dowiemy się czegoś więcej (perspektywy)na spotkaniu on-line

Zapraszamy na spotkanie internetowe on-line z Zarządem PROCAD SA. Spotkanie odbędzie się we wtorek, 16 listopada 2010 r. w godzinach 14:00-15:00. Już dziś można zadawać pytania przy pomocy formularza. Odpowiedzi na wszystkie pytania zostaną umieszczone w sekcji FAQ po spotkaniu on-line.
    http://www.procad.pl/pf/page/inwestorzy/news/84327.html
  • Re: ruszy toto przed nowym rokiem Autor: macieja69 [178.182.184.*]
    mogę sobie już sam odpowiedzieć że jest ciężko a światełka w tunelu nie widać
    no chyba że ktoś widzi,bo ja nie bardzo
  • Re: ruszy toto przed nowym rokiem Autor: ~Kruty [212.180.191.*]
    Ja już rzadko tu zaglądam. Jestem uwalony na ponad 30%. Strach tego śmiecia nawet dokupić bo leci w dół, ale i strach sprzedać bo może w końcu się ruszyć.

W każdym razie do końca roku światełka rzeczywiście brak. Nauczka na przyszłość stosować stop lossy a nie wierzyć, że społka da zarobić bo ma fundamenty, albo dlatego że wcześniej dawała dobrze zarobić, a już najbardziej to nie można sugerować się zdaniem Czapajewa a ja się chyba zasugerowałem trochę, wtedy gdy zaczęło opadać a ja uśredniałem w dół.

Odkładam do dolnej szuflady i kurs obejrzę w marcu. Może wtedy będzie można to coś sprzedać. Teraz za dużo utopiłem.

Szkoda tylko tego okresu hossy. Od sierpnia na innych spółkach można było zarobić kilkanaście procent i więcej. A ja jestem w plecy, a dodam, że to kwotowo nr 1 w moim portfelu. Jestem leszczem, tylko tak się pocieszam, że to nauka, z której kiedyś skorzystam
  • Re: ruszy toto przed nowym rokiem Autor: macieja69 [178.182.184.*]
    na pocieszenie ,sam nie jesteś
    ja już też nie będe patrzył,choć mnie korci wywalić z ok 15% stratą i wejść w pzu
    Osobiście fakt zachęcałem ale nie siałem nagonki jak były okolice 4 pln gdzie też mam trochę starych akcji z 2007r. a nawet 200 szt się i teraz utrafiło i nie płaczę. Wszystko do I półrocza wskazywało że będzie dobrze - potem skup zwała Korzenia złe wyniki za 3 kwartał i jesteśmy tam gdzie jesteśmy :( każdy decyzje winien podejmować sam- sory niektórym doradziłem lepie).
    Po realizacji zysków z lat 2007-2009 (21 tysiączków na czysto-a pamiętajmy że 2007r to bessa) zostawiłem sobie 15000 szt na których mam -19% w plecy. (choć te 2000 po 2,6PLN szt na których przyciąłem zaledwie 10% se odkupie jeśli deczko spadnie tak myslę). Nie jęczeć tam ludzie tu mają po 7-9PLN za akcje. A spółka mi akurat pasi :) komu nie to nie być może powinien sprzedać ze startą :( i gdzieś indziej zyskać bo to takie łatwe :)
    Pamiętać że AutoR brał 100 tys szt po 2,40 z lock upem do 2102r więc kurna chata nie wybrzydzać mnie tam :(

O i jeszcze się pochwalę że miałem tuz minus 50% i jakoś żyję :) i zyskałem
    a może i 65% nawet to nie spółka dla emerytów sorki :(
    O a na ile były złe - wyniki w skali 1-10 bym powiedział 3 jak dla mnie
    o 0,15 mln więcej liczyłem tez by było źle ale jednak lepiej - a więc złej tradycji stało się zadość :(
    U mnie PRD to 95% portfela a 5% B3S he hi ho :) i nie peniam
    Odtąd zamykam swoją ziapę i nic nie powiem :( dla waszego dobra rzecz jasna :(:)
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.