• zbieranie przed wynikami Autor: ~pankracy [95.160.243.*]
    widac , że ktoś zbiera akcje przed wynikami plus wyziębione wskaźniki powinno zaowocować zmiana kursu na północ
  • Re: zbieranie przed wynikami Autor: ~kris b [83.21.208.*]
    super wyniki plus odwolanie emisji serii c-nie bedzie rowodnienia.dalej sadze ze ta grupa spozywcza o obrotach pow.pol miliardz zl jest niedoceniona/pozdro
  • Re: zbieranie przed wynikami Autor: ~pankracy [95.160.243.*]
    no nie myliłem się , teraz kilka dni odprężenia - a potem w kierunku 8-8,2
  • Re: zbieranie przed wynikami Autor: ~kris b [83.21.202.*]
    nie popisal sie dzis akcjonariat pamapolu-podczas zwaly a ja podzczas promocji jeszcze dobralem.ta spolka jest skazana na wzrosty po tych wynikach i rodzaj branzy.przeciez to jest mispol razy 2 i potenntat w tej branzy-trzeba byc slepym zeby tego nie widziec
  • Re: zbieranie przed wynikami Autor: ~pankracy [95.160.243.*]
    oby żaden z funduszy nie wychodził czasami
  • Re: zbieranie przed wynikami Autor: ~kris b [83.21.204.*]
    spolka w ciagu roku naprawde bardzo sie poprawila i to w przychodach i zysku netto-w 3 kw.2010 to prawie 2.5mln-tego dawno nie bylo.a prawdziwe zniwa przed nimi-ida swieta-a polacy na nie sobie nie zaluja.kurs wlasciwie jeszcze spi nie reaguje na te pozytywne tendecje.i to po fakcie odwolania zapowiadanej emisji/pozdro
  • Re: zbieranie przed wynikami Autor: ~kris b [83.21.203.*]
    nie wiemco pamapol po takich wynikach i zniwami przed swietami robi na tych poziomach-jesli macie jakies wyjasnienie to napiszcie-bo jas nie moge znalezc wytlumaczenia.jednym slowem promocja wciaz trwa/pozdro
  • Re: zbieranie przed wynikami Autor: ~RM [212.182.126.*]
    kri oto moja odpowiedż.

Pamapol wcale nie ma takich świetnych zysków, .........zobacz ile wynosi C/Z
    Spółka jest pioruńsko zadłużona, zdecydowanie za dardzo. Inwestorzy nie lubią takich papierów.
    Moim zdaniem gdyby spłaciła połowę tych długów , to byłaby warta ceny. Ale , żeby to zrobić potrzeba kilku lat ............albo emisji. A emisja to rozwodnienie kapitału.

Dlatego myślę , że bez jakiegoś spektakularnego info , nie będzie fajerwerków.
  • Re: zbieranie przed wynikami Autor: ~kris b [79.184.59.*]
    a ktora szybko rozwijajaca sie spolka nie ma dlugow-zobacz orlen czy lotos nawet mniejszy kolega-mispol-kupa dlugow a i tak litwini walcza o jego przejecie.a co do wynikow pamapolu to ich chyba dokladnie nie sprawdziles-dla mnie to piekna progresja-a zniwa dopiero przed nimi-ida swieta-a od 2 dni rosna obroty-te poziomy sa nieporozumieniem-tym bardziej ze emisja serii c zostala odwolana/pozdro
    Długi w stosunku do kapitałów własnych są za duże , zdecydowanie za duże.
    Spólka płaci więcej odsetek od zadłużenia , niż ma zysków. Nie powież że to jest zdrowa sytuacja.
    4 kw patrząc historycznie niczym się nie wyróznia. W 2009 w 4 kw. przychody były niższe niż w 3 kw.
    Poza tym powtarzam jeszcze raz ...........zadłużenie nigdy nie sprzyja notowaniom.
  • Re: zbieranie przed wynikami Autor: ~janek [83.22.38.*]
    zauważ, że zadłużenie kredytowe czyli oprocentowane spadło w przeciągu roku o 30milionów... owszem jest jeszcze spore, ale firma ma mieć 600mln przychodu... musi sie przy takich obrotach posiłkować kredytem.
  • Re: zbieranie przed wynikami Autor: ~kris b [83.21.98.*]
    jest wiele zadluzonych firm ktore mimo tego sie rozwijaja i pna sie do gory-szkoda ich wymieniac.co do pamapolu-ta potezna grupa spozywcza.600 mln przychodow.lider krajowy w tej braznzy.ostro rusza eksport.pomimo b.drogich plodow rolnych spolka notuje dawno nie widziane zyski.stopniowo wchodza w karme dla zwierzat i mrozone dania gotowe-na mnie to robi wrazenie .niech kazdy sam wyciaga wnioski-to sa w koncu nasze pieniadze/pozdro
    Nie twierdze, że to jest zła spółka.
    Dla mnie osobiście jako potencjalny obiekt inwestycyjny ma zbyt duże zadłużenie.
    W momencie kiedy to się zmieni pewnie zainteresuję się papierem.
[x]
FOODHUB -0,43% 2,29 2026-05-18 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.