• Wygląda to wszystko tak, jakby duzi gracze grali po to, że przejęcie... Autor: ~Wasz Andrzejek [80.245.182.*]
    ...dojdzie do skutku. Wskazuje na to zachowanie kursu Eurocashu, który w ostatnim czasie mocno rośnie i - co najważniejsze - zazwyczaj odbywa się to przy bardzo dużych a w niektóre dni wręczy gigantycznych jak na Eurocash obrotach. To sugeruje że nie wchodzi jakaś gówniarzeria tylko duzi gracze. W tym czasie kurs Emperii nie tylko nie rośnie, ale już po prostu spada więc myślę, że może mieć miejsce syutacja w ktorej pewne grupy z kręgów finansowych wiedzą co się dzieje w kuluarach.
  • Re: Wygląda to wszystko tak, jakby duzi gracze grali po to, że przejęcie Autor: ~SynGenowefy [77.253.251.*]
    Dnia 2010-11-06 o godz. 13:27 ~Wasz Andrzejek napisał(a):
    > ...dojdzie do skutku. Wskazuje na to zachowanie kursu
    > Eurocashu, który w ostatnim czasie mocno rośnie i - co
    > najważniejsze - zazwyczaj odbywa się to przy bardzo dużych
    > a w niektóre dni wręczy gigantycznych jak na Eurocash
    > obrotach. To sugeruje że nie wchodzi jakaś gówniarzeria
    > tylko duzi gracze. W tym czasie kurs Emperii nie tylko nie
    > rośnie, ale już po prostu spada więc myślę, że może mieć
    > miejsce syutacja w ktorej pewne grupy z kręgów finansowych
    > wiedzą co się dzieje w kuluarach.

Zgadzam się, tak to właśnie wygląda. Po wszystkiemu już koleżanki i koledzy, po wszystkiemu...
  • Re: Wygląda to wszystko tak, jakby duzi gracze grali po to, że przejęcie Autor: ~Wasz Andrzejek [80.245.182.*]
    Obecne zachowanie kursu Eurocashu potwierdza moje wcześniejsze spostrzeżenia. Eurocash podał wyniki słabsze od oczekiwań, kurs spadł o 4 procent jednak przy minimalnych jak na ostatni czas na Eurocashu obrotach. W ostatnich 2 tygodniach przemieliło się na spółce Amarala masa akcji (naprawdę, ogromne obroty !) i było to na wzrostach. A więc wchodziły poważne instytucje i widać, że słabsze wyniki nie zrobiły na nich żadnego wrażenia, a wychodziła z lekka spanikowana drobnica. Duzi trzymają, bo wiedzą po co wchodzili. Raczej trudno przypuszczać aby robili to z powodów fundamentalnych, a więc ? A więc zostaje tylko przejęcie. Moim zdaniem pewne finansowe kręgi wiedzą, że się ono w końcu uda. Może okrężnymi drzwiami, np. przez objęcie 10 czy kilkunastoprocentowego pakietu Emperii i oddziaływaniu na spółkę przez wprowadzenie swoich ludzi do Rady Nadzorczej, a co za tym idzie zarządu. Amaral podkreślał, że dużo rozmawia z instytucjami finansowymi i znaczna ich część podchodzi entuzjastycznie do pomysłu. Myślę, że zachowaniu kursu Eurocashu w ostatnich powiedzmy 2 tygodniach - w tym także po ogłoszeniu wyników - to tylko potwierdza.
[x]
EMPERIA 0,00% 99,80 2018-05-10 16:49:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.