przyglądam się bacznie. Wczoraj zaryzykowałem po przebiciu 1,51 i wszedłem za 1/3kasy. Teraz czekam na 1,61. Myślę że kolejny opór na 1,70. Potem może byc jazda.Trochę dziwne te transakcje na 1,59.... większe pakiety lataja nagle Na razie ktoś dosypuje ale ktos też zbiera.Też bym chciał zeby dzis 1,60 zostało pokonan....
Witam...
Od 1,44 tutaj :-)
Opór na 1,70 ma znaczenie marginalne... tym szybciej go miniemy im więcej ludzi zostanie w siodle...
Grunt to schować teraz Panikę do Szafy a wyjąć Cierpliwość proszę Państwa.
.... Aż się prosi, żeby teraz któryś z większych domów maklerskich wydał rekomendację "PBS Finanse - Kupuj - cena docelowa 6,60"... ;-)
coś mi się wydaje że nigdy się nie dowiemy, kto oddał i kto kupił, poprzednie pakiety też były bez echa..ja mam nadzieję iż niedługo to 2, przy tego typu obrotach i pakietówkach to aż się prosi żeby wybicie było ponad 2 zł, przecież nie po to ktoś tak mocno dziś kupował, nawiasem mówiąc to się zastanawiam czy jest możliwe żeby nasz podkarpacki dziś kupował?? przecież do 50% zaangażowania to śmiało może, nie pamiętam jak to jest w ustawie kiedy musiałby robić wezwanie, ale myślę iż rok to już chyba minął? jeśli tak to niedługo czytaj za dni parę będziemy wiedzieć.. ale jeśli nie podkarpacki to kto>? oto jest pytanie....
po co robić wezwanie?
pod zdjęcie firmy z parkietu?
nie lepiej w takim wypadku przejąć firmę nienotowaną albo utworzyć nową?
wg. mnie tu chodzi o to żeby ona notowana była... w tym cały wic...
i w tym jest sens i logika :-)
tak samo jakbym ostrożnie podchodził do tematu odzyskania zdolności emisyjnej... potencjalnej emisji akcji itd...
minimum tak jak na GNB (ale tam kole 1 mld akcji po 5,3 PLN)
tu będzie kilka lat... i jeśli czynniki makro nie popsowają szyków... :-)
zdecydownie się zgadzam jednak mówię o sytuacji dzisiejszych pakietówek, tak sobie myślałem że to może podkarpacki chciał zwiększyć zaangażowanie nie przekraczając oczywiście progów na podstawie których musiałby robić wezwanie, oczywiście spółka jest potrzebna po to aby bank spółdzielczy mógł korzystać z dobrodziejstw giełdy... emisje, świeży kapitał itp. także jak dla mnie dzięki beefsankowi czytaj już PBS Finanse nastąpi wzrost banku spółdzielczego, czas pokaże... ciekaw jestem jak idzie otwieranie oddziałów, i ten portal, już niedługo się pewnie wszystko dowiemy...