• Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~kolo [77.253.255.*]
    Długo szukałem na GPW i gorszej nie znalazłem. Może wy coś macie gorszego. Chodzi mi o głębokość spadku od szczytu oraz skalę odbicia i nie mówimy oczywiście o spółkach w stanie upadłości.
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~re [79.185.57.*]
    ja uważam że to jedna z najlepszych spółek jakie kupuję a to ze kurs jest bardzo nisko nie ma dla mnie znaczenia- bierz przykład z Warrena Buffeta i jego podejścia do zarabiania :)
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~re [79.185.57.*]
    i powiem ci jeszcze że dobrze że tak jest, mam np sporo akcji kghm i ponad 400% zarobku ale jeszcze ich nie sprzedaję ale gdy wyjdę z KGHM to kupię coś skrajnie przecenionego żeby znowu ugrać tyle czy więcej.
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~kolo [77.253.255.*]
    Szkoda, że nie widać kupujących tylko ciągła wywalanka. Ciekawe ile jeszcze mają OFE bo to chyba one cały czas wychodzą. W 2009 zeszły z 12% do 5% , teraz ciekaw jestem czy wreszcie sprzedały wszystko czy jeszcze w 2011 będą sprzedawać.
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~kris b [83.21.201.*]
    witam kolege re-znamy sie chyba z eni-widze ze mamy podobne zainteresowania.tez twierdze ze inwesycja w tupa to kupowanie duzej warosci po zanizonej cenie typowa spolka do kupna wg kryteriow buffeta.moze i ofe z tfi zostaly oszukane przez moritzow obejmujac emisje po 20zl-ale skracanie sie po tych cenach na tupie przez nich to szczyt glupoty-biedni ci emeryci jak tak maja zarzadzac tak ich pieniedzmi.ja na ich miejscu bym skubal a nie wywalal.choc amunicji pwnie im zostalo malo-bo minely prawie 3 lata-czas sie w koncu obudzic/pozdro
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~tup [79.189.75.*]
    Od dziś zaczynamy jazdę na 5 zł. O 23:55 (bo wcześniej wyników się nie spodziewam) prezes pomoże pokazując wyniki. Jutro już będzie z górki na pazurki. Pozdro
    Uuuuuuu, czyżby znowu Moritz sypnął 20k, bo cena 7,10 kojarzy się jednoznacznie.
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~kris b [83.21.192.*]
    u.jakis leszcz bierze.nie czeka na 5zl-chyba bierze za drogo bo chlopaki czekaja na 5-nie chca przeplacac
    Nie mów, że nie trzęsiesz porami zastanawiając się czy to on, czy nie on? Jeżeli okaże się, że to on (pomijając fakt, że ktoś to odebrał) i jeżeli będzie to przed ewentualnymi złymi wynikami dzisiaj, to chyba wzrostów po czymś takim się nie spodziewsz?
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~kris b [83.21.192.*]
    chyba zartujesz.nie takie rzeczy wytrzymywalem przez 10 lat-jesli spadnie na wasze 5-bardzo chetnie dokupie-ale wg mnie to sa wasze pobozne zyczenie.dziwne jest jednak to ze tak uragajac tupowi caly czas sledzicie jego notowania.co tutaj was tak trzyma.przeciez tyle innych perelek do wyboru.a moze to masochizm
    No to jutro panowie będzie niezły zjazd. Strata coprawda tylko z przeszacowania City Point w Tychach ale nikt na to nie będzie patrzył. Cyferki są cyferki i pewnie zrobią jutro swoje.
    Swoją drogą to ciekawe te księgowanie mają. Jak przeszacowali +18 mln. Siewierz to ujęli to tylko w jednostkowym sprawozdaniu, w skonsolidowanym już nie. Jak teraz przeszacowali w dół City Point -7,5 mln. to ujęli to i w jednostkowym i w skonsolidowanym. Jak wiadomo do wyliczania wskaźników bierze się skonsolidowane sprawozdanie. Sprawia to, że wskaźnikowo obraz spółki jest zgoła odmienny patrząc na te sprawozdania.
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~kris b [83.21.194.*]
    nic nie bedzie.raz jest przeszacowanie w dol raz w gore w samej firmie nic szszegolnego sie nie zmienilo.doradcy bez akcji moga udzielac rad ale pod trzepakiem
    To zobaczysz jutro. Wcale ci tego nie życzę ale jeżeli skończy powyżej 6,50 to będziesz się mógł cieszyć, a jeżeli starszy Moritz dziś sprzedał te 20 k to o 6 zł za kilka dni będzie można zapomnieć.
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~kris b [83.21.194.*]
    alez dobrze o tym wiem.majac akcje znamy czym sie ta zabawa moze skonczyc-najwazniejszy jest ich dobor oraz poziom cenowy.moze i spadnie na 5-6zl papier warty w ksiegach 12-13 zl-ryzyko wtopy w wypadku tupa jest male.patrze co wyrabia ameryka pompowana za puste pieniadze a na polskiej gpw jest kilkadziesiat naprawde dobrych za pol ceny.przypominam wszystkim ostatnia hosse-najpierw napompowali wig 20 a potem ruszyly male i srednie-ale w takim tempie-ze najwqieksi optymisci tego nie przewidzieli.tamta karuzela trwala cale 5 lat-teraz bedzie tak samo-ale liczy sie dobor spolek/pozdro
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~rare [89.167.9.*]
    Powiem przekornie . W przeszłości TUP był jedna z najlepszych w historii GPW spółek. W okresie 2002-2007 zdrożał z ok 20gr do ok 60 zł . Zainwestowany teoretycznie 1000zł dał
    300 000zł. To były ''bohater'' a takich się nie powinno dotykać , chociaż na korektach dają możliwość zarobku .
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~Google [109.243.164.*]
    Raport gorszego byc nie mogło. Pisalismy ostrzegalismy a wy się krisa słuchaliście naganiacza. Zaczynamy zabawe kto pierwszy ten lepszy.Niech Kris będzie z wami odwagi hehe .
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~kris b [83.21.201.*]
    co nie ktorym pomylilo sie w glowkach-te teksty bylyby dobre w czasach krachu i bessy a nie przy zaawansowanej hossie.z takimi doradcami co obsiedli biednego tupa nigdy nie zarobicie
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~tup [79.189.75.*]
    "Biednego" bardzo dobre słowo. Bardzo dobrze pasuje do akcjonariuszy, bogate za to są władze spółki. Bogate za wasze pieniądze. Ale nie martwcie się na koniec roku zaksięgują coś żeby mieć jakiś 1 mln. zysku, albo wypłacą sobie dywidendę z jednostkowego zysku przy skonsolidowanej stracie jak to zrobili w 2009 roku. Jedno jest pewne nie popuszczą i odessają znowu trochę kasy. To nadaje się nie powiem gdzie.
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~metlalista [83.8.183.*]
    Długo szukałem na GPW i gorszej nie znalazłem. Może wy coś macie gorszego. Chodzi mi o głębokość spadku od szczytu oraz skalę odbicia i nie mówimy oczywiście o spółkach w stanie upadłości.
    Dnia 2010-11-02 o godz. 14:59 ~kolo napisał(a):
    > Długo szukałem na GPW i gorszej nie znalazłem. Może wy coś
    > macie gorszego. Chodzi mi o głębokość spadku od szczytu
    > oraz skalę odbicia i nie mówimy oczywiście o spółkach w
    > stanie upadłości. Prorocze słowa kolo
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~google [83.21.2.*]
    Gorszej nie znalazłem a wy.
  • Re: Czy ktoś z was zna gorszą spółkę ??? Autor: ~Obserwator [83.5.36.*]
    Myślę , żadna spółka z akcjonariuszy takich idiotów by nie zrobiła .Moritz się śmieje , a ludzie go przeklinają. gorszej spółki na całej giełdzie nie ma.
[x]
ALTA -2,16% 1,58 2025-11-07 14:12:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.