• Co się dzieje z IMPELEM? Autor: ~impel [78.129.226.*]
    Ktoś wie co się dzieje na tym papierze? C/WK=1.17, systematycznie płacona dywidenda a wycena akcji taka niska... Do tego pojawiło się zlecenie sprzedaży 25000 akcji. O co chodzi? Czy ktoś tutaj ma ten papier?
  • Re: Co się dzieje z IMPELEM? Autor: ~jac [188.147.65.*]
    ja mam ten papier i wydaje sie ze nadszedł czas na korekte wzrostu od 2009 roku. wykres przebił srednia polroczna a to sie nie zdazylo od poczatku w/w wzrostu. ja planuje usrednic, malo prawdopdobne zeby cos zlego mialo sie dziac w tej spolce. w polowie listopada podaje wyniki wiec tez troche sie wyjasni. jezeli masz malo strate a nie chcesz inwestowac dlugoterminowo to sprzedaj.
  • Re: Co się dzieje z IMPELEM? Autor: ~hgw [89.72.104.*]
    Mam ten papier od 2007 r. i cały czas czekam, iż osiągnie on te min 50 zł za szt ? Fundamentalnie jest to w mojej ocenie jeden z najciekawszych (nie spekulacyjnych) papierów, który ma jednak jednak dwie słabe strony; 1. mała płynność, 2. zbyt duży udział 2 prezesów, którzy kilka razy zrazili do firmy inwestorów
  • Re: Co się dzieje z IMPELEM? Autor: ~jac [178.182.149.*]
    ja uwazam ze własnie tak skoncentrowana wladza w tej spolce to duzy plus a to z tego wzgledu ze to oni stworzyli ta firme i wiedza co dla niej najlepsze, nie dadza zrobic jej "krzywdy" maja swoja wizje i cele do ktorych dąża. jest latwiej podejmowac decyzje.
    nic nie slyszalem na temat zrazania do siebie inwestorow.
    mala plynnosc to wiadomo mozna szybko podbic kurs jak i go obnizyc.
  • Re: Co się dzieje z IMPELEM? Autor: ~jerry [89.72.104.*]
    jakiś dramat z tym impelem w ciągu ostatnich sesji stracił ponad 20 % !!! Jedyne co jest ciekawego na tym papierze to wysokie obroty na ostatniej sesji. Za chwilę publikacja wyników, które nawet jak są zajefajne to i tak nie ciągną spółki na północ. Jak dla mnie ten impel to wielce nieprzewidywalna spółka z bardzo małą płynnością
  • Re: Co się dzieje z IMPELEM? Autor: ~jac [188.33.30.*]
    dramat to bedzie jak kurs ugrzeznie na niskim poziomie i rosnac nie bedzie chcial, kasa zarozona a zysku zero. na twoje 50 zl bedziemy dlugo czekac. jedyne pocieszenie to dywidenda jezeli zechca wyplacac.
  • Re: Co się dzieje z IMPELEM? Autor: ~jerry [89.72.104.*]
    Ventage development ma duży i jak na razie nie wykorzystany potencjał (sami sprawdźcie ile jeszcze wolnych lokali jest w ofercie), nie jest niestety dla Impela koniem pociągowym. Jak dla mnie wokół tej spółki wiele mętnej wody, która może przynieść wiele nieprzewidywalnych rozstrzygnięć. Tak więc bardzo się zastanawiam czy dalej trzymać ten papier ...
  • Re: Co się dzieje z IMPELEM? Autor: ~gucio [88.70.68.*]
    przy 50,00 nigdy tego niesprzedasz.
  • Re: Co się dzieje z IMPELEM? Autor: ~wrobel [83.17.162.*]
    no i impelek jedzie dalej na południe, czyżby wyniki okazałyby sie słabe?
  • Re: Co się dzieje z IMPELEM? Autor: ~ssi [77.115.180.*]
    poszukajcie a znajdziecie - planowana zmiana zasad dotacji dla zakładów pracy chronionej? polecam w dzisiejszej rzeczpospolitej artykuł "firmy ochroniarskie zwolnią niepełnosprawnych".
  • Re: Co się dzieje z IMPELEM? Autor: ~JAC [83.17.162.*]
    faktycznie "ssi" to moze być przyczyna spadku, artykuł http://www.parkiet.com/artykul/7,983125.html
  • Re: Co się dzieje z IMPELEM? Autor: ~szubert [83.17.162.*]
    dziś zostało sprzedanych 75,600 tys sztuk papieru po 24,65 daje to 1,863,540 zł
    ktoś to jednak chciał kupić i na pewno nie liczy na spadek kursu. tak przynajmniej mysle. moze inne pomysły?
    dziwny jest ten świat, spółka leci na pysk przy dużych obrotach ? czy ktoś wie o co kaman ?
    jak to co jest?? wyprzedaż!! Dla jednych okazja do zakupów dla innych realizacja zysków.
    jak dla mnie to jedna z najbardziej "magicznych" spółek na gpw, dobre wyniki publikowane przez spółkę nie mają żadnego wpływu na kurs, natomiast nawet najbardziej błaha informacja "niekorzystna" powoduje gwałtowny zwrot na południe. Wiem co mówię mam ten papier od 4 lat. Tak więc długofalowo uwzględniając nawet wypłatę dywidendy i tak to lipna inwestycja !!!
    widzisz jakbys kupił ten papier w 2009 r to pewno zadowolony byłbys teraz. Kupiełes na gorce a kurs nie odrobił jeszcze twojej ceny zakupu wiec narzekarz. Witaj w klubie.
    Problem tej spółki nie leży w potencjale co do którego chyba nikt nie ma wątpliwości, tylko w zbyt dużej koncentracji akcji w rękach dwóch właścicieli a co za tym idzie w jej małej płynności. Analizując byłych "dużych" udziałowców śmiem twierdzić, iż zostali oni świetnie "rozegrani" przez dwóch kluczowych graczy i wyszli z tej spółki w 2009 r. z dużą stratą i podkulonymi ogonami !
[x]
IMPEL 0,00% 13,00 2021-03-03 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.